"מורדי העבודה" עוזבים; נערכים להקים מפלגה
ל-ynet נודע כי הח"כים פינס, כבל, פרץ ותמיר נפגשו אתמול עם ותיקי המפלגה, בהם השרים לשעבר משה שחל, אהרון ידלין ואורה נמיר, כדי לקדם את הקמת המפלגה. גם בייגה שוחט מעורב במהלך. גורם שהיה בפגישה: "המציאות שיצר ברק בלתי אפשרית, והמפלגה איבדה את דרכה. לא ניתן להמשיך כך"
ישיבת החירום החשאית שקיימו הארבעה ביום חמישי עם כמה מוותיקי מפלגת העבודה לדורותיה, התקיימה כדי לקיים דיון בפרישה מהמפלגה ובהקמת גוף פוליטי חדש. בפגישה, שנערכה בחסותו של השר לשעבר עו"ד משה שחל, השתתפו בין היתר ח"כ לשעבר דני יתום, והשרים לשעבר אורה נמיר ואהרון ידלין. גם השר לשעבר אברהם ("בייגה") שוחט תומך במהלך ואף מעורב מאחורי הקלעים. עם זאת, הוא לא נכח בפגישה. בימים הקרובים צפויה להתקיים פגישה נוספת על מנת לבחון את דרכי הפעולה להקמת מפלגה חדשה.
בשיחה שניהלו המשתתפים סוכם כי במצב שנוצר בעבודה, תחת הנהגתו של שר הביטחון אהוד ברק, לא ניתן להישאר במפלגה. לכן, נראה כי שחל יפנה בעתיד הקרוב לוועדת הכנסת, בבקשה לאפשר לארבעת "המורדים" להתפלג מסיעת העבודה ולהקים סיעה חדשה. גורמים שהשתתפו בפגישה אמרו ל-ynet כי "המציאות שיצר ברק בלתי אפשרית, והמפלגה איבדה את דרכה. לא ניתן להמשיך כך".
על פי החוק, כדי להתפלג מסיעה בכנסת ולהקים סיעה חדשה, יש צורך בשליש מחברי הכנסת לפחות. סיעת העבודה מונה כיום 13 חברי כנסת, ועל פי החישוב, יש צורך בחמישה חברי כנסת כדי להקים סיעה חדשה. אלא שלפי שעה,
ארבעת "המורדים" לא מצליחים להשיג את תמיכתו של חבר סיעה נוסף - שלי יחימוביץ' או דניאל בן סימון - ולכן הם מבקשים לפנות לוועדה הכנסת ולבקש אישור להתפלג.
"עוד לא ברור מה נעשה כעת", אמר גורם שהיה בפגישה, "אולם צריך לעשות שינוי."
המצב הפוליטי במפלגת העבודה מתוח מאוד מאז החליט ברק להוביל את העבודה לתוך הקואליציה, וארבעת המורדים מסרבים להתיישר על פי החלטת ועידת המפלגה, שאישרה את ההצטרפות לממשלת נתניהו. היחסים בין ברק לארבעה התפוצצו באופן סופי, לאחר שברק החל לפעול להדחתו של המזכ"ל לשעבר, כבל, שהחליט בסופו של דבר להתפטר מתפקידו.