שתף קטע נבחר
 

יש "נפגעי צה"ל" - אסור לחלקם לקבוצות

לאור הכרזת האוצר על מיון והפרדת נכי צה"ל , קורא מנכ"ל ארגון יתומים ואלמנות צה"ל: "עלינו לפחות להמשיך ולתגמל את אותם אלו ששומרים על ערכי המדינה ועל המדינה עצמה הן במהלך השירות והן לאחר השירות, בין היתר במתן זכויות עודפות לאלו שבמהלך שירותם הצבאי ולמשפחות שאיבדו את היקר להן במהלך השירות"

מאז ומתמיד שמח משרד האוצר לאמץ דוחות מקצצים ואין הוא בוחל באוכלוסיה שבה הוא מבקש לפגוע, כך נעשה גם לאחרונה כשמשרד האוצר יצא בהכרזה שבכוונתו למיין ולהפריד גם במגזר נכי צה"ל ומשפחות שכולות.

 

בהכרזתו מתבסס משרד האוצר על ועדת ברודט שנדרשה לבחון את תקציב הביטחון והמליצה, בין המלצותיה השונות, למיין ולהפריד בין נכים ומשפחות שכולות אשר הפכו כאלה בשל לחימה או פעילות מבצעית, לבין אלו שהפכו לכאלה במסגרת שרותם אך שלא בשל לחימה או פעילות מבצעית.

 

לדעתי, משרד האוצר המבקש להראות שאין חסין מפניו, מוטב יהיה באם ימנע מפגיעה מאוכלוסיה זו וזאת משתי סיבות עיקריות, מעשית וערכית. האחת, מעשית, הרי ברור לכל שישנם מקרים רבים בהם לא ניתן יהיה לקבוע בוודאות האם הפצוע או הנכה נפגעו בתפקידם או אגב תפקידם.

 

כיצד נתייחס לאותו קצין שאיבד רבים מלוחמיו ובהזדמנות הראשונה, בעודו בשירות, בטרם יצא לבקר את משפחתו, נסע אל הורי החיילים שנהרגו תחת פיקודו ולרוע מזלו בין ביקור לביקור נרדם ונהרג בתאונת דרכים. כולנו בני דעה וכולנו כבר יודעים שהמציאות עולה על כל דמיון ולא ניתן יהיה להכריע בהרבה מאוד מקרים מה שיאלץ את הצדדים, המדינה והנכים/ משפחות שכולות, לפנות לערכאות משפטיות, מעשה שלצד העלויות הכספיות הכרוכות בו, בטוח לא יוסיף כבוד הן למדינה והן לנכים/ משפחות שכולות.

 


אלמנות צה"ל מתחבקות

 

השנייה, ערכית, גם באם נניח בצד את הצו המוסרי הקורא לנו לטפל באלו שהלכו בשם המדינה להלחם למענה ונכיר בכך שישנם בתוך קבוצות אלה כאלו שלא נהרגו תוך כדי הסתערות, הרי דווקא עכשיו ארבעה חודשים לאחר מבצע "עופרת יצוקה" בו שוב הוכח הצורך בגיוס מילואים ובהקרבת חייהם של טובי בנינו, מתחדדת תחושת ההוקרה. אם לא שמתם לב, במהלך השנים האחרונות חלה ירידה משמעותית במספר המתגייסים לשירות צבאי ובאופן משמעותי גם במספר חיילי המילואים הנקראים והמגיעים לשירות מילואים.

 

המשרתים בצבא, אם בסדיר או אם במילואים יהפכו בקרוב ל"שמורה מוגנת" שיש להגן עליה מפני הכחדה. לצערי, ככל הנראה, לא נוכל בזמן הקרוב באמצעות בית הנבחרים שלנו לטפל בבעיית ההשתמטות וחלוקת הפטורים מהשרות הצבאי, הרי זה אותו בית מחוקקים אשר "הלבין" את הנושא באמצעות חוק טל. לכן, בטרם נוכל

לפטור את בעיית ההשתמטות יהא עלינו לפחות להמשיך ולתגמל את אותם אלו אשר שומרים על ערכי המדינה ובעצמם על המדינה עצמה הן במהלך השירות והן לאחר השירות, בין היתר במתן זכויות עודפות לאלו שנפצעו במהלך שירותם הצבאי ולמשפחות שאיבדו את היקר להן במהלך השירות.

 

כן רבותי, הגיעה העת לומר זאת ללא כל בושה ולהילחם על כך, אלו שעדיין הולכים ומשרתים בצבא אם בסדיר או אם במילואים זכאים לזכויות עודפות וכך גם אלו שנפגעו במהלך שירותם גם אם לא נפצעו או נהרגו תוך כדי הסתערות.

 

פעם דיברו כאן על ערכים ותרומה למדינה, היום לצערי, צריך לדבר בשפה אחרת, פשטנית יותר, מי שנתן ומילא אחר החובה האזרחית שלו, בניגוד לאלו שבחרו לוותר על מילואים תמורת צפייה ב"אח הגדול", יהיה זכאי לקבל יותר. אסור לנו להיכנע לתכתיבי האוצר. אתם רוצים לקרוא לזה אפלייה, אין בעיה, אני רוצה לדעת שאני שממשיך ללכת למילואים אהיה זכאי לתמורה מהמדינה.

  

 


גולשים המעוניינים לפרסם מאמרים, הגיגים, מחשבות ודעות אודות החברה בישראל ובעולם, מוזמנים לשלוח לדוא"ל hevra@y-i.co.il  ולציין בנושא - עבור מדור "קריאה לסדר". החומרים יפורסמו בהתאם לשיקולי המערכת.

 

לקריאות נוספות לסדר:

"אימונים בכוח רצון"

"מעודדים השתמטות מהצבא? לכלא"

"אולי תרדו מהעליהום על מי שלא מתגייס?"

"להיות מורה? למה לי הכאב ראש הזה?"

"לנתב את התחושות הקשות לעשייה נחוצה"

"הכירו: העניים החדשים, (לא) נעים מאוד"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יתומי צה"ל בבר- מצווה בכותל
צילום: אסף מרדכי
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים