עוגת הקפה שהיא באמת עוגת קפה
לפתוח את היום עם קפה זה טוב. אם מצטרפת אליו עוגה טרייה בניחוח תואם, זה הופך את הבוקר הזה לנעים פי כמה. וידאו שף עם איילת הירשמן חוזר מחופשת לידה
העוגה הזאת היא כמו הבוקר המושלם: עצלה, מתוקה במידה, תקפה להרבה זמן ומלאה בקפאין מרוכז. פעילות ההכנה מסתכמת בהכנת כוס קפה בחלב (בדיוק זה שאתם מכינים לעצמכם. גם קפוצ'ינו וגם נס קפה יעבדו כאן מצוין) ובערבוב כמה מרכיבים בקערות. שום מיקסר לא מעורב.
אחרי שמערבבים ואופים, מצננים קצת. זה מפני שלשיא בשלותה היא מגיעה דווקא כשהיא כבר בטמפרטורת החדר, ולטופ ממש - אני מתנצלת מראש - כשגם פורסים אותה, ומורחים על כל זה חמאה.
עוגת קפה בחושה
המרכיבים
תבנית באורך 25 ס"מ
100 גרם חמאה
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
1 כוס (200 גרם) סוכר חום
1 כפית אבקת קפה נמס או קפה טחון להכנת לאספרסו
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית מלח
1 כוס (200 גרם) קפה מוכן - קפוצי'נו או קפה נמס עם חלב, ביחס של שני שליש כמות קפה והשאר חלב - מצונן
1 ביצה
1/2 כפית תמצית וניל
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו, או פשוט משמנים את התבנית.
2. ממיסים את החמאה בכלי מתאים במיקרוגל או בסיר קטן על הכיריים (נזהרים שלא תיחרך). מצננים לטמפרטורת החדר.
3. מערבבים בקערה גדולה, נפרדת, את הקמח, הסוכר, אבקת הקפה, הקינמון והמלח.
4. מוסיפים את כוס הקפה המצוננת לקערה עם החמאה, מוסיפים פנימה את תמצית הווניל ואת הביצה וטורפים במטרפה ידנית, רק עד שהמרכיבים מתאחדים ונוצר קרם אחיד. יוצקים על תערובת המרכיבים היבשים ומערבבים היטב, בכמה תנועות קצרות, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים 30-25 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת וקיסם הננעץ לתוכה יוצא עם מעט פירורים עליו. מצננים. טעים עכשיו, אבל טעים יותר כעבור שעתיים והלאה, בטמפרטורת החדר, ואפילו למחרת וכעבור יומיים, אם עוטפים אותה כמו שצריך בניילון נצמד. ומצוינת גם עם חמאה מרוחה מלמעלה.
הקליקו כאן לכל מתכוני וידאו שף