שתף קטע נבחר

 

אתיופיה: איראנים הניפו תמונות עזה, סילבן נטש

השר לשיתוף פעולה אזורי, שעמד בראש משלחת לכינוס האיגוד הבין-פרלמנטרי באתיופיה, נטש את האירוע בהפגנתיות בשל השתתפות נציגי חמאס. מוקדם יותר הצליח למנוע קבלת החלטה שיזמו איראן ועומאן בגנות פעולת ישראל בעזה

עזב במחאה: השר לשיתוף פעולה אזורי, סילבן שלום, שעמד בראש משלחת מטעם הכנסת באיגוד הפרלמנטרי הבין-לאומי העולמי הנערך באתיופיה, עזב את הכנס במחאה על שיתופם של שני חברי חמאס במשלחת הפלסטינית, ולאחר שחברי המשלחת האיראנית הניפו מולו תמונות של העיר עזה לאחר מבצע "עופרת יצוקה", וקראו לעברו "רוצח".

 

השר שלום יצא אתמול לבירת אתיופיה ועמו ח"כ שלמה מולה (קדימה) ומזכיר הכנסת אייל ינון. השלושה טסו לכנס של ה-IPU, האיגוד הבין-פרלמנטרי העולמי. עם זאת, הערב נטשה המשלחת הישראלית לאירוע את הכנס במחאה על שיתוף חברי ארגון הטרור.

 

שלום סיפר כי כבר בצהריים שקלו חברי המשלחת לעזוב את האירוע. "ברגע שנודע לנו שיש אנשי חמאס חשבנו לעזוב את האירוע, אבל בהתייעצות עם רוני לצ'נו-יער, שגריר ישראל בארגונים הבינלאומים בז'נבה, הוחלט שאשא את הנאום המתוכנן ובו אודיע שאנו עוזבים", סיפר השר.

 

שלום עלה לבמה, והסביר כי המצאותם של חברי ארגון הטרור מהווה הפרה בוטה של החלטת הקוורטט, לפיה לא יהיה מגע עם החמאס עד שיתפרק מנשקו, יכיר בישראל ויקבל הסכמים קודמים. "אם לחמאס אתם נותנים לשבת כאן, למה שלא נזמין גם את אל קעידה ואת הטליבאן", אמר השר בנאומו.

 

עם זאת, במהלך דבריו קמו לפתע נציגי חמאס והמשלחת האיראנית, והניפו תמונות של העיר עזה ושל ילדים פלסטינים. "הם זעקו לעברי "רוצח" ו-"טרוריסט". זה היה מצד אחד רגע קשה, ומאידך חשתי גאווה כישראלי שהצלחתי להפוך את המחזה המבוים הזה לאירוע שאולי ימנע בעתיד", אמר ל-ynet.

 

טורפד ניסיון לקבל החלטה אנטי-ישראלית

בנוסף, סיפר השר כי המשלחת הצליחה לטרפד ניסיון שהובילו איראן ועומאן, להעלות לסדר היום דיון חירום על התנהלות ישראל ברצועת עזה. לדברי שלום, מטרתן היתה להוביל החלטה אנטי-ישראלית, אולם פגישות עם נשיא ה-IPU ונציגי משלחות אחרות הביאו לטרפוד החלטה. עם זאת, נקבע כי בכינוס הבא של האיגוד, בעוד חצי שנה בז'נבה, תיבחן הסוגיה מחדש.

 

היום נועד שלום עם ראש ממשלת אתיופיה ועם שר החוץ שלה. שלום אמר שממשלת ישראל "שוחרת שלום", והוסיף כי הידוק היחסים עם אתיופיה חשוב לה ביותר. "ישראל רואה באתיופיה בת ברית למלחמה באיסלאם הקיצוני ובמאבק נגד האיום האיראני", אמר שלום למארחיו.

 

זינאווי אמר כי הוא מבקש למסור דרך צלחה לראש הממשלה ולממשלה החדשה, וכי הוא מחויב להמשך הידוק היחסים עם ישראל. "כשנסיים את הקונפליקט עם העולם הערבי, יהיה לנו הרבה יותר קל להעביר את הפוקוס למלחמה בקיצונים", אמר.

 

בפגישה סוכם גם כי ישראל תעביר לאתיופיה חבילת סיוע של תרופות וציוד רפואי בסך מאה אלף דולר. לאחר הפגישות עם הצמרת האתיופית ביקרה המשלחת הישראלית בבית הכנסת באדיס אבבה, שם נפגשה עם נציגי הקהילה היהודית. שלום הביא עמו ליהודים מצות שמורות לליל הסדר, שנאפו בישראל.

 

במקביל, הודיע יו"ר הכנסת ראובן ריבלין, כי הוא מעניק גיבוי מלא להחלטת המשלחת, משום שמדובר בהפרה בוטה של הבנות והצהרות מוקדמות לפיהן לא תתאפשר נציגות של ארגוני טרור ובהם חמאס בארגון. "הארגון התחייב במספר הזדמנויות לפני ישראל שלא תינתן דריסת רגל לחמאס, עד שלא יעמוד בדרישות הקוורטט שתמציתן התפרקות מנשקו והכרה בישראל", הוא אמר. הוא גם קרא למשלחת של ארצות-הברית לנטוש את הכינוס.

 

בהכנת הידיעה השתתף אמנון מרנדה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תמונות ילדי עזה. שלום
צילום: ירון ברנר
מומלצים