שתף קטע נבחר

 

ישראל מגיבה: מקווים שהנאום אכן יוביל לפיוס

בתום התייעצות מיוחדת שכינס רה"מ, הסתפקה ישראל הרשמית בתגובה לקונית לנאום הנשיא אובמה - ללא התייחסות למתווה 2 המדינות, וגם לא לדרישה להקפיא התנחלויות. בירושלים בחרו לאמץ דווקא את המשפט על "הכרה בישראל כמדינת היהודים". ליברמן: נאום חשוב, אובמה מבין את חשיבות הפסקת האלימות

שעות אחדות לאחר נאום הפיוס של נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, עם העולם המוסלמי, ובתום התייעצות מיחדת שכינס ראש הממשלה בנימין נתניהו, מגיבה ממשלת ישראל באופן רשמי, ומדלגת בקלילות מעל שתי המהמורות המרכזיות בנאום - פתרון שתי מדינות והקפאת ההתנחלויות. "ממשלת ישראל מביעה תקווה כי הנאום אכן יוביל לתקופה חדשה של פיוס בין ישראל לעולם הערבי", נמסר בהודעה שפורסמה.

 

"אנו שותפים לתקוותו של הנשיא אובמה ומקווים שמאמץ אמריקני יבשר על פתיחת עידן חדש ולסיום הסכסוך ולהכרה בישראל כמדינת העם היהודי החיה בשלום. ישראל מחויבת לשלום ותסייע להרחבת מעגל השלום בהתחשב באינטרסים שלה, ובראשם הביטחון", נאמר בהודעת הממשלה.

 

נאום אובמה מעורר הדים - סיקור מקיף ב-ynet:

 

צפו בקטעים נבחרים מנאום אובמה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

גורמים מדיניים בירושלים אמרו כי היה צפוי שנושא שתי המדינות לשני עמים יעלה, וכי האמריקנים יידעו את ישראל מראש בעניין - וכך גם בנושא הקפאת ההתנחלויות. בירושלים מביעים שביעות רצון מהמסר החדש של הנשיא האמריקני לעולם הערבי, לפיו יש להכיר בישראל, והיא עובדה מוגמרת.

  

עם זאת גורמים בלשכת ראש הממשלה הביעו אכזבה מהמסר של הנשיא אובמה בנושא התגרענות איראן. הם אומרים שציפו שהנשיא יחזור על אמירות קודמות כמו אלה שהביע בעבר, כולל לאחר פגישתו עם ראש הממשלה נתניהו בארצות הברית.

 

ברק: חיזוק למתונים

שר הביטחון, אהוד ברק, בירך על נאום אובמה: "זו פניה ישירה, משמעותית ואמיצה שבה מנסח הנשיא אובמה את חזונו ואת הערכים האוניברסליים החשובים, שהוא מבקש לחלוק עם העולם המוסלמי. בנאום, יש חיזוק ועידוד לגורמים המתונים ושוחרי השלום, כמו גם קריאת תיגר על הטרור והיסודות האלימים והקיצוניים המאיימים על היציבות באזורנו ועל שלום העולם כולו. אנחנו מברכים על מחויבותו של הנשיא לקיומה וביטחונה של מדינת ישראל, ולקריאתו הברורה, להשתלבותה של ישראל באזור".

 

שעות אחדות לפני פגישתו עם שר ההגנה האמריקני, רוברט גייטס, הוסיף ברק: "אנחנו מקווים, שהעולם הערבי יאמץ את קריאתו של הנשיא אובמה לשים קץ לטרור ולאלימות ולכונן יחסי שלום עם ישראל. ישראל תפעל בתאום עם ארצות הברית לקידום השלום, תוך הדגשת השמירה על האינטרסים הביטחוניים החיוניים של ישראל".

 

שר החוץ אביגדור ליברמן אמר כי נאומו של הנשיא אובמה הוא "נאום חשוב, בו הביע את רצונו ליצור עולם טוב יותר שבו שולטים עקרונות הצדק, הקדמה והדמוקרטיה". הוא הוסיף כי "יש חשיבות גדולה לכך שהנשיא אובמה רואה את מפת הדרכים ואת השלב הראשון בה - הפסקת האלימות - כשלב הכרחי בדרך להשגת הסכם. כפי שאמר הנשיא, הקשר בין ארה"ב לישראל הוא קשר חזק שלא ניתן להתירו, גם אם לעתים יש מחלוקות לגיטימיות".

 

גם נשיא המדינה, שמעון פרס, קידם בברכה את הנאום בקהיר. "נאומו של אובמה היה נאום מלא חזון, נאום אמיץ המחייב עבודה קשה של כל הצדדים המעורבים בקידום תהליך השלום במזרח התיכון. רעיון השלום נולד במזרח התיכון ומונח ביסוד שלושת הדתות המונותיאיסטיות - בנצרות, ביהדות ובאיסלם - ועל בני אברהם לשלב ידיים כדי לממש את יחדיו את האתגר - שלום בר-קיימא במזרח התיכון".

 

"זה הזמן לממש התחייבויות"

הנשיא האמריקני אמר בנאומו שאי אפשר להתכחש גם לכך ש"העם הפלסטיני - מוסלמים ונוצרים - סבלו בחיפוש אחר מולדת. הם עמדו בהשפלות יומיות, גדולות וקטנות, שבאו עם הכיבוש. שלא יהיה ספק - המצב של העם הפלסטיני הוא קשה מנשוא. אמריקה לא תפנה את גבה לשאיפות הפלסטיניות הלגיטימיות לכבוד, הזדמנויות ומדינה משלהם".

 

אובמה הציג קווים כלליים לפתרון: "אם נראה את העימות הזה רק מצד אחד, נהיה עיוורים לאמת. הדרך היחידה למימוש השאיפות של שני הצדדים היא דרך שתי מדינות - שבה הישראלים והפלסטינים יחיו בשלום וביטחון. זהו האינטרס של הישראלים ושל הפלסטינים, זהו אינטרס אמריקני ואינטרס של העולם".

  

הוא הבטיח "לפעול באופן אישי להשגת תוצאה, עם כל הסבלנות שהמשימה מחייבת. המחויבויות שהצדדים הסכימו עליהן לפי מפת הדרכים ברורות. כדי שיושג שלום - זהו הזמן לכולנו לממש את ההתחייבויות". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו. אכזבה בנושא איראן
צילום: רויטרס
אובמה. הציג קווים כלליים לפתרון
צילום: AP
ברק. מברך
צילום: AFP
מומלצים