שתף קטע נבחר

 

הסיקור בעולם: "אהבה קשוחה" ו"קרב רצונות"

כמה מכלי התקשורת המרכזיים בעולם הדגישו הבוקר את "עמידתו האיתנה" של נתניהו וה"אהבה הקשוחה" של אובמה לישראל בדיווחים על פגישת השניים בוושינגטון. גם העיתונים הערבים דיווחו על "קרב רצונות" והזהירו מחיסול מאמצי השלום

לא אופטימיים: פגישתם אמש של נשיא ארצות הברית ברק אובמה וראש הממשלה בנימין נתניהו, לא התמקמה בהכרח בכותרות הראשיות של עיתוני העולם, אולם כמו בישראל מרביתם הדגישו הבוקר (יום ג') את הפערים העמוקים בין הצדדים, מה שהוגדר כ"קרב רצונות" בין שני המנהיגים. הדיווחים בעיתונים הערבים נשמעו אף אופטימיים פחות, ודיווחו על "סתימת הגולל" על המאמצים שהושקעו בנושא בשנים האחרונות. המפגש קיבל הבלטה יתרה בעיתונים באירופה - ופחות מזה בעיתונות בארה"ב.

 

"נתניהו עמד איתן מול דרישותיו של אובמה", טען הדיווח של העיתון הלונדוני "דיילי טלגרף",

שהוסיף כי ראש הממשלה נתניהו הבהיר לנשיא האמריקני כי בניגוד אליו, האיום האיראני מדאיג אותו הרבה יותר מאשר שיחות השלום עם הפלסטינים.

 

ה"טלגרף" המשיך וטען כי אובמה לא הצליח לחלץ אף התחייבות מנתניהו בסוגיות המרכזיות שעל הפרק, בהן הקפאת הבניה בהתנחלויות או אימוץ פתרון שתי מדינות כמתווה לשלום במזרח התיכון. "המנהיגים ישבו זה לצד זה והיללו את יחסי החברות בין המדינות, אולם נותרו חלוקים בנוגע לפתרון הקונפליקט", נכתב במאמר.

 

הכותרת באתר של רשת CNN דיברה על "האהבה הקשוחה" של אובמה לישראל, ואף הגדירה את הפגישה בין שני המנהיגים כ"מה שעשוי להיות פרק חדש ביחסים בין שתי המדינות". על פי הדיווח, איש לא ציפה לשינוי דרסטי במדיניות האמריקנית לגבי שמירת בטחונה של ישראל - אולם נראה כי לממשל אובמה גישה חדשה בנוגע לדרך בה יושג הביטחון הזה.

 

גם ב"וושינגטון פוסט" עסקו בהתמודדות הקשה הצפויה לאובמה מול נתניהו אותה הגדירו כ"קרב רצונות". אובמה, מחד, מעוניין לכפות על ישראל לשוב לשולחן המשא ומתן תוך שזירת האיום האיראני במשא ומתן עם הפלסטינים. מנגד, טוען העיתון, רואה נתניהו במגעים עם איראן חסרי טעם ובלתי מקובלים על הדעת, ומסרב בתוקף לקבל את רעיון שתי מדינות, למגינת לבו של הממשל בוושינגטון. 

 

"הנשיא אובמה החל אתמול במסע הדיפלומטי המורכב ביותר עד כה", נכתב במאמר שפרסם "הטיימס", היוצא לאור בלונדון. העיתון דיווח כי בפגישה דחק נתניהו הצידה את נושא הריבונות הפלסטינית, והדגיש כי הוא מעדיף שלטון עצמי מוגבל יותר. נתניהו התחייב גם לשוב לשולחן המשא ומתן, אולם התנה הסכם שלום בהכרה נרחבת של העולם הערבי בקיומה של ישראל. 

 

"התעקשות נתניהו - חיסול התוכנית לשלום באזור"

הכותרות הראשיות של שלושת העיתונים הבין-ערבים החשובים התייחסו אף הן לפערים בין השניים, והזהירו כי הדבר עלול ליצור משבר אמון בין אובמה לבוחריו ולעולם הערבי כולו.

 

במאמר מערכת שפרסם "אל קודס אל-ערבי" היוצא לאור בלונדון התעסקו בפערים בין השניים,

 תחת הכותרת "נתניהו קורא תגר על אובמה". "אנו נמצאים עתה בפני קרב רצונות בין נשיא מעצמה מצד אחד, לבין ראש ממשלה של מדינה שאינה יכולה להתקיים ללא סיועה של אותה מעצמה, והגנתה המדינית והצבאית.

 

"סירובו של נתניהו לעיקרון של מדינה פלסטינית עצמאית פירושו חיסול תוכניתו של הממשל האמריקני לשלום באזור, וסתימת הגולל בפני מפת הדרכים והמאמצים העצומים אשר השקיע הקוורטט לאורך השנים האחרונות כדי לקבוע עקרונות להסדר... איננו יודעים כיצד יעמוד הנשיא האמריקני

מול עקרונות המדיניות הישראלית התוקפנית הזאת, אולם ברור שהוא ניצב בפני משבר קשה שהניחו בפניו בני בריתו הישראלים ואשר אולי יביא לידי אובדן אמונתו בפני בוחריו וכן אובדן אמונתו של העולם האיסלאמי כולו", נטען במאמר.

 

העיתון ממליץ לנשיא האמריקני להמשיך בקו הקשוח מול ישראל. "אם הנשיא אובמה משוכנע כי מציאת פיתרון לסכסוך הערבי-ישראלי הוא אינטרס אסטרטגי אמריקני הקשור לביטחון הלאומי של ארצו, עליו לתרגם זאת לצעדים מעשיים שייאלצו את הבכירים הישראלים לכבד את האינטרסים האסטרטגיים האמריקניים ולהפסיק לאיים על האינטרסים הללו באמצעות מדיניות הדוחה את השלום, והתומכת במלחמות, בסגרים ובגדרות הפרדה גזעניות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אובמה ונתניהו. קרובים אך רחוקים
צילום: AFP
נתניהו. מודאג מהגרעין ולא מהפלסטינים
צילום: AFP
מומלצים