איש העסקים סמי שמעון הלך לעולמו
בעל השליטה בחברת הנדל"ן יכין-חקל נפטר אמש בתל-השומר בהיותו בן 77. שמעון, שגדל באיראן ועזב אותה לאחר המהפכה האיסלאמית, חי בין ישראל לבריטניה, ניהל עסקי נדל"ן ותשתיות חובקי עולם והרבה לתרום למערכות החינוך והבריאות בישראל
איש העסקים סָמִי שַמְעוּן נפטר אמש בבית החולים שיבא בתל-השומר. שמעון היה בן 77 במותו והותיר אחריו אשה, אנג'לה, ובת, אלכסנדרה.
שמעון נולד בבגדד למשפחת סוחרים אמידה. בילדותו היגרה המשפחה לאיראן. כשבגר עלה לבדו לישראל, שירת בצה"ל, ואחר כך יצא ללימודים בטורקיה וחזר למשפחתו באיראן, שם פיתח את עסקי המשפחה. עם פרוץ המהפכה האיסלאמית ב-1979 עזב את איראן והיגר ללונדון, ושם הקים עסקים חובקי-עולם. בין היתר, החזיק חברות נפט ופלדה בדרום-אפריקה, פרויקטים של תשתיות בפורטוגל, נדל"ן משרדי בארה"ב ומלונות באירופה. בשנות השמונים רכש 4% ממניות עניקת התרופות הישראלית טבע, ואחר כך מכר אותן ברווח גדול.
בשנת 1992 רכש מההסתדרות את השליטה בחברה החקלאית יכין-חקל שנקלעה לקשיים. החברה מחזיקה קרקעות של 12 אלף דונם - מהרחבות בישראל שבעבר היו כולן נטועות בפרדסים, אך הוא הסב חלק ניכר מהן לבניית נדל"ן. בין השאר, הקימה את החברה את מתחמי יכין-סנטר (קניון אלכסנדרה) בפתח-תקווה ובפולג שבנתניה.
חלק ניכר מעתודות הקרקע של יכין-חקל צמודות למושבים ולקיבוצים והתוכניות שהחברה הכינה להפשרתן נתקעו עקב העתירה לבג"ץ שהגישה הקשת
הדמוקרטית המזרחית. שמעון טען שראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון, הבטיח לו בתחילת שנות ה-90' - כששימש כשר התשתיות - שיוכל להפשיר את הקרקע, ופנה ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, בדרישה להתיר לו להפשיר את כל הקרקעות שבבעלותו, אך מזוז לא קיבל את הדרישה וחלק מהאדמות ממשיכות לשמש כיום כפרדסים, או שנותרו ריקות. בעקבות זאת, ניסה שמעון למכור את החברה, וניהל משא ומתן עם לב לבייב ששקל לקנות אותה. אך בסופו של דבר היא נשארה בבעלותו.
עם רכישת יכין-חקל, עבר להתגורר בישראל, אם כי המשיך להחזיק בית ועסקים גם בלונדון. בשנותיו האחרונות נע בין ישראל, בריטניה ופורטוגל.
בא לגור בבית היתומים בנתניה
בנוסף לשליטה ביכין-חקל, מחזיק שמעון 25% מחברת גאון אחזקות שהוקמה על ידי חברו, בני גאון ז"ל, ונמצאת כיום בשליטת ילדיו, ו-20% מחברת התעשייה צינורות המזרח התיכון. בעבר היה שותף עם גאון בשליטה בתחנת הרדיו הישראלית בערבית רדיו-א-שאמס, אך הם מכרו אותה.
שמעון תורם רבות לחינוך והרפואה בישראל. בין היתר, תרם לאוניברסיטת בר-אילן, לקונגרס הספרדי העולמי, לעמותת "הצל את לב הילד" ולמכללה האקדמית להנדסה, הקוייה על שמו, סמי שמעון, והקים בית יתומים בנתניה. לפני כשנתיים הקים לעצמו מעון בתוך בית היתומים, כדי להיות קרוב לילדים המתגוררים בו.
ראש הממשלה בנימין נתניהו הביע צער על מותו של שמעון. "שמעון היה יהודי בעל לב חם, עם מחויבות אמיתית למדינת ישראל, שתרם רבות, בעיקר למוסדות הרפואה והחינוך, ובכך איפשר שוויון הזדמנויות לצעירי ישראל", אמר נתניהו.
המידע הראשוני התקבל באמצעות האי-מייל האדום