שתף קטע נבחר
 

ירידה של 16.2% בביקוש לעובדים ברבעון הראשון

לפי מדד מנפאואר, במרס 2009 נרשמה ירידה של 3.7% בביקוש לעומת פברואר, וירידה של 27% לעומת מרס אשתקד. מנתוני משרד התמ"ת עולה כי ברבעון הראשון ירד מספר המשרות הפנויות במשק ב-16% לעומת רבעון קודם

ברבעון הראשון של 2009 נרשמה ירידה של 16.2% בביקוש לעובדים חדשים בכלל ענפי המשק הישראל לעומת רבעון קודם, וירידה של 27% בביקוש לעומת הרבעון המקביל אשתקד. כך לפי מדד מנפאואר, שמתפרסם היום (ג'), ומבוסס על מודעות דרושים המתפרסמות בעיתונות הכתובה והאלקטרונית. מדובר בירידה הרבעונית החמישית ברציפות.

 

מנתוני מנפאואר עולה כי במרס 2009 נרשמה ירידה של 3.7% בביקוש לעובדים לעומת פברואר, וירידה של 27% לעומת מרס 2008.

 

לדברי מנכ"לית מנפאואר ישראל, אורנה סגל, בחודש שעבר התאפיינו כמעט כל ענפי המשק בירידה בביקושים לעובדים, פרט לשני ענפים: החינוך, שרשם עלייה

של 4.4% בביקוש, והתחבורה - אחסנה - תקשורת, שרשם עלייה של 5% בביקוש. לדברי סגל, "הצפי הוא כי תימשך ההאטה בביקוש לעובדים חדשים ברמה מינורית".

 

הירידה החדה ביותר בביקוש לעובדים במרס לעומת פברואר נרשמה בענפי הבריאות וסעד (12.7%) ובענף שירותי האירוח וההסעדה (12.1%). בענף הבינוי נרשמה ירידה של 33.6% בביקוש לעובדים במרס השנה לעומת מרס אשתקד.

 

לעומת מרס 2008, הירידה החדה ביותר נרשמה בביקוש לעובדים בענף הבנקאות, פיננסים וביטוח (58.8%). ענף זה רשם גם את הירידה הרבעונית החדה ביותר ברבעון הראשון לעומת הרבעון המקביל אשתקד (55%). במרס השנה לעומת פברואר נרשמה בענף זה ירידה של 5.3% בביקוש לעובדים.

 

משרד התמ"ת: מחריפה הירידה בביקוש לעובדים

עוד פורסמו היום נתוני הביקוש לעובדים ברבעון הראשון של 2009 במגזר העסקי של מינהל מחקר וכלכלה במשרד התמ"ת, שמראים כי הירידה בביקוש הולכת ומחריפה. לפי נתוני התמ"ת, ברבעון הראשון עמד מספר המשרות הפנויות על 20 אלף משרות בממוצע ליום, ירידה של 16% לעומת רבעון קודם, וירידה של 56% מאז תחילת המשבר (ספטמבר 2008).

 

מנתוני התמ"ת עולה עוד כי מספר המשרות שאויישו ירד ברבעון הראשון ב-11% לעומת רבעון קודם, ומספר העובדים שנפלטו עלה ב-2%. במספר המפוטרים חלה עלייה חדה - 83 אלף ברבעון הראשון, לעומת 58 אלף ברבעון קודם. ממשרד התמ"ת נמסר כי הירידה בביקוש לעובדים וההרעה במצב מאזן התעסוקה הקיפה את כל ענפי המשק ופגעה בעסקים קטנים וגדולים.

 

סימן נוסף להרעה הוא התקצרות משך הזמן לאיוש משרה: מהנתונים עולה כי משך הזמן בו משרה היתה פנויה עמד ברבעון הראשון על 2.9 שבועות, לעומת 3.8 שבועות ברבעון קודם. הציפיות לגידול בפעילות ובמצבת כוח האדם המשיכו להיות שליליות, ואף נרשם גידול במספר המעסיקים הפסימים.

 

לפי נתוני התמ"ת, הענפים שהתאפיינו בירידות חדות במיוחד במספר המשרות הפנויות ברבעון הראשון היו ענף התעשייה (ירידה של 20%), ענף המסחר (34%), ענף השירותים העסקיים (24%) וענף שירותי אירוח ואוכל (17%).

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מודעות עיתון דרושים עבודה
מומלצים