אשכנזי: נוכל לפגוע באויב המרוחק ביותר
הרמטכ"ל, שדיבר בטקס לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה, התייחס במרומז לנאום השטנה של נשיא איראן: "גם היום עודנו ניצבים מול שונאים, מכחישי שואה ומנהיגים הקוראים להשמדתנו"
"גם היום עודנו ניצבים מול גורמים שונים המבקשים לקום עלינו ולכלותנו, שונאים, מכחישי שואה ומנהיגים שונים הקוראים בגלוי להשמדתנו". כך אמר הערב (יום ב'), שעות לאחר נאום השטנה של נשיא איראן, הרמטכ"ל רב אלוף גבי אשכנזי, שהשתתף בטקס פתיחת יום הזיכרון לשואה ולגבורה במכון "משואה".
יום הזיכרון לשואה ולגבורה - תמונת מצב:
- פרס ב"יד ושם": אחמדי-נג'אד - מגדולי העריצים
- ניצולי השואה 2009: נזקקים יותר, בודדים יותר "נשלחתי לגזים, אבא הציל את חיי". עדויות מהתופת
- התיעוד נחשף: כך הועבר הרב לאו מבוכנוולד לארץ
- ניצול השואה לטייסי קרב: מעביר לכם את השרביט
הרמטכ"ל התייחס לצה"ל ואמר כי הוא "צבא רב-עוצמה המסוגל לפגוע גם באויב המרוחק ביותר". עם זאת, אמר: "אנו מתעקשים לשמר באופן לחימתנו והתנהגותנו את ערכי המוסר המייחדים את העם היהודי משחר היווסדו".
"מי שדיבר בשמו של 'האדם העליון', וביקש לעקור מאיתנו צלם אנוש, ידע כי עם ישראל חי וקיים, יעמוד נחוש מול כל עימות, ויהיה נכון להתמודד גם עם האיומים הרחוקים והמורכבים ביותר, ולהכריעם", אמר אשכנזי.
הטקס שבו השתתף הרמטכ"ל עמד בסימן ניצולי השואה שעלו לישראל לאחר ששרדו את זוועות הנאצים ולחמו במלחמת העצמאות. שישה מהם הדליקו את משואות הזיכרון בטקס. "קשה להסביר את גודל תעצומות הנפש שנדרשו מאותם לוחמים, שניצלו מן התופת הנאצי וגייסו את כל כוחותיהם כדי לעלות לארץ ישראל, להשתתף בלחימה עליה ולבנות כאן מחדש את ביתם ואת חייהם", אמר. "תחושת השליחות של ניצולי השואה במערכות תש"ח, מסירותם, אומץ ליבם ונחישותם - היו אבני יסוד מרכזיות ב"מגש הכסף" שעליו ניתנה לנו מדינת היהודים".
גם בעצרת המרכזית ב"יד ושם" שבירושלים לא התעלמו מנאומו של הנשיא האיראני. "הנאציזם הובס, אבל האנטישמיות עדיין נושמת. הגזים התנדפו, הרעלים נותרו", אמר נשיא המדינה, שמעון פרס בנאומו. "הוועידה הנפתחת
היום בז'נבה היא השלמה עם הגזענות, לא מלחמה בה. והדובר הראשי בה אחמדי-נג'אד, הקורא להכחיד את ישראל ומכחיש את השואה - בושה וחרפה".
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, התייחס אף הוא לוועידה בז'נבה ומחה על התעלמות העולם התרבותי מכוונות "למחוק את מדינת היהודים מעל פני האדמה". הוא פנה לנשיא השוויצי, שנפגש עם אחמדי-נג'אד, ותהה: "כיצד אתה כראש מדינה נאורה יכול להיפגש עם מי שמכחיש את השואה, או מי שמייחל לשואה נוספת?"