שתף קטע נבחר

מטיילים: אל תגיעו למוקדי מהומות בתאילנד

משרד החוץ מזהיר מטיילים לא להגיע למוקדי ההפגנות בתאילנד, ובייחוד לא לאזור הפרלמנט ולמבנים ציבוריים. שגרירת ישראל: החשש הוא שמבקר יקלע לסיטואציה לא לו

"אנחנו ממליצים לישראלים להימנע מלהגיע לאזורי ההפגנות. יש הרבה מקומות אחרים לטייל בהם בתאילנד", כך אמרה הערב (יום א'), שגרירת ישראל בתאילנד יעל רובינשטיין, בשיחה עם ynet. דבריה באו על רקע אזהרת המסע שפרסם משרד החוץ, בעקבות מצב החירום שהכריזה ממשלת תאילנד. 

 

השגרירה הדגישה כי "מדובר בעימות שהוא לחלוטין פנימי-פוליטי, אין לו שום קשר לישראל או לישראלים". היא סיפרה כי "יש כרגע התגודדויות מאוד מרשימות במספר מול בניין הממשלה ומקומות רשמיים אחרים בבנגקוק ובעוד חמש פרובינציות, ביניהן פתאיה".

 

"החשש הוא שמבקר ישראלי יהיה באזור ההפגנות ויקלע לסיטואציה לא לו", אמרה רובינשטיין. היא העריכה שההנחיה לא תפחית את הלחץ על קו נתב"ג-בנגקוק. "תקופת הפסח היא כמובן בין העמוסות בשנה ויש כרגע יותר מ-140 אלף ישראלים בתאילנד. אני מאמינה שהישראלים שתכננו להגיע לפה אכן יגיעו ובגדול. אני לא חושבת שיש סיבה שלא יגיעו.

 

"כאחת שנמצאת פה עכשיו, אני יכולה להעיד שלא מרגישים פה לחץ או מתיחות, כך שאני לא רואה סיבה לדאגה. שדה התעופה פועל כרגיל, הדרכים פתוחות, הכול כשורה. אנחנו מפרסמים את ההנחיות כדי שידעו שישנם אזורים מועדים לפורענות ושישראלים לא יכנסו בטעות ללב הסערה".

 

סיום הסכסוך לא נראה באופק

לדבריה, סיום הסכסוך במדינה לא נראה באופק אבל תיתכן רגיעה בקרוב מאוד. "ממחר תאילנד כולה בחופשת ראש השנה שתימשך שלושה ימים. אני מעריכה שיהיה יותר רגוע כי המשרדים הממשלתיים לא יעבדו. השאלה היא איך זה הולך להתפתח. אני מאוד מקווה שהסיטואציה תיגמר בצורה נקייה, דמוקרטית וללא שפיכת דמים". 

 

במשרד החוץ ממליצים להימנע מלהגיע לאזורי ההפגנות, בדגש על אזור הפרלמנט ומבנים ציבוריים. על-פי הוראות ממשלת תאילנד אסורה התקהלות של יותר מחמישה אנשים ובהודעה מובהר כי תיירים אינם מהווים מטרה למפגינים, אולם לא ניתן להעריך האם ההפגנות עלולות להסלים, מעבר לפגיעתן בתחבורה.

 

ממשלת תאילנד הכריזה הבוקר על מצב חירום בבירה בנגקוק, יום לאחר שהמפגינים נגד הממשלה פוצצו את הפסגה האסיינית שהיתה אמורה להיפתח בסוף השבוע באתר הנופש פאטיה. מוקדם יותר היום, עצרו השלטונות בתאילנד את מי שהוביל את תנועת המחאה, וראש ממשלת תאילנד אבהיסיט וג'ג'יבה התחייב להוסיף ולפעול נגד המפגינים. למרות איומיו, המפגינים שבו והתכנסו בבירה במטרה לחדש את מאבקם.

 

המתיחות הפוליטית בתאילנד החלה מאז שהודח ראש הממשלה לשעבר טקסין צ'ינאוואט בהפיכה צבאית ב-2006. צ'ינוואט איים לשוב לממלכה אם הרשויות ידכאו באלימות את ההפגנות. הוא הודה לצבא על שנמנע משימוש באלימות כלפי תנועת "החולצות האדומות" וקרא לקצינים לתמוך בקמפיין הציבורי שלו להדחת הממשלה מהשלטון. "הכוחות שכבר יצאו יכולים להצטרף לחולצות האדומות ולסייע לנו להשיב את הדמוקרטיה לעם".


פורסם לראשונה 12/04/2009 18:39

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההפגנות בבנגקוק
צילום: AP
שומרים על משרדי הממשלה
צילום: AFP
מומלצים