שתף קטע נבחר

חברת הביטוח לא יכולה למנוע טיפול רפואי יקר

חברת הביטוח שירביט סירבה לממן הוצאות טיפול במוסד יקר, וטענה כי היא מוכנה לממן את עלות השיקום של מבוטחת לאחר תאונת דרכים, רק במקום זול משמעותית. בית המשפט חייב אותה למרות זאת

לחברת ביטוח אין סמכות להחליט משיקולי עלות בלבד, היכן יקבל מבוטח את הטיפול הרפואי בו הוא חייב. כך עולה מפסק דין שניתן בימים אלה על-ידי השופטת יעל אילני, בבית משפט השלום בתל-אביב. פסק הדין ניתן בעקבות תביעה שהגישה מבוטחת בחברת שירביט, נגד החברה שסירבה לממן לה אישפוז בבית לוינשטיין, בטענה שהיא יכולה לקבל טיפול משקם זהה במוסד אחר ובעלות של שליש בלבד - "בית בלב" ברעננה (635 שקל ליום), מול בית לוינשטיין (1,946 שקל ליום).

 

מתברר שהתובעת אושפזה להמשך טיפול שיקומי בבית לוינשטיין, לאחר ששוחררה מבית החולים, ואושפזה שם במשך 65 ימים לצורך קבלת טיפול שיקומי. מספר ימים לאחר שאושפזה בבית לוינשטיין, הודיעה לה שירביט כי היא מוכנה להמשיך ולשאת בהוצאות הטיפול, אבל במוסד שיקומי אחר. במקביל הודיעה שירביט לבית לוינשטיין כי לא תשא בעלות האשפוז במוסדם בתום 10 ימי אשפוז.


בית לוינשטיין (צילום ארכיון: חגי אופן) 

 

אלא שהתובעת סירבה לעבור למוסד החדש, לאחר שבדקה את המקום ומצאה שלא יתאים לצרכיה. לאחר שדרשה להישאר בבית לוינשטיין, אך חברת הביטוח שירביט סירבה לממן את הוצאות האשפוז, הגישה בקשה לבית המשפט באמצעות משרד עוה"ד פרויליך-פרחי לתשלום תכוף של הוצאות האשפוז בבית לוינשטיין.

 

בפסק הדין קובעת השופטת כי לא שוכנעה שהטיפול שהייתה מקבלת התובעת ב"בית בלב" (כדרישת שירביט), היה עונה לצרכים השיקומיים של התובעת. עוד ציינה השופטת כי האשפוז בבית לוינשטיין נעשה לפי המלצת עובדת סוציאלית של בית החולים בו אושפזה. "האינטרס של שיקומה המוחלט של המבקשת, צריך לעמוד גם כנגד עיניה של המשיבה (שירביט). אם לא מההיבט האנושי, אזי מההיבט הכלכלי הטהור, של מי שעתידה לשאת בנזקי המבקשת כתוצאה מהתאונה", כך ציינה השופטת.

 

לכן חייבה השופטת את חברת שירביט לשאת בתשלום של 65 ימי אישפוז, וכן תשלום שכר טירחת עורך דין בסך 16,500 שקל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
שירביט חויבה לשלם (אילוסטרציה)
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים