השביתה בפתוחה: דיונים על הצעת פשרה
ההסכם המתגבש, שיועבר לאישור הצדדים בסוף השבוע, מבוסס על המתווה שהושג מול הסגל הזוטר באוניברסיטאות, וכולל הסכם קיבוצי - כפי שדורשים המנחים. סטודנטים הפגינו בחיתולים: "נמאס מהגנון"
השבוע השביעי לשביתה באוניברסיטה הפתוחה נגמר, ולראשונה זה ימים ארוכים, ייתכן שמתחילים לראות אור בקצה המנהרה. ל-ynet נודע היום (ה') כי חלה התפתחות חיובית במשא-ומתן בין הנהלת האוניברסיטה לסגל ההוראה, והצדדים מנסים כעת לגבש הצעת פשרה נוספת, על-פי הצעת הוועדה לתכנון ותקצוב, שתוגש לאישור הצדדים במהלך סוף השבוע.
ההסכם המתגבש מבוסס על המתווה שהושג לפני חצי שנה מול הסגל הזוטר באוניברסיטאות, וכולל הסכם קיבוצי - כפי שדורשים המרצים. אם האוניברסיטה תסכים לקבל את הצעת הפשרה החדשה, ייפגשו ביום ראשון נציגי סגל ההוראה, המורכב ממנחים ומרכזי קורסים, כדי לאשרו ולאפשר את הפסקת השביתה.
בינתיים, ממשיכים הסטודנטים לחפש גימיקים שיסייעו בהעלאת הנושא על סדר היום, והיום התכנסו מול הלונה-פארק בתל-אביב כ-20 סטודנטים מהאוניברסיטה מצויידים ברעשנים, בחיתולים, בסינרים, במשרוקיות ובצעצועים שונים, להפגנה שכותרתה: "נמאס מהגנון".
הסטודנטים מחו על כך שהשביתה עדיין נמשכת, ובינתיים הם אלו שנפגעים. זה חודשים ארוכים שמתנהל משא-ומתן בין סגל ההוראה לבין הנהלת האוניברסיטה. המנחים תובעים שיפור בתנאי העסקתם ועיגונם במסגרת חוזה קיבוצי, ההנהלה לא מתגמשת - והשביתה נמשכת.
בחירת הלונה פארק כאתר ההפגנה לא היתה מקרית. הסטודנטים טוענים שהצדדים בסכסוך מתנהגים כמו ילדים קטנים, ולכן זה המקום הראוי. בהפגנה הקריאו הסטודנטים אגדת ילדים שחיברו, הנקראת "הממלכה הפתוחה", שבה מככבת גם נשיאת האוניברסיטה פרופ' חגית מסר-ירון, המכונה "חגיגית", והמנחים נקראים "מעבירים". יו"ר ועדת החינוך של הכנסת, ח"כ זבולון אורלב, מכונה באגדה "הקוסם הטוב".
סטודנטים מפגינים בלונה-פארק. "הממלכה הפתוחה" (צילום: דודו אזולאי)
באגדה נכתב: "ואחרי כל הריבים והצעקות, וגם כשהקוסם הגדול והטוב נקרא לממלכה, עדיין אין פשרה. לנתינים נמאס להיות חסרי השכלה והם החליטו לזעוק, וזעקו מול ארמון המלוכה של המלכה חגיגית, כעסו הם על המעבירים. האזרחים המודאגים ביקשו שנציגי המלוכה ונציגי המעבירים יגיעו לפתרון וההשכלה תחזור שוב לממלכה". את האגדה הקריא אחד הסטודנטים כאשר חבריו יושבים במעגל כמקובל בגן ילדים.
"אנחנו מרגישים שהתהפכו היוצרות", אמר יו"ר אגודת הסטודנטים, שגיא בן-חור. "במקום שהם יהיו המרצים שלנו, אנחנו הפכנו לגננות שלהם. שני הצדדים מתקוטטים כמו ילדים במשך שבעה שבועות על הגב שלנו הסטודנטים. אין משא ומתן אמיתי. זה כמו שני ילדים בגן שרבים מי התחיל קודם".
לדברי אלירן אוחיון, סטודנט למדעי החברה והרוח, "מאז שהחלה השביתה החיים שלנו השתבשו לגמרי. אין מפגשי הנחיה, אין עבודות, אנחנו חסרי אונים. אני כתלמיד נפגע מזה כי אין לי מושג מה יעלה בגורל שני הקורסים שלקחתי. כמו כל סטודנט אני רוצה כבר לסיים את התואר וזה מאוד מעכב אותי".