סטודנט? חברות ההיי טק כבר לא מחזרות לפתחך
אוניברסיטת תל אביב תקיים בשבוע הבא את יריד התעסוקה הגדול בישראל. השנה ישתתפו בו 35 חברות הייטק בלבד, לעומת 85 שהשתתפו בו בשנה שעברה
ההידרדרות בשוק התעסוקה משפיעה על ההצעות לסטודנטים. אוניברסיטת תל אביב תקיים בשבוע הבא את יריד התעסוקה השנתי למשרות עבור בוגרים וסטודנטים, שבו ישתתפו 60 מעסיקים ועוד 25 חברות השמה. זהו יריד התעסוקה הגדול בישראל, ומספר המעסיקים המשתתפים בו נמוך ב־56% ממספרם בכנס שהתקיים בשנה הקודמת. הירידה הדרמטית ביותר היא במספר חברות ההייטק המשתתפות בכנס - 35 חברות לעומת 85 בשנה שעברה.
בולטות בהיעדרן חברות לא מועטות, מרביתן בהייטק, שנהגו להשתתף באופן קבוע ביריד. עם אלה נמנות אפלייד מטריאלס, קומברס, פריסקייל, טקסס אינסטרומנטס וסנדיסק שנפגעו קשה במיתון שהחל באוקטובר ונקטו הליכי פיטורים נרחבים.
בבן גוריון גילו זאת קודם:
יריד תעסוקה באוניברסיטה - כמעט ללא מעסיקים
אילנה קוריאל
ליריד התעסוקה שנערך אוניברסיטת בן גוריון הגיעו 20 חברות בלבד - ירידה של כ-50% בהשוואה ליריד הקודם. מנהלת ש.ע.ל., חברת ההשמה של אגודת הסטודנטים: "אנחנו לא מתקרבים לתקופה טובה"
"גיוס מעסיקים ליריד היה אתגר גדול עבורנו השנה", אמר ל"כלכליסט" אמיר הרפז, מנהל היחידה להכוון תעסוקתי באוניברסיטת תל אביב. "מעסיקים רבים הקפיאו מהלכי גיוס, ואילו אחרים ביקשו לא להיראות כמגייסים בעת הזאת של הידוק חגורות. ניכר כי השעה מחייבת מעסיקים רבים בזהירות ובדריכות בכל הקשור לגיוסים, אולם העובדה כי דווקא כעת ניתן לפנות לשפע הבוגרים האיכותיים שלנו כמו גם לסטודנטים, דירבנה רבים מהם בכל זאת להגיע כמדי שנה ליריד התעסוקה השנתי".
תופעה חדשה בכנס היא כניסת גופי הכשרה והסבה מקצועית שנעדרו בשנים קודמות, כגון ג'ון ברייס, מכללת הייטק ואינטרביט. "השנה נהפכו אלפי בוגרי אוניברסיטה למובטלים", אמר הרפז, "וגופי הסבה מקצועית פנו אלינו בבקשה להצטרף. אלה גופים שלא נכחו כאן מאז 2001, תקופת משבר ההייטק של תחילת העשור".
סטודנטים באוניברסיטת ת"א
צילום: אוהד אבידן קינר
מומלצים