צ' קוריאה הפעילה הכור: "סיאול הכריזה מלחמה"
ימים ספורים אחרי שהרגיזה את העולם עם ניסוי גרעיני ושעות ספורות אחרי שערכה ניסוי בשני טילים לטווח קצר, דווח כי המדינה הקומוניסטית המבודדת חידשה את פעילות הכור הגרעיני ביונגביון. במקביל, דווח על ניסוי נוסף בטיל לטווח קצר
למרות הגינויים והאיומים, צפון קוריאה ממשיכה להתגרות במערב: עיתון דרום קוריאני דיווח הלילה (יום ד') כי המדינה הקומוניסטית המבודדת אכן חידשה את הפעילות בכור הגרעיני ביונגביון - כפי שהודיעה בעצמה לפני כחודש. העיתון "צ'וסון אילבו" דיווח כי לוויינים אמריקנים הבחינו בפעילות בכור וכי בין היתר נראה קיטור עולה ממנו.
הכור ביונגביון מייצר פלוטוניום מועשר ברמה גבוהה, שניתן להשתמש בו לפצצות גרעיניות. בעבר הספיקו הקוריאנים ככל הנראה לייצר בו שישה ראשי קרב גרעיניים, אך בעקבות השיחות עם שש המעצמות החלה צפון קוריאה בפירוקו של הכור לפני כמה שנים, ואף פוצצה לראווה את מגדל הקירור שלו כדי להעיד על רצינות כוונותיה. מאז, עם זאת, קרסו המגעים הבינלאומיים, וחידוש הפעילות בכור הוא רק האחרון מבין שורת צעדים שביצעה צפון קוריאה במסגרת העימות המתחדש שלה עם הקהילה הבינלאומית.
במקביל להפעלת הכור, הודיעה פיונגיאנג כי היא רואה בהחלטת דרום קוריאה, להצטרף לתוכנית האמריקנית ליירוט ספינות החשודות בהפצת נשק להשמדה המונית - "הכרזת מלחמה". בהודעה שפרסמה צפון קוריאה נכתב כי תגיב ב"אמצעים צבאיים חריפים ומיידיים", אם הדרום יעכב או יערוך חיפושים בספינותיה, בהתאם ליוזמה הביטחונית - אליה הצטרפה סיאול.
צפון קוריאה ערכה הלילה שיגור נסיוני של טיל לטווח קצר בחופה המזרחי, פחות מיממה אחרי שביצעה ניסוי בשני טילים לטווח קצר - כך דיווחה סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית "יונהאפ", בהסתמך על גורם בממשלה בסיאול, שמסר כי "שירותי המודיעין עוקבים אחרי המצב מקרוב".
הלילה התכנסו שגרירי החברות הקבועות במועצת הביטחון של האו"ם (ארה"ב, רוסיה, סין, בריטניה וצרפת), בנוסף
ליפן ודרום קוריאה, על מנת לדון בהחלטה שעלולה לכלול סנקציות חדשות נגד המדינה - בעקבות הניסוי הגרעיני שערכה בתחילת השבוע.
שגריר יפן, יוקיו טקסו, אמר לפני הפגישה כי יש להגיע ל"החלטה מאוד מאוד ברורה וחזקה". לדבריו, יש לנקוט בצעדים שיהיו יעילים וישדרו "מסרים ברורים" לפיונגיאנג. ביום שני גינתה מועצת הביטחון
את הניסוי הגרעיני והכריזה כי מדובר בהפרה של החלטתה שהתקבלה בעקבות הניסוי הגרעיני שביצעה צפון קוריאה באוקטובר 2006.
סגן שגריר צרפת באו"ם, ז'אן-פייר לקרואה, אמר כי ארצו מעוניינת בהחלטה שתכלול "סנקציות חדשות", משום שלצפון קוריאה יש "מחיר" לשלם על התנהגותה. עם זאת, עדיין לא ברור אילו סנקציות יוטלו על המדינה ואם סין ורוסיה, בנות ברית של צפון קוריאה, יתמכו בהן.
גורם במשרד האוצר האמריקני אמר הלילה כי המשרד שוקל הטלת סנקציות פיננסיות נוספות על צפון קוריאה. לדבריו, למדינה ישנה עדיין גישה מוגבלת למערכת הפיננסית הבינלאומית - ולמשרדו יש "סמכות נרחבת" לנקוט בצעדים שיחסמו אותה. "אנחנו בוחנים את האפשרויות", אמר הגורם בעילום שם.