ונצואלה ואיראן הקימו בנק משותף
נשיא ונצואלה הוגו צ'אבס, המבקר באיראן בפעם השביעית, הופיע עם מקורבו, נשיא איראן אחמדינג'אד, בטלוויזיה האיראנית, והודיע כי שתי המדינות הקימו בנק שיממן פרוייקטים משותפים. בסיס ההון של הבנק המשותף יעמוד על 200 מיליון דולר
ונצואלה ואיראן פתחו היום (ו') בנק משותף כדי לפתח פרוייקטים כלכליים משותפים. כך מדווחת הטלוויזיה הממשלתית האיראנית. הבנק, שמרכזו בטהרן, ייקרא בנק איראן-ונצואלה. הבנק החדש נחנך בידי נשיאי שני המדינות - נשיא ונצואלה, הוגו צ'אבס, ונשיא איראן, מחמוד אחמדי-נג'אד, במהלך ביקורו של צ'אבס באיראן.
בסיס הונו של הבנק הוא 200 מיליון דולר, שכל אחת משתי המדינות אמורה לגייס חצי ממנו. "הונו של הבנק יגדל ל-1.2 מיליארד דולר באמצעות פרוייקטים כלכליים ותעשייתיים, ובאמצעות הרחבת ההשקעה הממשלתית", הצהירה הטלוויזיה הממשלתית האיראנית.
עוד הודיעה הטלוויזיה האיראנית כי שתי המדינות חתמו על מזכר הבנטות לפיו כל אחת מהן תבנה זוג בתי זיקוק אצל השנייה. איראן, יצואנית הנפט הרביעית בעולם, סובלת ממחסור בתעשיית זיקוק ומתקשה לספק את צרכי האנרגיה של אוכלוסייתה.
לצ'אבס ולאחמדי-נג'אד יש הרבה מן המשותף: שניהם קצינים לשעבר בצבא ארצם; שניהם ידועים בהתבטאויותיהם האנטי-אמריקניות, שניהם עומדים בראש מדינות המייצאות נפט וחברות בקרטל הנפט אופ"ק, ושניהם הרחיבו מאוד בשנים האחרונות את שיתוף הפעולה הכלכלי והפוליטי ביניהם. צ'אבס מבקר כעת באיראן בפעם השביעית מאז שאחמדינג'אד נבחר לתפקידו בשנת 2005.
צ'אבס: "הקפיטליזם מתקרב לקיצו"
צ'אבס, שהתראיין לטלוויזיה האיראנית, השמיע ביקורת על ועידת ה-G20 המתקיימת בלונדון, באומרו כי יש לצמצם את כוחה של קרן המטבע הבינלאומית. צ'אבס, שלאחרונה התעמת עם נשיאה החדש של ארה"ב, ברק אובמה, האשים את ארה"ב ואת בריטניה כי הן "האשמות העיקריות" במשבר הכלכלי הגלובלי בשל המודל הפיננסי שכפו, לטענתו, על העולם. "ערכי הקפיטליזם נמצאים במשבר והקפיטליזם מתקרב לקיצו", אמר צ'אבס.
אחמדי-נג'אד, שהתנבא גם הוא לאחרונה על קריסת הקפיטליזם, התראיין גם הוא לטלוויזיה האיראנית ואמר כי: "היחסים בין איראן לוונצואלה צריכים להוות מודל של אחווה ותועלת למדינות אחרות בעולם".