רבבות מושבתים ב"פתוחה" - רק עשרות הפגינו
הסטודנטים באוניברסיטה הפתוחה לא לומדים כבר יותר מחודש. להפגנת המחאה הראשונה הגיעו כ-40 איש. אחד המארגנים: "קשה לארגן הפגנה כשכל הסטודנטים לומדים מהבית"
התיסכול על השביתה הממושכת רב, אך נראה שהאדישות רבה ממנו. עשרות בודדות של סטודנטים באוניברסיטה הפתוחה הגיעו אחרי הצהריים (יום ה') להפגין מול משרד החינוך בתל אביב, במחאה על התמשכות שביתת המנחים במוסד. "היה קשה לארגן הפגנה כשכל הסטודנטים לומדים מהבית", הסביר ל-ynet מרדכי לנגר, סטודנט לכלכלה וניהול וממארגני המחאה.
האוניברסיטה הפתוחה, המונה כ-42 אלף סטודנטים ונחשבת בשל כך למוסד האקדמי הגדול בישראל,
מושבתת זה למעלה מחודש כחלק ממאבק המנחים על תנאי העסקתם. במסגרת השביתה לא מתקיימים שיעורים וכן לא נבדקים תרגילים ועבודות.
אתמול הודיעו הסטודנטים כי סיימו לשתוק וכי הם "מסירים את הכפפות". לאור הכוונה לממש את אותו איום - נערכו שוטרים ליד משרד החינוך, כדי לשמור על הסדר במהלך ההפגנה. מרביתם נותרו חסרי מעש, שכן למקום הגיעו כ-40 איש בלבד.
"הכל בגלל סחבת במשא ומתן"
"אי ההתייחסות אלינו נובעת מזלזול. למעשה, הולכים להגיש אותנו לבחינות עוד חודש בלי שום הכנה. זה אבסורד שעשרות אלפי סטודנטים רוצים לחזור ללמוד ולא נותנים להם בגלל סחבת במשא ומתן", אמרה יעל שפיצן, סטודנטית לפסיכולוגיה.
נדמה כי מחאת הסטודנטים לא זוכה לתהודה שכה חיפשו וכי הסטודנטים עצמם אינם מדברים בקול אחיד. בין המפגינים שביקשו מההנהלה והמנחים כאחד להזדרז בפתרון המשבר שפוגע בהם, היו גם חברי "פורום הסטודנטים" שקם כדי לתמוך במאבק המנחים.
"אני חושב שצריך להיות יד אחת עם המנחים כדי שיגיעו להסכם קיבוצי כי היום זה הם ומחר זה אנחנו", אמר אלעד הראל, החבר בפורום.
"כולנו מזדהים עם הסטודנטים הסובלים, כולנו רוצים לחזור במהרה לעבוד, אבל אי אפשר לעשות את זה אם אין התקדמות", הסביר יוסי קורנוויץ, מנחה לתקשורת שנטל חלק בהפגנה. "צריך להבין ששביתה היא כלי מרכזי שיש לעובדים לפתור סכסוך עבודה".
מהנהלת האוניברסיטה הפתוחה נמסר כי הם עדיין ממתינים לתשובת סגל ההוראה להצעתם שניתנה לפני חודשיים. "מאחר שכך הם פני הדברים, אין כל הצדקה מוסרית להמשך השביתה המיותרת על גבם של הסטודנטים. אנחנו קוראים לסגל ההוראה להתעשת, להפסיק את הפגיעה בסטודנטים ולהכריז על סיומה של השביתה", נמסר.