מתנחלים במאחז שפונה: "הרחבה נגד החרבה"
המאחזים שנהרסו בלילה כבר החלו להיבנות מחדש, והמתנחלים מבטיחים שיהיו יותר גדולים ויותר מאוכלסים, ואליהם יתווספו מאחזים נוספים. "אנחנו כמו חומה ומגדל", אומרים במאחז מעלה רחבעם, המיועד לפינוי
במאחז מצפה אביחי (גבעה 18) הסמוך לקריית ארבע לא מתרגשים מהריסתו הלילה (יום ד') על-ידי המשטרה, וכבר החלו לבנותו מחדש, ובמסגרת זאת מכינים שטח למשפחות נוספות שיגיעו למקום. גם בחוות פדרמן שבחברון, שפונתה הלילה, מתכוונים להקים את המאהל מחדש.
לאחר שכוחות הביטחון הרסו הלילה את המאחז בגבעה 18, הגיעו למקום עוד בני נוער על מנת לסייע בהקמתו מחדש. "מה שיקרה עכשיו זה שיהיה תגבור של יותר כוחות", אמר ל-ynet צור נתן דוראני המתגורר במקום. "תתחיל פה עבודת הכנה יותר מאסיבית למשפחות שיבואו למקום, תהיה פה יותר שמירה בלילה ונעמיד את עמודי החשמל שפורקו, ובנוסף - נתחבר למים".
המתנחלים מתכוונים לקיים תפילה במקום בתגבור של תושבים מקריית ארבע וחברון, ומייד לאחר מכן להתחיל בעבודת ההקמה. "הקפיצו אותי בלילה כאשר הגיעו הכוחות, באתי וראיתי שהכול הרוס", אומר ל-ynet אריה דייוויס, תושב גבעת החרסינה שבקריית ארבע. "אני כאן כדי לזרז את ההכשרה של השטחים למגורי משפחות. גם אני, אשתי ושני ילדי מתכוונים לעבור לגור פה. אנחנו נזרז תהליכים, נעבוד יותר במרץ, מהר יותר, על מנת שזה יקרה".
דייוויס מוסיף ואומר: "התשובה שלנו היא 'הרחבה נגד החרבה'. כך עשינו במעוז אסתר, כך עשינו במקומות אחרים וכך נמשיך לעשות. נקים בעזרת השם נקודות חדשות, ומ-300 אלף תושבים ביהודה ושומרון נהפוך ל-600 אלף, במסגרת מבצע מכפיל".
אחר הצהריים אירעה תקרית אלימה במקום, כאשר עימותים פרצו בין פלסטינים למתנחלים. הפלסטינים יידו אבנים לעבר בני הנוער שנמצאים במקום וגנבו שני זוגות תפילין. כוחות משטרה וצבא פתחו בסריקות.
"ברק ורק ברק"
גם בנקודות יישוב נוספות בגדה לא מתרגשים מהפינוי, כמו גם מהצהרותיו האחרונות של ראש הממשלה נתניהו, כי לא יהיה מנוס מפינוי המאחזים. כך למשל, במאחז מעלה רחבעם שבגוש עציון, שנמצא - בניגוד לשני המאחזים שנהרסו הלילה - ברשימת 26 המאחזים המיועדים לפינוי, לא נרשמה תכונה חריגה. אנשים יצאו בבוקר לעבודה, ובמקום שרר שקט.
במאחז, שהוקם לפני שבע שנים, מתגוררות כיום עשר משפחות עם ילדים, ולצדן עוד כמה רווקים. חלק מהתושבים דתיים וחלקם חילוניים, רובם מתגוררים בקרוואנים, אך ישנם גם כמה מבני קבע ועוד התחלות בנייה. "אל המאחז עלו שני צעירים שבועיים לפני רציחתו של רחבעם זאבי", אמר ל-ynet דני חלמיש, תושב המקום. לדבריו, בהתחלה איש לא התעניין בשאלה איך ייקרא המקום, אך לאחר שגנדי נרצח, היה ברור שהיישוב ייקרא על שמו.
"זה התחיל משני אנשים בעקבות המצב הכללי, ובהמשך הפך למעשה ציונות", הוא אומר. "אין הבדל בין חומה ומגדל לבין מה שקורה היום. זה אותו הדבר.
מדינת ישראל אמורה להיות מדינת היהודים. ברגע שהיא שוכחת מכך והיא מפסיקה להיות מדינת היהודים, זה מה שקורה היום - היא מתפוררת".
בהתייחס לצווי התיחום ולפינוי הצפוי, חלמיש כלל לא מתרגש: "צווים כאלו קיבלנו כבר בשנת 2004. אין פה חדש. מדינת ישראל רוצה להרוס לנו את היישוב כבר הרבה זמן וכל פעם קורה משהו שהורס לה את התוכניות".
חלמיש, חילוני המתגורר במעלה רחבעם עם אשתו ההרה ושני ילדיו, מסביר כי המאחז נמצא על שטח של התהנחלות נוקדים, שעבר את כל האישורים הנחוצים, ונחוצה לו רק חתימת שר הביטחון. "זה ברק ורק ברק, שמונע מאיתנו לקבל את האישור. זאת החלטה פוליטית", הוא טוען. "הגיע הזמן שברק יודה שהוא מפעיל צבא משיקולים פוליטיים".
על השאלה מה יקרה בעוד כמה חודשים ושנים במקום, הוא עונה: "אני אהיה פה כמו שהיה בעבר. אנחנו נאמנים לארץ ישראל".