שתף קטע נבחר
 

מתוק ונאה: טארט ריקוטה וצנוברים

הקונדיטור אבנר אנגל עם מתכון נפלא לטארט במילוי גבינת ריקוטה, עם צנוברים וזיגוג של ריבת משמש

טארט ריקוטה וצנוברים

מתכון של הקונדיטור אבנר אנגל, גלידריית "שקד"

 

המרכיבים: 

לבצק:

2 כוסות קמח

125 גרם חמאה

1 ביצה

4 כפות סוכר

למלית:

3 ביצים

3/4 כוס סוכר

400 גרם גבינת ריקוטה

50 גרם חמאה רכה

קליפה מגורדת מלימון אחד

100 גרם צנוברים

לציפוי:

4 כפות ריבת משמש חלקה

1 כף חמאה

4 כפות ברנדי


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים לבצק חלק. במידת הצורך מוסיפים 2-3 כפות מים קרים.
  2. מגלגלים לכדור ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר שעה לפחות.
  3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ. מעבירים לתבנית פאי מסולסלת, מהדקים ומסירים שוליים מיותרים. דוקרים את פני הבצק במזלג. מעבירים את התבנית בחזרה למקרר.
  4. המלית: מקציפים את הביצים עם הסוכר. מערבבים פנימה עם הגבינה, החמאה, גרידת הלימון וחצי מכמות הצנוברים.
  5. יוצקים את התערובת לתוך התבנית המרופדת בבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-45 דקות. מצננים.
  6. מטגנים בכף חמאה את יתר הצנוברים, עד שהם משחימים מעט. מפזרים אותם על פני הטארט.
  7. בסיר קטן מבשלים את הריבה עם הברנדי כ-3 דקות ומברישים בזהירות על פני הטארט. מצננים ומגישים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים