שתף קטע נבחר

מומחי אבטחה: ה"קונפיקר" התחילה לעבוד

התולעת שהדביקה מליוני מחשבים התחילה לעבוד. על פי מחקרים של מומחי אבטחה, מחשבים הנגועים בוירוס החלו לאחרונה לשלוח הודעות ספאם בכמויות נמוכות שמקשות על זיהויים

תולעת המחשבים הנפוצה "קונפיקר", שהדביקה כבר מליוני מחשבים ברחבי העולם, החלה לפעול. התולעת, שעד היום ישבה "רדומה" במחשבים הנגועים, החלה לאחרונה לשלוח הודעות ספאם בדואר האלקטרוני.

 

חוקרי אבטחה של חברת סיסקו אמרו שחלק מ-12 מיליון המחשבים הנגועים בתולעת משמשים כדי לשלוח כ-10,000 עד 20,000 הודעות ספאם ביום, כמות נמוכה בהרבה ממה שמחשבים יכולים לשלוח. הסיבה לכמויות הנמוכות היא שכך קשה יותר לאתר את המחשבים הנגועים, ולחסום את שליחת ההודעות. לאחרונה דווח שחלק מהמחשבים הנגועים שימשו כדי למכור תוכנות אנטי וירוס מזוייפות.

 

שימוש בווירוסים מסוג תולעת כדי להפיץ דואר זבל הוא נפוץ מאוד. בשיטה זו, יוצרים הספאמרים "רשת רובוטים" (bot net) - מחשבים המקושרים זה לזה ללא ידיעת משתמשיהם, עליהם יכולים הספאמרים לשלוט בכל עת. בעזרת כמות גדולה של מחשבים נגועים, יכולים ספאמרים לשלוח מליוני הודעות ספאם בו זמנית.

 

הקונפיקר, שהשתמשה בדרכים מתוחכמות כדי להדביק מחשבים, וניטרלה אפשרויות של עדכוני מערכת ואנטי-וירוס כדי שיהיה קשה מאוד להפטר ממנה, נחשבת לאיום רציני על אבטחת מחשבים, ובמידה ותסתפק בשליחת ספאם בלבד, מומחי אבטחה יראו זו כהקלה. עם מליוני מחשבים נגועים, חלקם, על פי הערכות, ברשתות מסחריות וצבאיות, כך יוכל מי ששולט בתולעת לעשות נזק משמעותי, למשל על ידי מחיקת המידע השמור במחשבים.

 

פטריק פטרסון, ראש צוות האבטחה של סיסקו, אומר שהחוקרים משוכנעים שדרך הפעולה של הקונפיקר היא "דרך משולבת בה הפושעים יוכלו לעשות הון מהמחשבים הנגועים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים