ר"מ תאילנד למפגינים: חידלו, או שנחמיר הצעדים
חרף ההכרזה על מצב החירום, הוסיפו המפגינים נגד הממשלה בתאילנד להתגודד ברחובות הבירה ולהפר את הסדר. ראש הממשלה אבהיסיט וג'ג'יבה הבהיר כי הממשלה תמצה את מלוא הצעדים המותרים לה על פי מצב החירום
ראש ממשלת תאילנד אבהיסיט וג'ג'יבה פקד היום (א') על המפגינים נגד הממשלה לסיים את הפגנותיהם - ואיים כי אם לא ישעו לדרישתו, יחמיר את הצעדים נגדם, במסגרת מצב החירום שהוכרז מוקדם יותר בבירה.
אי יציבות פוליטית בתאילנד - כל העדכונים ב-ynet:
- מפגינים נגד הממשלה פוצצו את ועידת אסיה
- מצב חירום הוכרז בנגקוק; משוריינים ברחובות
- תיירים ישראלים: מלחמה? אולי מלחמת מים
"ברצוננו לדרוש מכם להפסיק את הפעילות הזאת. הממשלה חייבת לאמץ את הצעדים שמותרים לה על פי צו החירום - במטרה להחזיר את השלום והסדר למדינה", אמר ראש הממשלה בנאום טלוויזיוני נוסף שנשא, שעות לאחר שמפגינים הסתערו על משרד הפנים בבנגקוק, ואף השליכו חפצים על מכונית השרד שבה נסע ראש הממשלה.
סגן ראש הממשלה, סותפ טוגסובן, הממונה על ענייני ביטחון במדינה, נשא אף הוא נאום טלוויזיוני. "המשטרה וחיילי הצבא חייבים לבצע את תפקידם - אחרת ייגרם נזק רב יותר. חייבים לנקוט צעדים באופן מהיר בניסיון להשיב את הסדר על כנו במהירות המירבית. מפקדיכם ואנוכי נישא באחריות לכל מעשיכם", אמר סגן ראש הממשלה.
מצפצפים על הצו
בינתיים, חרף הצו האוסר על התאספויות, הוסיפו קבוצות של מפגינים לצעוד ברחובות הבירה. חלקם ניסו לחסום כבישים, ואחרים טיפסו על כלי רכב משוריינים שזרמו לבנגקוק מתוקף מצב החירום. פרשנים הביעו חשש שגם ההכרזה על מצב החירום לא יסייע לממשלה להתגבר על המפגינים. בנאומו הטלוויזיוני, התייחס ראש הממשלה לעובדה שמכוניתו הותקפה. "אני מאמין שהצופים ראו כיצד המפגינים ביקשו לפגוע בי ולהרוס את מכוניתי", ציין.
התיירים הרבים בבירה לא היו משועשעים מההסלמה. "זה כאוס מוחלט. זה מבהיל והצבא לא עושה כלום. מי ידאג לשלומנו", אמר מרטין ליו, תייר אמריקני, שהתבונן בעיניים קרועות במשוריינים שהגיעו לבירה.
המפגינים, אנשי החזית המאוחדת למען הדמוקרטיה ונגד הדיקטטורה, טוענים כי ממשלתו בת ארבעת החודשים של אבהיסיט השתלטה על השלטון בצורה בלתי חוקית - ודורשים בחירות חדשות. הם גם מאשימים את האליטות במדינה - הצבא, מערכת המשפט וגורמים אחרים - בחתירה תחת הדמוקרטיה ובתערבות בפוליטיקה המקומית.
דובר הצבא הקולונל סנסרן קייווקמנרד אמר כי חיילים ושוטרים מועברים לכ-50 נקודות מפתח בבירה, בכלל זה תחנות רכבת ואוטובוס. הוא הבהיר כי הנוכחות הצבאית המוגברת בבירה אינה מרמזת על הפיכה - מאפיין מוכר של ההיסטוריה של תאילנד.
זה כאוס מבהיל, התלונן תייר אמריקני. בלגן בבנגקוק, היום (צילום: AFP)
כ-400 חיילים חמושים הקיפו את ארמון צ'יטלרדה, מעונו של המלך פומיפון אדולאדיי - למרות שהמלך שוהה בארמונו שלחופי הים. אחד השרים, סטהיט וונגנוגטואי, סיפר כי הממשלה חסמה את שידוריה של תחנת הרדיו של המפגינים -
בהתאם לצו החירום.
כמו כן, התקבלו דיווחים על הפגנות בצפון ובצפון-מזרח תאילנד. קבוצת מפגינים אף איימה לחסום את הגשר העיקרי המחבר בין לאוס לתאילנד על נהר המקונג. "שלושת עד ארבעת הימים הקרובים יהיו חיוניים לממשלה כדי להחזיר את הסדר על כנו. הממשלה תנקוט צעדים נגד כל מי שהיה מעורב בתקרית אתמול בלי יוצאים מן הכלל", אמר ראש הממשלה מוקדם יותר.