ממולאים מהירים: פלפלים במילוי אורז ובשר
אם אתם אוהבים ממולאים אבל נמנעים מלהכין אותם בגלל הטרחה, אתם לא לבד. הנה מתכון פשוט וקל לפלפלים ממולאים בבשר, אורז ופטרוזיליה קצוצה
פלפלים ממולאים עם אורז ובשר
המרכיבים:
1/2 קילו בשר בקר טחון
3/4 כוס אורז פרסי, או הודי בסמטי
10-12 פלפלים בגודל בינוני
1 בצל גדול, קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
חופן גדול של פטרוזיליה, קצוצה דק
1 קופסת רסק עגבניות
1 כפית סוכר
מלח ופלפל
שמן זית
(צילום: יריב כץ)
אופן ההכנה:
- מסירים מהפלפלים את החלק העליון, שוטפים אותם היטב ומייבשים.
- בסיר רחב, עם שוליים גבוהים יחסית, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את השום וממשיכים לטגן, עד שהבצל משקיף קלות.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הסוכר, פלפל ומלח.
- מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומחלישים את הלהבה. מבשלים כך כ-5 דקות.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומסירים את הסיר מהאש.
- מניחים בקערה את הבשר והאורז ומוסיפים מלח ופלפל.
- יוצקים אל הקערה מחצית מתערובת העגבניות.
- מערבבים היטב את שנוצרת תערובת אחידה.
- ממלאים את הפלפלים בתערובת, עד ל-3/4 מגובה הפלפלים (מקפידים לא לדחוס את התערובת).
- מניחים את הפלפלים הממולאים בתוך הסיר, שבו נותרה מחצית מתערובת העגבניות (אם נשאר מתערובת המילוי, מוסיפים גם אותה לסיר, בין הפלפלים).
- יוצקים לתוך הסיר, בין הפלפלים, מים שיגיעו כמעט עד לגובהם.
- מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומחלישים את האש. מבשלים כ-20 דקות.
- בקערה קטנה מערבבים את רסק העגבניות עם כוס מים רותחים.
- יוצקים את תערובת הרסק לתוך הפלפלים עצמם ומסביב להם.
- מכסים שוב את הסיר ומבשלים כחצי שעה, עד שהאורז מתרכך.
צילום: ירון ברנר
מומלצים