מטיילים בחג: תפוסה של מעל 90 אחוז בצימרים
עם ישראל ניצל את מזג האוויר האביבי ויצא בהמוניו לאתרי הטיולים, חניוני קק"ל ובתי האירוח בצפון ובדרום. באתרי התיירות מדווחים על עלייה בכמות המטיילים ביחס לשנים קודמות
בסיני מסוכן , טורקיה ירדה מהפרק - אז חוזרים לטייל בארץ: אלפי מטיילים ניצלו היום (ה') את מזג האוויר האביבי - אם כי מעט קריר - והציפו את אתרי התיירות בצפון הארץ ובדרומה. תפוסת החניונים, החאנים, הצימרים ובתי האירוח בכל רחבי הארץ עולה על 90 אחוז. באתרי התיירות מדווחים על עלייה בכמות המטיילים ביחס לשנים קודמות - שבהחלט תואמת את הירידה במספר היוצאים לחו"ל, שנזקפת לחובת המיתון הכלכלי.
צילמתם תמונות בטיול? שלחו למייל האדום ונפרסם אותן
בצפון, התחלף מזג האוויר הסגרירי של ערב החג בשמים כחולים, שאיפשרו את הגעתם של מטיילים רבים. "אנו חשים בשינוי משנים עברו", סיפר ל-ynet מנכ"ל עמותת תיירות גולן, שמוליק חזן. "רבים בוחרים להגיע ולנפוש בגולן וליהנות משלל האטרקציות שמציע האזור לכל המשפחה, ולא רק לזוגות צעירים. הציפייה שלנו היא לעלייה במספר המבקרים במהלך ימי חול המועד".
בכפר האמנים במושב אניעם שבגולן, הגיעו רבים לסדנאות ולגלריות שיפעלו כל ימי החג. בקיבוץ עין זיוון החל פסטיבל קטיף הדובדבנים. בקיבוץ מרום גולן הגיעו כמה מאות לצפות מהר בנטל לעבר הגבול בין ישראל לסוריה, ולטייל על סוסים וטרקטורונים. תנועה ערה של מטיילים שבאו לעשות "על האש" נראתה היטב ביערות של קק"ל ובאתרי הפיקניקים בגליל ובגולן. בד בבד, בסוף השבוע נפתחת רשמית עונת הקיאקים באתר הצפוני בכפר בלום, והציפייה היא להגעת אלפי משפחות למקום במהלך כל ימי החג.
מאיר (כושי) לוי, יו"ר פורום תיירני הגליל העליון ומנכ"ל כפר הנופש גונן, אומר כי השנה חל גידול במספר הקיבוצים בהם התקיים סדר, בשל ריבוי פונים להגיע לנפוש בצפון כבר מערב החג יחד עם כל המשפחה. "נערכנו לכך בהתאם", הוא אומר. "במלון פסטורל לדוגמה נערך סדר גלאט כשר בהשתתפות משפחות מישראל ומברוקלין שהגיעו לחגוג יחדיו את החג". במוזיאונים בתפן ובתל חי נערכות לאורך החג וימי חול המועד סדנאות ופעילויות יצירה לילדים ולבני הנוער.
מחר צפוי להיערך ביער חוף הכרמל, סמוך למושב הבונים שעל כביש חיפה-תל-אביב הישן, יום "רזי הארץ", המנציח את זכרו של לוחם דוכיפת סמ"ר רז מינץ מקריית מוצקין, שנפל בפעילות מבצעית בין עפרה לבית אל בנובמבר 2001. הפעילות שתתקיים בין השעות 08:00-13:00, החלה לראשונה בשנה שעברה ומתקיימת בכל פעם במקום אחר בארץ. היא כוללת ניווטים אתגריים, רכיבה על אופניים, הרקדת סלסלה ופעילות לילדים. פסטיבלים ומופעים נוספים צפויים להתחיל במהלך סוף השבוע בחול אזור הצפון.
הנגב: פארק טבע לכל המשפחה
"הביקושים בחג הזה גבוהים יותר ממה שהכרנו בשנים קודמות", אמרה ל-ynet מיכל עוזיהו, רכזת תיירות ברשות לפיתוח הנגב. "הרבה קושרים את זה למגמה הכלכלית. הבחירה של תיירות פנים אל מול תיירות חוץ עולה השנה בעקבות המצב הכלכלי. אבל הביקושים הגבוהים לאתרים ברחבי הנגב קשורים גם למגמה הירוקה שהולכת ומתפתחת בשנים האחרונות. יש ביקוש רב לטיולי אופניים, אנשים מעדיפים להעביר את הזמן בצורת בילוי איכותית עם המשפחה דוגמת קמפינג או טיולים רגליים. כולנו זוכרים את טיולי הקמפינג בילדותנו, את היציאה לטבע עם המשפחה".
עוזיהו הוסיפה כי נרשמה תנועת מטיילים גדולה במיוחד נרשמה בנגב גם ביחס לאתרים אחרים בארץ. "הנגב נתפס כפארק טבע אחד גדול של מדינת ישראל, אז הביקושים כוונו לפה", היא אומרת.
חאן בארותיים רשם ביקושים גבוהים, חניון האיקליפטוס הוצף במטיילים, כמו גם חאן השיירות הפופולרי ופארק אשכול שבמערב הנגב. "באזור הערבה ודרום ים המלח המקומות מלאים כבר לפני חודש. לא היה ניתן להשיג שם מזרון ללילה", אומרת עוזיהו.
מוקד משיכה נוסף בדרום היה בפסטיבל "בומבלה" בחוף ניצנים, אותו פקדו אלפי מבלים. מארגני הפסטיבל מסרו כי עד שעות אחר הצהריים המוקדמות נרשמו כ-8,000 איש.
גם בחאן שקדי, פאטה מורגנה, ראס השיטה נרשמו אחוזי ביקוש גבוהים מהרגיל. נחל ברק בערבה היה מלא במטיילים, כמו גם ציר מעלה עקרבים ואזור המסור בערבה, בקעת צין, עין עבדת ועוד. "לא צפינו תנועה כזו על הבוקר", אומרת עוזיהו. "כל הצימרים מלאים. כן, יש דבר כזה צימרים בנגב - והם פשוט מפוצצים!"