ברק לבאן: חקירת האו"ם בעזה לא אובייקטיבית
שר הביטחון נועד בניו יורק עם מזכ"ל האו"ם והבהיר כי ישראל לא תשתף פעולה עם הוועדה החוקרת את "עופרת יצוקה". בסוגיית איראן קרא לבאן "לא להוריד אף אופציה מהשולחן"
ברק, המבקר בארצות הברית, נפגש הערב עם באן בליווי שגרירת ישראל באו"ם גבריאלה שלו, וחזר באוזני מזכ"ל האו"ם על ציפיית ישראל
בפגישה עלתה גם סוגיית האיום האיראני, שלטענת ברק "מסכנת את יציבות האזור והעולם כולו. אנחנו עומדים על כך שיש להמשיך ולהגביר את הקצב של הסנקציות הכלכליות על האיראנים", טען. עם זאת, שב והדגיש כי "יש להמשיך ולדבוק במדיניות בה אין להוריד משולחן אף אחת מהאופציות - אנחנו אומרים את זה, מתכוונים לזה, וממליצים גם לאחרים לנהוג כמונו".
שר הביטחון סקר בפני מזכ"ל האו"ם את פרוייקט "מודל ג'נין", שלדבריו ייושם בעתיד באזורים אחרים ביהודה ושומרון. בנוסף, פרט בפניו את הפעולות שנוקטת ישראל כדי להקל ולשפר את מרקם החיים של הפלסטינים ביהודה ושומרון - בהם הסרת מחסומים וחסמים ופרויקטים כלכליים.
עם תום הפגישה אמר ברק גם לכתבים כי ישראל לא תשתף פעולה עם עבודת ועדת החקירה של האו"ם, שמעצם הגדרתה אינה מתכוונת לפעול באובייקטיביות. "אנחנו רואים בחומרה את ההגדרה של המנדט שקיבלה ועדה זו לעסוק בפשעי מלחמה. ככל הנראה לא נשתף פעולה עם הוועדה הזו למרות שגולדסטון באופן אישי מאוד מוערך בעולם וגם אצלנו", הסביר.
"הוועדה לא תחקור את הירי על שדרות"
שר הבטחון הבהיר כי לישראל ניסיון קודם עם וועדות חקירה דומות שפעלו באזור. "הם לא יבדקו את הצד השני, לא יחקרו את סדרת אירועי הטרור לאורך שנים, לרבות ירי הרקטות על אזרחי ישראל. זוהי לא ועדה שתגיע למסקנה בלתי משוחדת ולכן אני לא חושב שאנחנו נשתף פעולה עם החקירה הזו".בתשובה לשאלה האם ישראל מקבלת את חזון שתי המדינות, השיב ברק כי "ישראל רוצה שלום עם השכנות. אנחנו בעד תהליך אזורי. הממשלה הזו מכירה בכל ההסכמים שנחתמו על ידי הממשלות הקודמות וזה עונה לשאלה".
הערב אמור ברק להיפגש בניו-יורק עם ג'ורג' מיטשל, השליח האמריקני המיוחד למזרח התיכון. מחר יגיע לוושינגטון לסדרת פגישות עם בכירי הממשל ובהם שר ההגנה, רוברט גייטס, והיועץ לביטחון לאומי ג'יימס ג'ונס.