מחכים להסרת הגזרות: "החוסן הלאומי ייפגע"
לקראת ישיבת הממשלה שבה ידונו בקיצוצים בתקציב, אמר מנכ"לית הביטוח הלאומי ל-ynet: "פגיעה במדיניות הרווחה תפגע גם בחוסנה הלאומי של המדינה". גם נעמת, המועצה לשלום הילד וארגוני הסיוע מקווים כי הגזירות נגד החלשים יבוטלו
שרי הממשלה ידונו מחר (יום ג') בתקציב המדינה ובגזרות אשר משרד האוצר מתכוון להטיל על השכבות החלשות. לקראת הדיון אומרים היום בביטוח הלאומי, בנעמת ובארגונים חברתיים נוספים כי הקיצוץ עלול לפגוע באופן קשה בחלשים.
מנכ"לית הביטוח הלאומי, אסתר דומיניסיני, אמרה ל-ynet: "אני סבורה כי למשבר זמני, כמו זה שאנו מצויים בו, צריכים להיות פתרונות תואמים, ולא כאלה שיפגעו באוכלוסיות חלשות.
דיון בנושא צמצום זכויות סוציאליות צריך להיות ציבורי לאור היום ולא באישון לילה. יש להבין שהביטחון הלאומי והביטחון הסוציאלי כרוכים זה בזה, ופגיעה במדיניות הרווחה תפגע גם בחוסנה הלאומי של המדינה. לפיכך, אני מצפה שלאחר הדיון בממשלה יבוטלו הצעדים וההחלטות הפוגעות באוכלוסיות החלשות".
יו"ר נעמת, טליה לבני, שוחחה עם יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, על הגזרות שהאוצר מתכוון להטיל על נשים, כמו: קיצוץ מענק לידה, קיצוץ דמי לידה ב-20 אחוז, קיצוץ בסיוע לאמהות חד-הוריות, קיצוץ בקצבאות ילדים ועוד. "אני מקווה ששלל הגזרות נגד נשים בתקציב המדינה ובחוק ההסדרים יבוטלו גם הם. ארגוני נשים ובראשם נעמת לא יאפשרו את העברת התקציב, כל עוד יישארו גזרות שפוגעות בנשים".
"לבטל את הפגיעה בילדים"
מנכ"ל המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן, טוען שאסור להירגע לנוכח הידיעה שחלק מהגזרות הוצאו. הוא פנה לחברי כנסת ולארגונים חברתיים והביע דאגה כי דווקא הגזרות שהוטלו על הילדים ומשפחות עם ילדים - לא יבוטלו. "קבוצות מאורגנות וחזקות יחסית הצליחו להקים קול זעקה, בעקבותיה הוצאו העיזים שהאוצר ממילא תכנן להוציא. אך הילדים, בהיעדר כוח השפעה, כוח הצבעה וכוח מאבק – עלולים לשלם את המחיר. יש להבטיח ביטול כל הגזרות על הילדים ולראות בהם נכס ולא נטל".
סמנכ"ל עמותת ידיד, רן מלמד, אמר כי חברי הממשלה "צריכים לזכור - שכמו שהבוחרים הענישו את הליכוד ונתניהו בעבר, כך הם יעשו בעוצמה רבה יותר אם תאשר הממשלה ולוּ חלק קטן מהגזרות".
הפורום לביטול חוק ההסדרים, הכולל בין היתר את האגודה לזכויות האזרח, המכללה החברתית הכלכלית, כן לזקן, פורום דיור
ציבורי ועוד ארגונים - מתריע על כך ש-30 מיליון שקל עבור המגזר השלישי, שהבטיח האוצר במסגרת חוק ההסדרים, לא יכול לסייע במצב שבו אחד מכל שבעה ארגונים חברתיים קורס ואלפי עובדים נמצאים בסכנת פיטורים. שמוליק דוד, מארגון שתיל המרכז את הפורום: "לתת 30 מיליון שקל זה גרעינים, כולם דואגים לשלום הבנקים, אבל את אף אחד לא מעניין המגזר השלישי".
הפורום גיבש מסמך בו נמצאו אלטרנטיבות לתקציבים השונים, כאשר כל ארגון ניתח יחד עם מומחים וכלכלנים את הנושאים הפוגעים בחלשים בהם הוא מטפל. המסמך האלטרנטיבי הוצג לשרי הממשלה.