מתוק ונאה: טארט ריקוטה וצנוברים
הקונדיטור אבנר אנגל עם מתכון נפלא לטארט במילוי גבינת ריקוטה, עם צנוברים וזיגוג של ריבת משמש
טארט ריקוטה וצנוברים
מתכון של הקונדיטור אבנר אנגל, גלידריית "שקד"
המרכיבים:
לבצק:
2 כוסות קמח
125 גרם חמאה
1 ביצה
4 כפות סוכר
למלית:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
400 גרם גבינת ריקוטה
50 גרם חמאה רכה
קליפה מגורדת מלימון אחד
100 גרם צנוברים
לציפוי:
4 כפות ריבת משמש חלקה
1 כף חמאה
4 כפות ברנדי
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- הבצק: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים לבצק חלק. במידת הצורך מוסיפים 2-3 כפות מים קרים.
- מגלגלים לכדור ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר שעה לפחות.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ. מעבירים לתבנית פאי מסולסלת, מהדקים ומסירים שוליים מיותרים. דוקרים את פני הבצק במזלג. מעבירים את התבנית בחזרה למקרר.
- המלית: מקציפים את הביצים עם הסוכר. מערבבים פנימה עם הגבינה, החמאה, גרידת הלימון וחצי מכמות הצנוברים.
- יוצקים את התערובת לתוך התבנית המרופדת בבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-45 דקות. מצננים.
- מטגנים בכף חמאה את יתר הצנוברים, עד שהם משחימים מעט. מפזרים אותם על פני הטארט.
- בסיר קטן מבשלים את הריבה עם הברנדי כ-3 דקות ומברישים בזהירות על פני הטארט. מצננים ומגישים.
צילום: ירון ברנר
מומלצים