קלאסיקה מנצחת: רוטב בולונז
אין כמעט מאכל קלאסי יותר מאשר ספגטי ברוטב בולונז. במקור הוא מכיל גם כבד עוף ובשר חזיר, אבל הנה גרסה פשוטה יותר, מבלי לוותר על האיכות והטעם
רוטב בולונז
המרכיבים:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון (רצוי צוואר)
1 בצל
1 גזר
2 גבעולי סלרי
3 שיני שום קצוצות
2 עלי דפנה
3 כפות שמן זית
1/2 כוס יין לבן יבש (לא חובה)
1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
עלים מגבעול טימין
1/2 כפית אורגנו
מלח ופלפל שחור
1/4 כפית סוכר
להגשה:
גבינת פרמזן מגוררת (לא הכרחי)
(צילום: index open)
אופן ההכנה:
- קוצצים דק את הגזר, הבצל והסלרי (אפשר במעבד מזון בפולסים קצרים).
- מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים את הירקות הקצוצים תוך ערבוב עד שהם הופכים זהובים קלות.
- מוסיפים את השום הקצוץ, מטגנים כדקה נוספת ומסירים מהלהבה.
- מחממים סיר כבד, יוצקים לתוכו את את שמן הזית הנותר ומוסיפים את הבשר הטחון.
- מטגנים, תוך ערבוב בכף עץ, עד שהבשר משחים קלות. אם משתמשים ביין, מוסיפים אותו לבשר וממשיכים לבשל על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד עד שכמעט כל היין מתאדה.
- מוסיפים את הירקות המטוגנים ואת שאר המרכיבים לסיר.
- יוצקים לסיר כוס וחצי מים ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה עד שמתקבלת רתיחה עדינה מאוד. מבשלים עד שהרוטב מסמיך (כשעה וחצי).
צילום: index open
מומלצים