שתף קטע נבחר

סקר מש' הבריאות: כמה שותים הישראלים ביום

לקראת המעבר לייצור מוגבר של מים מותפלים, בדקו משרד הבריאות והאוניברסיטה העברית את הרגלי השתייה של הישראלים: כמה מים אנחנו שותים, כמה קפה, כמה תה וכמה כוסות בסך הכל ליום

האם יכול להיות שמי המוביל הארצי טעימים פחות ממים מותפלים? לקראת מעבר לייצור מסיבי של מים מותפלים ערכו משרד הבריאות והאוניברסיטה העברית סקר בנושא הרגלי השתייה של הישראלים. בסקר נמצא כי ביישוב שבו לגמו מים מותפלים, כמות השתייה היתה גדולה יותר מאשר ביישובים הניזונים ממי המוביל והתושבים גם השתמשו פחות במסננים לטיהור המים.

 

הסקר הקיף כ-800 נשאלים מארבעה יישובים ונערך טלפונית בשני מועדים: בקיץ ובחורף. הנשאלים היו מהיישובים חדרה (ניזונים ממי המוביל), מעגן מיכאל (מים מותפלים), אילת ובאר-שבע (מים מעורבים).

 

כשמתפילים מים - שותים יותר

לפי הסקר, ישראלי ממוצע שותה ביום כשלוש כוסות של מי ברז ו-14 כוסות נוזלים בסך הכל (כולל קפה ומשקאות אחרים). עם זאת, במעגן מיכאל שתו כמויות גדולות יותר של מי ברז ללא פילטר מאשר ביישובים שקיבלו מי מוביל.

בנוסף נמצא כי במעגן מיכאל שותים בממוצע 5 כוסות של מים מותפלים ביום, לעומת שתי כוסות בממוצע ביום, ביישובים הניזונים ממי המוביל הארצי.

 

מים מהווים מקור חשוב לקבלת מינרלים והסקר נועד לבחון האם קיים צורך להוסיף מגנזיום וסידן למים המותפלים. כיום, כעשירית ממשקי הבית ניזונים ממים מותפלים ובשנים הקרובות צפויים להיפתח מתקני התפלה נוספים. המלצות החוקרים יוגשו בין היתר ל"וועדת עדין" הקובעת תקנות למי השתייה.

 

מי המוביל נחשבים למים "קשים", שריכוז המינרלים בהם גבוה. במים מותפלים בארץ נמצאת כמות זניחה של מגנזיום וכמות נמוכה של סידן והמים מוגדרים כ"רכים". החשש הוא שמעבר ממי המוביל הארצי למים מותפלים עלול להשפיע על ריכוז וזמינות המינרלים בגוף. מחקרים בעולם כבר הוכיחו על קשר בין שתיית מים מותפלים וחסרי מינרלים לעלייה בהימצאות מחלות לב.

 

בדרום שותים יותר מאשר בצפון

שלא במפתיע, צריכת הנוזלים בדרום הארץ היתה גבוהה יותר מאשר בצפון (15.3 כוסות בממוצע ליום, לעומת 12.8) , כנראה בשל מזג האוויר החם יותר. כן נמצא כי בחורף צריכת המשקאות נמוכה יותר (12.8 כוסות ליום בממוצע) לעומת הקיץ (14 כוסות). נשים צורכות בממוצע כחצי כוס מים פחות מגברים ובאופן כללי צורכות כמעט כוס אחת פחות של נוזלים לעומת הגברים.

 

ישראלים שותים 2-2.5 כוסות קפה ביום

צריכת הקפה הממוצעת נעה בין שתיים לשתיים וחצי כוסות ביום. התה פופולרי פחות והישראלים שותים חצי כוס במוצע בקיץ וכוס ליום בחורף. ישראלי ממוצע שותה חצי כוס מרק ביום.

 

הכי הרבה מיץ - באילת

מהסקר עולה כי צריכת המיץ עומדת על פחות משליש כוס ליום בממוצע בעונת החורף וכחצי כוס ליום בקיץ. באילת שותים הכי הרבה מיץ – כוס ליום.

 

מסקנת החוקרים מהמחלקה לתזונה במשרד הבריאות היא כי האזור וסוג המים המסופקים לבתים משפיעים באופן מובהק על הכמות ועל סוג השתייה הנצרך. ההערכה היא כי תוספת מגנזיום למים מותפלים והגדלת כמות הסידן, יסייעו בהעלאת צריכת המינרלים של מי ששותה מים מותפלים.

 

עוד ציינו כי משרד הבריאות פועל בתקופה האחרונה למען הוספת מינרלים למים המותפלים.

 

הסקר יוצג בכנס "תזונה מונעת – איחוד כוחות", שנפתח מחר (ג') בגני התערוכה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מים. מותפלים או רגילים?
צילום: jupiter
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים