האם אחמדינג'אד יפסיד בגלל פייסבוק?
מתנגדי המשטר מקווים כי הצעירים, שהרשת החברתית החביבה עליהם נחסמה טרם הבחירות, יגידו הפעם בהמוניהם לקלפי ויצביעו נגד אחמדינג'אד
החלטת איראן לחסום את הגישה במדינה לרשת החברתית פייסבוק, שלושה שבועות לפני הבחירות, גררה ביקורת בוטה על-ידי קבוצות המתנגדות למשטר, בתקווה לשכנע את הצעירים לבוא ולהצביע נגד הנשיא המכהן מחמוד אחמדינג'ד.
ההחלטה, טוענים המבקרים, כופה על איראן להסתמך בעיקר על מידע המתקבל דרך אמצעי התקשורת הרשמיים המנוהלים על-ידי המדינה. הבחירות לנשיאות ייערכו ב-12 ביוני הקרוב. משקלם של קולות הצעירים, שגישתם לרשת החברתית הפופולרית נחסמה יותר מחצי אוכלוסיית איראן נולדה אחרי המהפכה האיסלאמית ב-1979, והמצביעים הצעירים מהווים קבוצה רחבה, שעזרה לנשיא הקודם מוחמד ח'אתמי לנצח בבחירות של 1997 ו-2001, אך לא התייצבה לצד יריבו של אחמדינג'אד, אקבאר האשמי רפסנג'י, לפני ארבע שנים.
קהל המצביעים הצעיר תומך כיום במועמד הרפורמי מיר חוסיין מוסאבי. "כל אמצעי התקשורת שעוסקים במתחרה של אחמדינג'אד - בסכנת סגירה", אמר שהאב טבטבאי, תומך של מוסאבי. "ההגבלות האלו הן בעדיפות ראשונה של השלטון". טבטבאי טוען כי חסימת פייסבוק הייתה צעד מהיר. הפגנה נגד החסימה נערכה באיצטדיון ספורט בטהראן, בהשתתפות ח'תאמי וותומכים, שנופפו בדגלים וצעיפים ירוקים - סמל הקמפיין של מוסאבי.
עד החסימה, מידע על הפגנות ועצרות פוליטיות תואם דרך פייסבוק, בלוגים, טוויטר ואתרים נוספים. נציגים רשמיים של איראן לא הגיבו על הידיעה, אך בפייסבוק מתחו ביקורת על ההחלטה: "אנו מאוכזבים כי משתמשינו לא יכולים לגשת לאתר, במיוחד בתקופה בה הוא משמש כמקור מידע לגבי הבחירות", מסרה הדוברת אליזבת' לינדר.