שתף קטע נבחר

 

האפיפיור בארץ: "להילחם באנטישמיות בכל מקום"

עם פתיחת ביקורו ההיסטורי אמר בנדיקטוס ה-16 כי "יש לעשות כל מאמץ להיאבק באנטישמיות בעולם", והביע תמיכה ברעיון שתי המדינות. הנשיא פרס בירך אותו: "ביקורך הוא משימה של שלום, זריעת זרעי סובלנות ועקירת זרעי הקנאות"

האפיפיור הגיע לארץ הקודש: במשך חודשים התכוננו בישראל לביקורו של בנדיקטוס ה-16 והבוקר (יום ב') נחת מטוס של בית המלוכה הירדני בנמל התעופה בן-גוריון - וממנו ירד האפיפיור. בנאומו בקבלת הפנים הדגיש את המאבק באנטישמיות.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"במהלך ביקורי בישראל אזכה להזדמנות לכבד את זכרם של שישה מיליון יהודים קורבנות השואה", אמר האפיפיור הגרמני. "האנטישמיות מרימה את ראשה המכוער בחלקים רבים בעולם. זה לחלוטין בלתי מקובל. יש לעשות כל מאמץ להילחם באנטישמיות היכן שהיא נמצאת". 

 

ביקור בנדיקטוס ה-16 - סיקור מלא ב-ynet:

 

בהתייחס לתהליך המדיני, בנדיקטוס לא הזכיר את המילה "מדינה" בהקשר לפלסטינים, אך הביע למעשה תמיכה ברעיון שתי המדינות: "אני מקווה ומתפלל שייעשה כל מאמץ להגיע לפתרון צודק, כך ששני העמים יחיו בשלום במולדת משלהם, עם גבולות בטוחים ומוכרים בעולם". 

 

בדבריו על המקומות הקדושים בירושלים, ביקש להדגיש את חופש התנועה למקומות התפילה. "דבר אחד המשותף לשלוש הדתות הגדולות הוא הכבוד המיוחד לעיר הקדושה. תקוותי הכנה היא שמאמיני כל הדתות יורשו להיכנס למקומות הקדושים בחופשיות וללא מגבלות", אמר.

 

פרס: משימה רוחנית עליונה

לפני כן, עם נחיתתו נערך לאפיפיור טקס קבלת פנים, בו השתתפו בין היתר נשיא המדינה שמעון פרס, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושרי הממשלה. ברחבה ליד המטוס הושמעו המנוני הוותיקן וישראל. בניגוד למקובל, יו"ר הכנסת ראובן ריבלין לא הגיע לקבלת הפנים - ושלח את סגניתו, חברת הכנסת רוחמה אברהם.


"מקדם את פניך בברכת שלום" (צילום: רויטרס)

 

הנשיא פרס נאם ופתח בלטינית: "הוד קדושתך האפיפיור בנדיקטוס ה-16, בשם מדינת ישראל אני מברך אותך ומקדם את פניך בברכת שלום".

 בהמשך אמר: "אני רואה את ביקורך בארץ הקודש, כמשימה רוחנית חשובה מהמעלה הראשונה. משימה של שלום, משימה של זריעת זרעי סובלנות ועקירת זרעי הקנאות. אני מעריך את השקפתך ופעולותיך להפחתת האלימות והשנאה בעולם. אני בטוח שהדבר יהווה תרומה לדיאלוג בין היהדות לנצרות ברוח הנביאים".

 

פרס דיבר על חופש הדת בישראל. "אני מכבד את מאמצייך להאכיל את הרעבים ולהרוות את הצמאים לאמונה באדם ובבורא עולם. בארצנו יהודים, נוצרים, מוסלמים, בדואים, צ'רקסים - כולם חיים ביחד. הם חיים תחת אותם שמיים. הם מתפללים לאל הכל יכול. כל אחד יכול להתפלל בשפתו, לפי ספר התפילה שלו, ללא התערבות חיצונית. ישראל מבטיחה חופש דת מוחלט ומעבר חופשי למקום הקדושים".


"גבולות בטוחים לשני העמים" (צילום: ירון ברנר)

 

הנשיא הזכיר בדבריו את אברהם אבינו, שנהג לארח באוהלו. "אנחנו תמיד שמחים לארח צליינים מכל רחבי העולם בארץ הקודש". הוא גם ציטט פסוק מספר ישעיהו: "כִּי בֵיתִי, בֵּית-תְּפִלָּה יִקָּרֵא לְכָל-הָעַמִּים". בסיום דבריו הוא אמר: "ברוך הבא לארץ הקודש. ברוך הבא לירושלים. ברוך הבא בצל קורותינו".

 

עולה לירושלים במסוק

מנתב"ג המשיך האפיפיור במסוק לירושלים. הוא נפגש עם ראש העיר, ניר ברקת. ברקת אמר לאפיפיור: "העיר ירושלים ואני אסירי תודה על נוכחותך. במהלך שהותך כאן תרגיש בבית, בקרב חברים בני הדתות השונות".

 

אחר-הצהריים יגיע בנדיקטוס ה-16 למשכן הנשיא, שם ייפגש עם פרס וגם עם משפחת החייל החטוף גלעד שליט. האפיפיור צפוי לבקר מאוחר יותר היום ביד ושם, במעמד נשיא המדינה ויו"ר הכנסת ריבלין. הוא ייפגש שם עם שישה ניצולי שואה וחסיד אומות עולם וישתתף בטקס התייחדות עם זיכרון נספי השואה באוהל יזכור. ביד ושם מקווים כי המעמד יוביל להצהרות חיוביות מצד הכס הקדוש, שספג ביקורת על עמדתו בעניין האפיפיור בזמן השואה, פיוס ה-12.

 

במהלך הביקור יופעל במסגרת מבצע" גלימה לבנה" מערך אבטחה שכולל כ-80 אלף אנשי ביטחון.

בעיריית נצרת - שם תיערך ביום חמישי המיסה הגדולה ב"הר הקפיצה" - חצבו אמפיתאטרון מיוחד ואפילו בנו כיסא מפואר לאפיפיור.

 

בנדיקטוס ה-16 ביקר כבר כמה פעמים בירושלים, לפני שהפך לאפיפיור, ובכל המקרים הוא התארח בחדר קבוע במרכז נוטרדאם. הפעם הוא אמנם לא ילון במקום הקבוע - אלא בביתו של שגריר הוותיקן - אך עשרות מלוויו יתארחו שם.

 

בהכנת הידיעה השתתף רונן מדזיני
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האפיפיור יורד מהמטוס הירדני
צילום: AFP
הנשיא פרס ובנדיקטוס. "ברוח הנביאים"
צילום: רויטרס
מומלצים