שתף קטע נבחר

החזרי ההוצאות: הצעה להדיח את יו"ר הפרלמנט

האם מייקל מרטין יהיה יושב ראש הפרלמנט הבריטי הראשון מאז 1695 המודח מתפקידו? מחוקק בריטי הגיש לפרלמנט הצעת, שאם תתקבל, תאלץ את מרטין לפרוש בשל התנהלותו בשערוריית החזרי ההוצאות שגבו נבחרי ציבור, שהטילה כתם במערכת הפוליטית

לא מתפטר, מתנצל. יושב ראש הבית התחתון של הפרלמנט הבריטי, מייקל מרטין, התנצל הערב (יום ב') בשם כל המחוקקים על פרשת החזרי ההוצאות השערורייתיים שגבו פקידי ממשל בממלכה. מרטין, שיעמוד בקרוב אל מול הצבעת אי אמון בו שהוגשה על-ידי פוליטיקאי מהאופוזיציה השמרנית, התחמק מלתת תשובה לשאלות בדבר עתידו הפוליטי.

 

מרטין אמר כי בכוונתו להיפגש ב-48 השעות הקרובות עם מנהיגי כל המפלגות הפוליטיות העיקריות כדי לדון בשינוי שיטת החזרי ההוצאות. ביקורת רבה נמתחה עליו, בשל ניסיונותיו למנוע את פרסום המידע המביש על החזרי ההוצאות שגבו מחוקקים מקופת המדינה. אם הצעת ההחלטה השמרנית תתקבל, יהיה מרטין יושב ראש הפרלמנט הראשון שמודח מתפקידו מאז 1695.

 

"בבקשה הרשו לי לומר לגברים ולנשים הבריטים שאכן איכזבנו אתכם קשות", אמר מרטין. "על כולנו לקבל את האשמה ועל תרומתי למצב, אני מצטער עמוקות".

 

מרטין הוא חבר פרלמנט מטעם מפלגת הלייבור, מפלגת השלטון בבריטניה. הוא מכהן כיושב ראש הפרלמנט מאז 2000. במשך ארבע שנים, ניהל מרטין מאבק משפטי כדי למנוע מהתקשורת לפרסם את המידע על החזרי ההוצאות שגבו המחוקקים מהמדינה. עם זאת, בית המשפט העליון פסק נגדו.

 

בד בבד, גילה היום סקר שהתפרסם ב"דיילי טלגרף" הבריטי כי הפרשה המביכה הצליחה לשחוק את התמיכה הציבורית בשלוש המפלגות הגדולות בבריטניה - ומנגד העלתה את קרנן של מפלגות שוליים. על פי הסקר, עלה שיעור התמיכה הכולל במפלגות שוליים כמו המפלגה הלאומנית הבריטית, הירוקים, והמפלגה האנטי-אירופית ל-19 אחוזים, עלייה של תשעה אחוזים בהשוואה לסקר שנערך בחודש שעבר. הסקר מצא כי התמיכה במפלגה השמרנית עומדת על 39 אחוזים, התמיכה בלייבור - 23 אחוזים, ואילו התמיכה במפלגה הליברל-דמוקרטית נאמדה ב-19 אחוזים.

 

עורכי הצהובון הבריטי "סאן" קראו כי בעקבות הגילויים האחרונים בפרשה, יש לקיים לאלתר בחירות כלליות במדינה. במאמר מערכת שהתפרסם תחת הכותרת "תנו לבריטניה בחירות עכשיו", השתלח העיתון ביושב ראש הפרלמנט וטען כי

הוא הפך את בית הנבחרים הבריטי למעוז של פוליטיקאים מושחתים. "למצביעים נמאס מהממשלה הזאת, ונמאס מחברי הפרלמנט החמדנים", נכתב במאמר.

 

עם זאת, פרשנים פוליטיים מעריכים כי ראש ממשלת בריטניה גורדון בראון לא ישעה לדרישות להקדים את הבחירות - לאור מצבה הקשה של מפלגתו בסקרי דעת הקהל, ונוכח המשבר הכלכלי, שבעטיו נכנסה בריטניה למיתון הקשה ביותר מאז מלחמת העולם השנייה.


פורסם לראשונה 18/05/2009 13:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים