שתף קטע נבחר

בית המשפט: הרמאות לא משתלמת

בית המשפט נדרש להכריע בטענת שתי חברות ביטוח, כי בעלי שתי מכוניות שנפגעו קשות בתאונת דרכים, ביימו את הנזק כדי להוציא במרמה כספים. אחד הנהגים נמצא דובר אמת, ואילו השני ניסה להערים על המבטחת

20 אלף שקל, זה מחיר כישלון ניסיון לרמות חברת ביטוח, באמצעות הרכבת חלקים פגועים על רכב שהיה מעורב בתאונה, במטרה להגדיל את עלות הנזק ולקבל כך יותר כסף מחברת הביטוח.

 

מכוניתו של ניסים חג'בי (מאזדה ‭,(323‬ שבוטחה בחברת שומרה, פגעה מאחור במאזדה 6 בבעלות שלום אדיר,  בעת שזו עמדה ברמזור. מכוניתו של אדיר נהדפה בעוצמה לפנים ופגעה ברכב שלפניה, רכב מתוצרת קיה. שתי המאזדות אגב, הוכרזו כ"אובדן להלכה" ונמכרו לשיקום. אלא ששתי חברות הביטוח המעורבות, אריה ושומרה, סרבו לשלם בגין הנזק. לטענתן - התאונה בוימה.

 

השמאי עמי מימון, שהעיד בבית המשפט מטעם חברת אריה, אמר כי גילה שבמאזדה 6 שנפגעה, הותקנו מכסה מנוע ופגוש אחורי פגועים של רכב אחר. החוקר עופר גונן העיד כי חשדו התעורר לנוכח ריבוי מקרי תביעות בגין פגיעות חזית ואחור במאזדה ‭,6‬ פרשה שהובילה למעצר 12 איש. בין היתר התברר כי בעלי שתי המאזדות הכירו זה את זה לפני התאונה, וכי למקום התאונה - למרות הנזק הגדול - לא הוזמנה משטרה כלל. מעבר לכך, בעלי מכונית המאזדה הפוגעת, העביר את הבעלות עליה רק חודש לפני התאונה ולא פחות משנתיים לאחר שרכש אותה. שני בעלי המאזדות הכחישו כי ביימו את התאונה, ותבעו משומרה ‭52,577‬ שקל עבור המאזדה 323 שפגעה, ו-‭57,024‬ שקל מחברת הביטוח אריה, עבור המאזדה 6 שנפגעה.

 

בסופו של יום קבעה שופטת השלום מכפר סבא, ניצה מימון, כי לא הייתה לחג'בי (ה-323) עילה להשתתף בקנוניה שייחסו לו חברות הביטוח. לעומת זאת, לגבי אדיר (מאזדה 6) קבעה השופטת כי הוכח שבמכוניתו הוחלפו חלקים בחלקים פגועים מרכב אחר, וכי לא סביר שבעל הרכב לא ידע זאת.

 

לפיכך פסקה השופטת כי מדובר בתרמית. חברת הביטוח שומרה חייבה לשלם לחג'בי את מלוא הנזק, ובנוסף שכר טרחת עו"ד. תביעתו של אדיר נגד חברת הביטוח אריה נדחתה, והוא חויב בתשלום הוצאות בסך 20 אלף שקל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה - איך נגרמה תאונה?
צילום: דודי ועקנין
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים