שתף קטע נבחר

 

המורדים לברק: הכר בנו, או שניפרד לשלום

בפגישה בלשכת שר הביטחון הציבו המורדים לברק ארבע דרישות - בהן להקדים את הפריימריז. המתנגדים הבהירו כי אם הם לא יזכו למעמד הם "יפרדו לשלום"

עושים שלום בית? בשיא המתיחות ביניהם, נפגשו הערב (יום ד') יו"ר מפלגת העבודה, השר אהוד ברק, וארבעה ממתנגדיו הבולטים - איתן כבל, אופיר פינס, עמיר פרץ ויולי תמיר - לדיון בנושאים הנוגעים להתנהלות הפנימית במפלגה.

 

ברק אירח את ארבעת המורדים בלשכתו במשרד הביטחון ביוזמתו של פינס, כדי לדון עימם בדרישות הנוגעות לפוליטיקה הפנימית במפלגה. בפגישה השתתפו גם יועצו של ברק, שלום קיטל, והמנכ"ל המיועד של העבודה, חבר הכנסת לשעבר וייצמן שירי.

 

המורדים הציגו בפני ברק ארבעה נושאים עיקריים הדורשים לטענתם פיתרון: התנגדותם לצירוף מאסיבי של חברים לוועידת המפלגה; התנגדותם למינויו של מנכ"ל במקום המזכ"ל כבל שהתפטר; דרישה להכיר בקבוצת המורדים כקבוצת מיעוט עצמאית וכן הדרישה, בעיקר של עמיר פרץ, להקדים את הפריימריז לראשות המפלגה ולקיים את הבחירות המקדימות כבר בחודשים הקרובים.

 

הפגישה התנהלה בטונים נמוכים, אולם המורדים הבהירו לברק כי הם דורשים ממנו להתחשב בעמדותיהם כקבוצת אופוזיציה פנימית. פרץ דרש מברק לקיים את הפריימריז לראשות המפלגה תוך כמה חודשים, אולם יו"ר העבודה נמנע מלהתחייב בנושא. "אנחנו נעשה את מה שהחוקה אומרת", ענה ברק לפרץ. בהתייחס למעמדם של המורדים בסיעה ובמפלגה, מתנגדיו של ברק הבהירו כי אם לא יזכו למעמד מוכר, "ייפרדו לשלום".

 

המורדים אמרו לברק: "באנו בידיים נקיות. נושיט יד לשלום פנימי. אנחנו דורשים עם זאת הכרה במיעוט, אנחנו מהווים יותר מ-40% בסיעה. אם אתה לא מסכים לכך, תן לנו להיפרד בצורה מכובדת". מוקדם יותר נפגשו הארבעה כדי לתאם את המהלכים ואז ביקשו להיפגש בדחיפות עם יו"ר המפלגה.

 

ארבעת המורדים המליצו לברק לדחות את ישיבת ועידת המפלגה, שאמורה להתכנס ביום ראשון הקרוב, על מנת להימנע ממתיחות מיותרת בתוך המפלגה. "צריך למצוא זמן יותר טוב לישיבה הזאת, ולא לקיים אותה בשיא המתיחות במפלגה". מקורביו של יו"ר העבודה ציינו כי לא נמצאו פתרונות ולא לובנו הנושאים שהועלו על ידי המורדים, אולם צפויות להתקיים פגישות נוספות בעתיד הקרוב, על מנת להפיג את המתיחות במפלגה.

 

"כבל נשאר בעבודה, בינתיים"

במקביל, נמשכים הדיבורים מאחורי הקלעים על אפשרות של פילוג במפלגת העבודה. כבל, שהתפטר מתפקידו כמזכ"ל העבודה, אמר בשיחות סגורות כי לפי שעה הוא נשאר בעבודה, אולם מקורבים למורדי העבודה אומרים כי "כל הזמן מתקיימים מגעים ונעשה ניסיון לבנות קבוצה של חמישה שיפרשו ויקימו סיעה עצמאית. ימים יגידו אם המהלך הזה יצליח. מה שברק עושה הוא בלתי אפשרי, והוא מנהל את המפלגה לבדו".

 

פרץ עצמו אמר בגלוי כי אם ברק לא ישנה את התנהלותו, העבודה תתפלג. אלא שלפי שעה אין חמישה חברי כנסת, הנדרשים על פי חוק, כדי להקים סיעה חדשה של מורדי העבודה. ח"כ שלי יחימוביץ', המתנגדת לישיבת העבודה בממשלה, לא מעוניינת לפרוש מהעבודה, ועל כן - בינתיים ישנ רק ארבעה ח"כים השוקלים ברצינות פרישה.

 החשש של כבל ושל חבריו הוא כי יולי תמיר תפרוש בחודשים הקרובים מן החיים הפוליטיים - ותקבל על עצמה תפקיד הוראה באחת האוניברסיטאות היוקרתיות בבריטניה. אם תפרוש תמיר, תכנס במקומה עינת וילף, שספק אם תפרוש מן העבודה.

 

המורדים ינסו בשבועות הקרובים לשכנע את יו"ר סיעת העבודה, ח"כ דניאל בן סימון, להצטרף למהלך של פרישה. כבל ופינס צפויים להיפגש עם פעילים מרכזיים בעבודה בימים הקרובים ובשבוע הבא, ובהם גם עם ראשי הקיבוצים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברק. פגישה בלשכתו
צילום: גיל יוחנן
פרץ. מדבר על פילוג
צילום: ירון ברנר
מומלצים