למרות האיומים: סולימאן נפגש בחשאי עם ליברמן
שר החוץ המצרי איים כי קהיר לא תעבוד עם אביגדור ליברמן, אך בסופו של דבר נפגש שר המודיעין, עומר סולימאן, עם השר שעורר בעבר את חמתם של המצרים. ליברמן הביע הערכה "לתפקידה המוביל של מצרים" והגדיר את הפגישה "טובה ומועילה"
על אדמת מצרים אולי הוא לא ידרוך, אבל בירושלים מוכנים המצרים לפגוש אותו. שבוע לאחר ששר החוץ המצרי אחמד אבו-רייט הבהיר כי "רגלו של אביגדור ליברמן לא תדרוך על אדמת מצרים", נפגש הערב (יום ד') שר החוץ עם שר המודיעין המצרי, עומר סולימאן. בתום הפגישה, שהתקיימה בלשכת ראש הממשלה, הגדיר אותה שר החוץ: "טובה ומועילה".
הפגישה בין השניים נערכה בין פגישת סולימאן עם ראש הממשלה
בנימין לפגישה עם הנשיא שמעון פרס. היא נשמרה בסודיות, ככל הנראה משום שהמצרים ביקשו להימנע מהבלטתה על-רקע ההתבטאויותיו הנציות של ליברמן בעבר. ליברמן הביע את הערכתו "לתפקידה המוביל של מצרים באזור ולמנהיגה, הנשיא חוסני מובארק". לדברי אנשיו נרשמה הפשרה ביחסים, אולם ככל הנראה, בניגוד לנתניהו ולברק - ליברמן לא קיבל הזמנה למפגש בקהיר.
מוקדם יותר נועד סולימאן עם נתניהו. בפתח הפגישה אמר ראש הממשלה, כי "למצרים ולישראל יש אינטרסים משותפים, והחשוב שבהם הוא השלום. יש לנו גם מערכת יחסים שכוללת כבוד הדדי, חברות ושיתוף פעולה - והדבר בא לידי ביטוי בביקור זה. אני מנצל הזדמנות זו לשלוח ברכת שלום חמה לנשיא מובארק". סולימאן מצדו הזמין את נתניהו לפגישה עם מובארק, אך טרם נקבע מועד.
סולימאן החל אחר הצהריים את ביקורו בישראל בפגישה עם שר הביטחון, אהוד ברק, ודן עמו בשורה של נושאים אזורים, ביטחוניים ומדיניים. השניים נועדו בירושלים במשך כשעה ורבע, כ-45 דקות מתוכן בארבע עיניים. מלשכת שר הביטחון נמסר, כי בפגישה הועלה בהרחבה נושא החייל החטוף, גלעד שליט. סולימאן העביר לברק הזמנה לבקר במצרים מהנשיא מובארק.
השר המצרי, המחזיק את תיק ישראל בקהיר, הגיע גם כדי להדגיש שמצרים מעוניינת להמשיך להיות פעילה גם בנושאים המדיניים הנוגעים למשא ומתן עם הפלסטינים. בין היתר, עדיין לא נפתרה סוגיית ההרגעה שמצרים תיווכה בה וסוגיית פתיחת המעברים לרצועת עזה. כמו כן, נועדו פגישותיו בישראל לבחון אפשרות להתניע תהליך לשחרורו של החייל החטוף גלעד שליט.
גורמים במשרד החוץ טענו אמש כי אחת ממטרות ביקורו של סולימאן היא להפשיר את היחסים המתוחים
בין שתי המדינות - מתיחות שגברה בעקבות מינויו של ליברמן לשר החוץ, על רקע התבטאויות העבר שלו. בין היתר, אמר ליברמן לפני כחצי שנה בנאום בכנסת על הנשיא מובארק: "לא רוצה לדבר איתנו? שילך לכל הרוחות". בהזדמנות אחרת, איים כי אם מצרים תכניס כוחות צבא לסיני, ישראל תפציץ את סכר אסואן.
לפני כמה שבועות, עוד לפני מינויו הרשמי של ליברמן, דווח כי ירושלים וקהיר פועלות להפיג את המתיחות שעלולה להיווצר במקרה שליברמן ימונה לשר החוץ. אך למרות זאת, באה לפני שבוע התבטאותו החריפה של שר החוץ אבו-רייט, שהוסיף כי "נעבוד עם ממשלת ישראל אך לא באמצעות שר החוץ הישראלי". הנושא עמד למבחן ראשון עם ביקורו של סולימאן, וכעת מתברר כי איומו של אבו רייט לא התממש.