מלבי עם טריק פשוט מאוד
למטה: מלבי נפלא, חלק וענוג עם הרבה פחות שמנת ממה שאתם משערים. למעלה: סירופ, אדום וטעים ואפילו בריא, ממרכיב סודי
יש כאן שני חלקים. הראשון הוא המלבי, והוא מופיע בגרסה חלקה וקרמית, שמכילה הרבה פחות שמנת ממה שנדמה. המתכון הפשוט אך המדויק הוא מבית מדרשה של הקונדיטורית הדר יפתח-תותיה. הטריק, שהופך אותו חלק במיוחד, הוא לערבב את הקורנפלור פנימה רק בשלב האחרון של הבישול, כשהאחרון כבר מעורבב לבטח עם שמנת וחלב.
השני הוא הסירופ, ומדובר בהפתעה, אשר פותחה אחר צהריים אחד בחצרו של דרור פילץ, שבימים כתיקונם הוא בכלל איש של בשר. כדי ליצור סירופ אדום למלבי שלו, הוא פשוט חלט להנאתו תה צמחים אדום. אחר כך גם צמצם אותו וצמצם אותו, עד שהתקבל סירופ צמיגי וסמיך ועז צבע במיוחד, שהתאים בול, אבל בול, למלבי הלבן.
תשמעו, זה שוס. מאז אין אצלי יותר סירופים אחרים, ואחרי ניסיונות עם כמה סוגי חליטות אדומות, כולל ניצני ורדים ופירות אדומים, מצאתי שהצבע היפה ביותר (בעיניי) מתקבל כשאני מבשלת אותו מכמה שקיקים של חליטת היביסקוס וורד בר (יש כזאת לכמה חברות תה,כמעט בכל סופרמרקט). יכול להיות שתמצאו את זה שלכם דווקא כשתבשלו אותו משקיקי אדומים אחרים, אבל בכל מקרה, את השיטה הזאת קשה להחליף אחרי שמנסים. פתיתי הקוקוס מלמעלה הם רק בונוס. גם בלעדיהם, זה טעים מאוד.
מלבי עם סירופ אדום
המרכיבים (8 כוסות בנפח 150 מ"ל או כלי מרכזי גדול)
למלבי1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
750 מ"ל חלב
1/2 כוס (100 גרם) - 2/3 כוס (150 גרם) סוכר (לפי כמות המתיקות שאוהבים)
80 גרם קורנפלור
כמה טיפות מי ורדים
לסירופ
4 שקיקי חליטת תה ורד הבר והיביסקוס או חליטת פירות אדומים
1 כוס מים
3 כפות סוכר
להגשה
קוקוס טחון
ההכנה
1. שמים את החלב ואת השמנת בסיר. מודדים כמות של כוס (200 מ"ל) ומעבירים לקערה נפרדת.
2. מוסיפים לנוזל שבקערה את הקורנפלור, ומערבבים היטב במטרפה ידנית, עד שאין גושים.
3. מוסיפים לסיר את הסוכר ואת תמצית הוורדים ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית-גבוהה, תוך השגחה מתמדת שאין חריכה. מכבים את הלהבה ויוצקים לתוך הקערה מצקת מהנוזל הרותח שבסיר. מערבבים היטב. מחזירים את תוכן הקערה לסיר ומחממים מעל להבה בינונית ותוך ערבוב במטרפה, כמה דקות, עד שהקרם מתעבה - יודעים שהוא מוכן כאשר מעבירים בו את המטרפה ואפשר לראות שהיא משאירה בו קווים. מכבים מיד את הלהבה. יוצקים את המלבי לכלים אישיים או לכלי גדול מרכזי ומקררים 3 שעות לפחות.
4. הסירופ: שמים את שקיקי התה בסיר, מוסיפים את המים ואת הסוכר ומביאים לרתיחה. כשהסוכר נמס והכל רותח, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כמה דקות, או עד שמתקבל בסיר רוטב מרוכז. מוציאים את שקיקי התה. מצננים את הסירופ לטמפרטורת החדר (אפשר לשמור במקרר עד להגשה, או עד 3 ימים).
5. ההגשה: יוצקים את הסירופ על המלבי, מפזרים מלמעלה את הקוקוס ומגישים.
ועוד לשבועות