5 נעצרו בחשד שחטפו רב והחזיקו אותו 3 שנים
הרב ניר בן-ארצי מתלמים סיפר כי נחטף על-ידי חברי עמותת "תלמי גאולה" והוחזק במשך שלוש שנים בטבריה. במשטרה אומרים כי יש ראיות נגד החשודים
חמישה תושבים מהיישוב תלמים שבחבל לכיש נעצרו הבוקר (יום ב') בחשד שחטפו וסחטו את רב עמותת "תלמי גאולה", ניר בן-ארצי, והחזיקו בו במשך שלוש שנים בטבריה. העצורים, באמצעות עורך דינם, טוענים כי הם חפים מפשע.
בשלושת החודשים האחרונים, מאז חזר הרב לביתו, ניהלו שוטרי יחידת ההונאה במחוז הדרום חקירה סמויה. במהלך החקירה, אומרים במשטרה, נאספו ראיות "ממוסמכות וכבדות".
כשחזר לביתו סיפר הרב כי הוגלה מתלמים לטבריה על-ידי כמה מאנשי העמותה, "לצורך הקרבה אישית למען ישראל". הוא סיפר כי התחנן לראות אור יום בזמן שהוחזק בניגוד לרצונו. "ישנתי על מזרן מעופש על הרצפה, שתיתי מים ואכלתי לחם יבש. רציתי לראות את בני משפחתי, ילדיי ורעייתי ולא הסכימו לשחרר אותי. בהתחלה חשבתי שהכל לטובת עם ישראל, שנמצא בצרות ועלי להתפלל ולהסתגף עבורו. אבל זה היה קשה מנשוא", הוא סיפר לאחר שיחרורו.
אנשי העמותה טענו כי הרב היה חולה במחלה סמויה, שרק הוא ידע עליה והוא זה שביקש להיטהר ממנה באמצעות סיגוף ותפילות בבדידות. עוד טענו אנשי העמותה כי בידיהם מסמכים עליהם חתם הרב בן-ארצי מרצונו ובהם הוא מודה במעשים שעשה כביכול בהיותו רב ושהוא מבקש להיטהר. עם שיחרורו טען הרב בן-ארצי כי הוא אולץ לחתום על מסמכים מפלילים, כדי שיאפשרו לו לצאת מהחדר החשוך בו שהה במשך אותן שנים.
"יוכח שהחשודים חפים מפשע"
עו"ד דרור ברוטפלד, המייצג את החשודים, מסר לאחר שנעצרו: "אנחנו שמחים שהמשטרה מצאה לנכון לפנות גם אל הצד השני כדי לשמוע את גרסתו בנושא. יש לנו אפשרות להציג מסמכים והודעות טלפוניות שיוכיחו את חפות האנשים".
עו"ד ברוטפלד ציין כי העמותה קיבלה מבית המשפט צו מניעה, לפיו אנשי הרב חייבים להימנע מלהחזיק בנכסי העמותה, אך בדרכי
שלום הוסכם עם הצדדים בבית המשפט שאנשי הרב יוכלו להשתמש בנכסים עד בירור התביעה העיקרית בעוד 60 יום".
"הלך הרוחות במושב קשה מאוד, אנשינו מצאו עצמם נפגעים פיזית, נזרקו לעבר בתיהם בקבוקי תבערה וכל אלו עם תלונות במשטרה. בטוחני כי בסוף החקירה תצא האמת לאור", אמר.
הרב בן-ארצי היה בעבר טרקטוריסט, שעבד בפינוי יישובים בסיני. הוא התעקש שלא לחפור בכמה מקומות, בהם טען כי נמצאים כבלים תת-קרקעיים. בבדיקה התברר כי הוא צדק, ועם השנים הוא הפך לאדם שאנשים האמינו בכוחותיו.
עמותת "תלמי גאולה", שהוקמה בתלמים על מנת להרחיב את היישוב, פתחה עבור הרב לשכה מפוארת ואנשים מכל הארץ הגיעו אליו כדי לקבל ממנו ברכה או עצה.