שתף קטע נבחר
 

עוגת גבינה אפויה בלי הרבה עניינים

כמו שצריך: עם תחתית פריכה מאוד (בזכות הפירורים והאגוזים), וחלק גבינתי שהוא רך, קטיפתי וטעים עד מאוד. גזרו ושמרו, כי תיכף שבועות

 

בימוי וסגנון: נטשה חיימוביץ'; צילום: שי רוזנצוויג; עריכה: תמר אברהם; איפור: סבטה קריחלי; סטילס: יוסי סליס; שמלה: BLANK (טובי הנקין ושירי טרוים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עוגת גבינה אפויה

תבנית בקוטר 28 ס"מ

 

המרכיבים

לתחתית

200 גרם ביסקוויטים

1 כוס אגוזי מלך או פקאן קלויים, קצוצים גס

3 כפות סוכר

70 גרם חמאה, מומסת

 

לגבינה

800 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר

2 מכלים (400 מ"ל) שמנת חמוצה

1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר

1/2 1 כפיות תמצית וניל מצוינת

4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר

 

ההכנה

1. מרפדים את התבנית בשלושה ניירות אפייה. משמנים את התבנית.

2. התחתית: כותשים את הביסקוויטים, כך שיתקבלו מהם פירורים קטנים. אפשר להניח אותם בתוך שקית, לסגור, להניח על משטח עבודה ולכתוש במערוך, אפשר גם לשבור לפיסות גדולות, להעביר למכל מעבד המזון ולכתוש בתוכה, עד שמתקבלים פירורים קטנים. שמים את הפירורים בקערה, מוסיפים את האגוזים ואת הסוכר, מערבבים ויוצקים עליהם את החמאה. מערבבים (הכי קל לעשות זאת בידיים) עד שכל הפירורים והאגוזים מכוסים חמאה. מעבירים לתבנית ומרפדים את התבנית וקצת מהדפנות, כך שיווצרו שוליים של 1-2 ס"מ. משטחים בידיים, כך ששכבת הפירורים תהיה מהודקת. מאחסנים במקפיא עד לאפייה (אם לא אופים מיד, אפשר לשמור שם את הקלתית, עד חודש).

3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

4. מניחים את התבנית עם הקלתית על תבנית תנור ואופים עשר דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים. מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (150 מעלות).

5. שכבת הגבינה: שמים את הגבינה והשמנת בקערת המערבל, מתחילים להקציף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף דקה-שתיים, עד שמתקבל קרם אוורירי. מוסיפים פנימה את תמצית הווניל ואחר את הביצים, זו אחר זו, ומקציפים היטב אחרי כל הוספה של ביצה, עד שהיא נטמעת לחלוטין בקרם. מוציאים ומערבבים קלות ידנית. מאחסנים במקרר עד להרכבת העוגה.

6. מניחים רדיד אלומיניום גדול על משטח העבודה, מניחים עליו את התבנית עם הקלתית האפויה ומרפדים גם את שולי התבנית, מצדם החיצוני, כך שהתחתית והשוליים יהיו עטופים היטב. מניחים בתוך תבנית תנור בעלת שוליים גבוהים. יוצקים את עיסת הגבינה לתוך הקלתית האפויה. מניחים את תבנית התנור הניצבת בתוך תבנית התנור, בתוך התנור. מרתיחים מים בקומקום ויוצקים אותם לתבנית התנור, כך שיגיעו עד מחצית גובה תבנית העוגה. אופים שעה וחצי, עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה (ולפעמים נוצר בה בקע). מכבים את התנור ומשאירים את דלתו פתוחה קצת, ומצננים את העוגה בתוכו כשעה נוספת. מוציאים מהתנור ומצננים קצת בטמפרטורת החדר. מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר 4 שעות לפחות (עד לילה).

7. חותכים מגישים קר, או בטמפרטורת החדר.   


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פשוטה וטובה. עוגת גבינה ביתית
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים