שתף קטע נבחר

ארה"ב: עונש מאסר לאדם ששידר ערוץ חיזבאללה

ג'אבד איקבל פעל לשדר את רשת הטלוויזיה "אל-מנאר" בניו יורק והורשע בסיוע לטרור. בית המשפט קיבל את טענת התביעה כי איקבל עזר לחיזבאללה להפיץ מסרי שטנה על אדמת ארה"ב

בית המשפט הפדרלי בארצות הברית גזר הלילה (יום ו') שש שנות מאסר בפועל על הבעלים של חברת טלוויזיה בלווין שהודה והורשע בעבירות של סיוע לארגון טרור. הנאשם, שכונה על ידי התביעה "האיש של חיזבאללה בניו יורק", אפשר ללקוחותיו לקלוט את שידורי רשת הטלוויזיה של ארגון הטרור הלבנוני, "אל-מנאר".

 

ג'אבד איקבל (45), אמריקני ממוצא פקיסטני, הודה והורשע במסגרת עסקת טיעון במעשים המיוחסים לו. הוא נעצר כבר ב-2006 בחשד שניהל משא ומתן עם חיזבאללה במטרה להעביר את שידורי הרשת הלבנונית גם בארה"ב. מכתב האישום עולה כי הוא השתמש בטכנולוגיה לווינית כדי להפיץ את שידורי "אל-מנאר" ללקוחות שונים באזור סטאטן איילנד שבניו יורק. זוהי עבירה לפי החוק האמריקני, האוסר לסייע לארגוני הטרור, בהם חיזבאללה.


לא רק בלבנון (צילום ארכיון: AP)  

 

התובע אריק סניידר הדגיש לקראת הקראת גזר הדין כי הנאשם סייע לחיזבאללה להפיץ מסרי שטנה בארה"ב. הוא הבהיר לחבר המושבעים במנהטן כי ארגונו של חסן נסראללה הרג יותר אזרחים אמריקנים מכל ארגון טרור אחר - עד מתקפת 11 בספטמבר 2001.

 

איקבל טען להגנתו כי התיקון הראשון לחוקה האמריקנית, המתיר את חופש הדיבור והעיתונות, מגן עליו מפני עונש מאסר. עורכי דין התעקשו במהלך המשפט כי מרשם אינו שונה מרשתות טלוויזיה וספקיות אינטרנט, שחלקן מאפשרות לצפות ב"אל-מנאר" דרך הרשת.

  

"הנאשם ורשתות טלוויזיה שונות פועלים בהתאם לזכויות הניתנות בתיקון הראשון וכך מפיצים מידע, לרבות סאטירה, בתוך שטחי ארצות הברית. אולם כולם - מלבד הנאשם - לא הועמדו למשפט", טענו הסניגורים במהלך המשפט. שר ההסברה הלבנוני, ראזי ארידי, אמר בעבר כי מעצרו של איקבל "מהווה מתקפה על החופש, המונעת מחלק מהאוכלוסייה לצפות בערוצים מסוימים".

  

התביעה טענה בתגובה כי התיקון הראשון לחוקה אינו מגן על אנשים הפועלים למען מטרות רווח כאשר התנהלותם אינה חוקית. הממשל האמריקני התייחס לעובדה שאיקבל הצהיר כי הוא אינו מוסלמי מאמין: "לפיכך, מניע הפעולה שלו היה רווח כלכלי - ולא ביטוי אישי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מסרי שטנה. נסראללה
צילום: AFP
מומלצים