פינוק לפסח: אגרול מצה במילוי גבינה
מחפשים גיוון למצייה? לא בא לכם לאכול מצה עם ממרח שוקולד? הנה מתכון קליל לאגרול ממצה שממולא בתערובת גבינות וטימין
אגרול מצה במילוי גבינה, שמנת וטימין
מתכון של ברק חי חורש, באדיבות "טרה"
המרכיבים (5 אגרולים):
למלית:1 חב' גבינה לבנה רזה לאפייה (כמו טוב טעם)
1 גביע שמנת חמוצה
1 כף קמח מצה
10 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כף עלי טימין טריים
מלח, פלפל לבן
לציפוי:2 ביצים טרופות
כוס קמח מצה
רבע כוס פירורי מצה (מצה יבשה ומפוררת)
5 מצות – רטובות ועטופות במגבת כרבע שעה
שמן לטיגון עמוק
(צילום: שי אפגין)
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.
- מניחים במרכז כל מצה כף וחצי מהתערובת ומקפלים את המצה כמו בלינצ'ס (לצורת גליל סגור, דהיינו, מקפלים שני צידי המצה על התערובת ומגלגלים את המצה לאורכה עד קבלת אגרול).
- ימניחים בצלחת עמוקה את הביצים הטרופות, מניחים בצלחת עמוקה נפרדת את פירורי המצה עם קמח המצה ומערבבים קלות.
- מצפים את האגרולים בביצה ולאחר מכן בתערובת פירורי המצה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת עמוקה על להבה גבוהה ומטגנים את הגלילים עד הזהבה מכל הכיוונים.
צילום: index open
מומלצים