דו"ח באו"ם: גינוי לצה"ל, אף מילה על החמאס
ועדת הבדיקה המיוחדת, שמינה מזכ"ל האו"ם, מאשימה את צה"ל בירי מכוון לעבר מתקני אונר"א
הדו"ח אמנם לא מאשים את ישראל בפשעי מלחמה, ואין בו המלצה להליכים משפטיים. ובכל זאת, בישראל רואים בו מסמך חד-צדדי ואף עוין - נטול כל אזכור לטרור החמאסי, שהופעל ללא הרף כלפי האוכלוסייה האזרחית בארץ.
המזכ"ל, באן קי-מון, קיבל לידיו את הדו"ח והתחבט כמה ימים כיצד לפעול בעקבותיו. הוא ניסח מסמך מסכם, מרוכך יותר, בן שלושה עמודים, אותו יעביר היום למועצת הביטחון. בין השאר, המלצה לחקור שני אירועים שבהם נעשה שימוש בזרחן - לא אומצה על-ידי המזכ"ל, מתוך מחשבה שיש בה חריגה מהמנדט שקיבלה הוועדה בכתב המינוי.
בראשות ועדת הבדיקה עמד הבריטי איאן מרטין, בעבר ראש ארגון "אמנסטי". צה"ל ומשרד החוץ הישראלי שיתפו עמו פעולה באופן מלא, כפי שמשבח המזכ"ל במפורש.
הבוקר התקיים דיון ועידה טלפוני של פורום ההסברה הישראלי. בדיון תבעו נציגי לשכת ראש הממשלה שלא להתקפל ולא להתנצל בעקבות הדו"ח. בין היתר הוחלט שישראל צריכה להזכיר שחמאס הוא ארגון טרור, שגרם למלחמה ופעל בחסות האוכלוסייה האזרחית ובסמוך למתקני האו"ם - כשהוא יורה אלפי רקטות לעבר ישראל.
עוד אמרו בדיון אנשי לשכת ראש הממשלה שפעולת צה"ל באה לאחר אין ספר אזהרות והתרעות: "האחריות חלה על ראשו של ארגון הטרור של חמאס שניהל את המתקפה על אזרחי ישראל".
שר החוץ, אביגדור ליברמן, שוחח בנושא זה בימים האחרונים עם מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, וביקש למזער את נזקי הדו"ח. במשרד החוץ מדגישים שלא מדובר בדו"ח על כלל פעולת צה"ל ב"עופרת יצוקה", אלא הוא עוסק בפגיעה במתקני האו"ם בלבד. גם הנשיא, שמעון פרס, השוהה בארה"ב ועתיד להיפגש עם מזכ"ל האו"ם יירתם למערכה המדינית נגד הדו"ח. במקביל, גם מנכ"ל משרד החוץ, יוסי גל, ייצא לניו-יורק כדי להיפגש עם אנשי האו"ם ולנסות למזער הנזקים.