שתף קטע נבחר

 

ביה"ס לרפואת שיניים בת"א יושבת מהבוקר

הסגל והתלמידים מוחים על כוונת האוניברסיטה לסגור את בית הספר. זאת, בניגוד להסכמים קודמים. האוניברסיטה: על המדינה לסייע במימון בית הספר

סגל ההוראה בבית הספר לרפואת שיניים בתל אביב הודיע כי החל מהבוקר (יום א') יושבתו הלימודים במקום. זאת, במחאה נגד כוונות האוניברסיטה לסגור את בית הספר. משמעות השביתה היא עיכוב סיום שנת הלימודים לסטודנטים בשנים הקליניות. המרצים והסטודנטים הודיעו כי בכוונתם לנעול את הבניין בשלשלאות ולא לאפשר כניסה ויציאה מהבניין. 

 

המרצים מוחים נגד הכוונה לסגור את בית הספר, השני במספר בארץ ללימודי רפואת שיניים. זאת, בשל גירעון שנתי של כ-8 מיליון שקלים.

סגירת בית הספר תוביל למחסור חמור ברופאי שיניים בארץ וכמו-כן ל"בריחת מוחות" של סטודנטים. בעבר פורסם ב-ynet כי כיום ישנם רק שלושה סטודנטים בשנים הפרה-קליניות (הנלמדות יחד עם הסטודנטים לרפואה), בשל סגירת ההרשמה בשנתיים האחרונות. 

 

בהודעה שהוציאו המרצים, נאמר כי הם מצרים על הפגיעה בסטודנטים והדגישו שזהו מאבק משותף למרצים ולסטודנטים נגד הכוונה לסגירת ביה"ס לרפואת שיניים.

 

לדברי פרופ' אריאל בן-עמר, נציג המורים, "אין ברירה אלא להעלות דרגה במחאה מול אי נכונותה של האוניברסיטה להתייחס לנושא ומול רפיונה של הות"ת בטיפול בנושא". בן-עמר הבהיר שהמרצים תובעים את "פתיחת הרישום לשנה א' לאלתר. כל צעד אחר פירושו הארכת גסיסתו של ביה"ס".

 

לדבריו, "ביה"ס הכרחי להבטחת איכות רפואת השן של תושבי ישראל. סגירתו תביא לכך שלימודי רפואת שיניים יהיו בעיקר נחלתם של בני עשירים, שיוכלו להרשות לעצמם ללמוד במזרח אירופה". פרופ' בן-עמר קרא לשר החינוך, בתפקידו כראש המל"ג, להתערב לשם הבטחת פעילותו של בית הספר בשנה הבאה.  

 

אוניברסיטת תל-אביב מפרה בעצם את ההסכם שנחתם לפני שנתיים עם מורי בית הספר, לפיו הם הסכימו לקיצוצים במספר התקנים ובתנאי השכר ובפנסיה והסכימו לעבוד במרפאת המיזם בהתנדבות במטרה לגייס כסף לתפעול בית הספר. זאת, בתמורה להבטחה של האוניברסיטה לדאוג להמשך קיומו של בית הספר למשך שנים. הסכום הדרוש לתפקודו של בית הספר הוא כשמונה מליון שקלים בשנה.

 

האוניברסיטה: המדינה צריכה לסייע

מאוניברסיטת תל-אביב נמסר בתגובה כי "מדינת ישראל אינה יכולה להסתפק בבית ספר אחד בלבד להכשרת דור העתיד של רופאי השניים. קיומו של ביה"ס בת"א, לצד זה הפועל בירושלים, הוא הדרך הטובה, היעילה והזולה ביותר להבטיח את האינטרסים של החברה הישראלית בתחום רפואת הפה והשיניים. עם זאת, הנטל הכספי הכרוך באחזקתו של בית הספר אינו יכול להיות מוטל רק על כתפיה של אוניברסיטת תל-אביב".

 

נשיא האוניברסיטה, פרופ' צבי גליל, הסביר כי "הנטל שבמימון פעולתו של

בית הספר הפך כבד מנשוא. בתקופה הנוכחית אין זה צודק ואין זה אפשרי שקהילת האוניברסיטה כולה, על 27 אלף הסטודנטים ואנשי הסגל, תיפגע בשל הצורך לכסות את הגרעון אשר מקורו בעלויות הגבוהות של תפעול בית הספר לרפואת שיניים".

 

גליל קרא למדינת ישראל, באמצעות הות"ת, להתגייס בכדי להבטיח את המשך קיומו של בית הספר. לדבריו, "אי פעולה מצדה פירושה הפקרת בית הספר לרפואת שיניים באוניברסיטת תל-אביב". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגינים בתל-אביב
צילום: אריאל בן עמר
מומלצים