בחירות באינדונזיה: מפלגת השלטון מובילה
הסקרים במדינה המוסלמית הגדולה בעולם צופים ניצחון בבחירות לפרלמנט למפלגה הדמוקרטית של הנשיא יודהויונו. כוחן של המפלגות האיסלאמיות נמצא בירידה
המדינה המוסלמית הגדולה בעולם הולכת לבחירות: אזרחי אינדונזיה החלו הבוקר (יום ה') בהצבעה במערכת הבחירות הדמוקרטיות השלישית מאז נפילת שלטון היחיד של הגנרל סוהרטו ב-1998. הבחירות לפרלמנט יקבעו בין היתר מי יוכל להתמודד בבחירות לנשיאות ביולי הקרוב.
העשור האחרון, לאחר 30 שנות דיקטטורה, היוו עידן של רפורמה ושינוי פוליטי במדינה, והבחירות הנערכות היום נתפסות כמבחן בגרות של הדמוקרטיה הצעירה.
171 מיליון בעלי זכות הבחירה, רובם מוסלמים, נדרשים לבחור בין אלפי מועמדים ברמה המקומית, המחוזית והלאומית, ב-520 אלף קלפיות המתפרשות על פני יותר מ-6,000 איים מיושבים.
ההצבעה החלה בשבע בבוקר לפי השעון המקומי, באי פפואה שבמזרח המדינה, שם מצויה המשטרה בכוננות בשל כמה הפגנות של בדלנים שקראו לעצמאות האי ולהחרמת הבחירות. הצבעה תתקיים גם במוקד בעייתי נוסף - מחוז אצ'ה, שם הסתיימה ב-2005 מרידה בדלנית בהסכם שלום רעוע.
ברוב הסקרים שנערכו לפני הבחירות מובילה בבטחה המפלגה הדמוקרטית בראשות הנשיא המכהן, סוסיליו במבנג יודהויונו. יריבותיה העיקריות הן "מפלגת המאבק הדמוקרטי" ומפלגתו לשעבר של הרודן סוהרטו, גוקאר. בסקר האחרון זכתה המפלגה הדמוקרטית לכ-26 אחוז מהקולות, לעומת 14 ו-13 אחוז לשתי יריבותיה העיקריות.
אם יתבררו הסקרים כנכונים, יהיה זה ניצחון גדול
עבור המפלגה הדמוקרטית, המחזיקה בשלטון מאז 2001, שיציב את יודהויונו, גנרל לשעבר, כמועמד ברור לנצח בבחירות לנשיאות ביולי.
בסך הכל מתמודדות בבחירות 38 מפלגות, המתמודדות על 560 מושבים בבית הנבחרים. צפוי שרובן לא יעברו את אחוז החסימה, העומד על 1.5 אחוז.
במרכז מערכת הבחירות עמדו שני נושאים עיקריים - התמודדות עם המשבר הכלכלי העולמי, והשחיתות הציבורית. דווקא נושאי דת נדחקו לקרן זווית, ומהסקרים עולה כי כוחן של המפלגות האיסלאמיות נמצא בירידה.
הנשיא יודהויונו. מוביל בסקרים
צילום: רויטרס
מומלצים