העיתונאים החופשיים היחידים בפיג'י: בלוגרים
במסגרת המהפכה הצבאית בפיג'י, צנזורים נשלחו למערכות החדשות של העיתונים ורשתות השידור. בתגובה, העיתונאים עברו לכתוב את הסיפורים המצונזרים בבלוגים
נשיא פיג'י, ראטו ג'וזפה אילוילו, הודיע ב-10 באפריל על ביטול החוקה במדינה. זאת, לאחר שפיטר שלושה שופטים על רקע החלטת בית המשפט כי המשטר הצבאי בפיג'י בלתי-חוקי. בנוסף, קבע הנשיא כי לא ייערכו במדינה בחירות חדשות עד לשנת 2014. מנהיג המשטר הצבאי של פיג'י, קומודור פרנק ביינימרמה, הבטיח בעבר להשיב את הדמוקרטיה למדינה עד לסוף חודש מרץ הנוכחי, אולם חזר בו.
זמן קצר לאחר מכן, צנזורים מטעם השלטון נשלחו לחדרי חדשות, שם הם מפקחים על המידע הפוליטי שמודפס או משודר. רוב גופי המדיה הגיבו בסירוב לכתוב על סוג של דיווחים פוליטיים, ואחד העיתונים אף פירסם כמחאה בעמוד הראשי שלו כתבה על ארוחת הבוקר של אחד העורכים. כתבים זרים גורשו על-ידי השלטון למדינות מהן באו.
את החלל שנוצר ממלאים הבלוגים, שרבים נכתבים על-ידי העיתונאים המצונזרים עצמם. הבלוגים גילמו תפקיד מהותי גם בהפיכה שהתרחשה בפיג'י ב-2000 וב-2006, כשהמנהיג הצבאי ביינימרמה הפיל את המשטר הנבחר. הרשויות היו חסרות אונים ולא יכלו להגבילו, וכך גם התקשורת המסורתית.
שמועות במקום ידיעות
"אני חושב שהעיתונאים בפיג'י אמיצים ובלי יכולת התאוששות מהירה. הם הוכיחו זאת בעבר - הם מיומנים ביכולתם להתמודד עם משטר דיכוי", אמר דייויד רובי, עיתונאי ואיש
אקדמיה מפיג'י. המנוסים שבעיתונאים זוכרים לא מעט מהפכות מסוג זה, אך לדברי רובי, "זו הפעם הראשונה שחלה עליהם צנזורה שיטתית כזו, שנמשכת כבר שבועיים ברצף".
סירלי קיני, המנכ"ל לשעבר של רשת הטלוויזיה המובילה במדינה שחי כיום באוקלנד, אמר כי הדיכוי של אמצעי התקשורת גרם לתחושה של אי-ודאות, כשאת המידע החדשותי המהימן מחליפות שמועות. "זה אינסטינקט אנושי, לדעת מה קורה. כששמועות מתפשטות כאש בשדה קוצים זה עשוי להיות הרסני", אמר.
כמה מהבלוגים עוסקים בהבעת דעות ובביקורת קשה על המשטר, אך אחרים, ביניהם Fiji Uncensored ו-Coup Four And A Half, הפכו למוקדי חדשות לכל דבר. הם ממלאים את התפקיד של התקשורת המסורתית בינתיים, מסביר קיני. אך המשך פעילותם של הבלוגים אף הוא מצוי בסיכון: ביינימרמה אמר כי כלי תקשורת שיפר את ההוראות החדשות עשוי להיסגר.