שתף קטע נבחר

 

מחאה נגד המצור בעזה: שוקולדים וגן משחקים

60 פעילי שמאל מהארץ ומהעולם הקימו במחסום ארז גן משחקים וקבלו על-כך שלא יכלו להכניס לרצועה "מוצרים מסוכנים לישראל" - שוקולד, מזון ותרופות

עוד ניסיון לשבור את המצור על רצועת עזה: עשרות פעילי שמאל הגיעו הבוקר (יום א') למחסום ארז עם שוקולדים, צעצועים, מוצרי מזון ותרופות על-מנת להעביר אותם ברצועת-עזה. כצעד מחאה הקימו הפעילים גן משחקים במקום.

 

כ-20 פעילות קואליציית נשים לשלום ועוד 40 פעילי הארגון האמריקני "קוד פינק" הקימו גן שעשועים בצידו הישראלי של המעבר. פעילי השמאל מוחים לטענתם על כך שצה"ל מונע מהם להעביר ציוד הומניטארי לילדים בעזה. "למרות שידענו שהסיכויים קלושים, באנו למחסום ארז בניסיון להכניס פנימה 'מוצרים מסוכנים לביטחון ישראל'", אמרה ל-ynet לנה חאסקיה (24), אחת מהרכזות בקואליציית נשים לשלום.


בונים את גן המשחקים (צילום: צפריר אביוב)

 

לדבריה, "על-ידי פעולת המחאה הזו, אנחנו מנסים להעביר מסר שעזה היא בית הכלא הכי גדול שיש בעולם. מקום סגור שאי אפשר להכניס עליו פשוט כלום. הצבא הישראלי לא מסכים לתת לילדי עזה לשחק בנדנדה ומגלשה, כי זה מסכן את ביטחון המדינה? כולה גן משחקים. אנחנו רוצים שכל העולם יראה מה הצבא הישראלי לא מסכים שיהיה בעזה".

 

לדברי מאדה בנג'מין (55), ממייסדות ארגון "קוד פינק" שמקום מושבתו בוושינגטון, המרחק הגיאוגרפי מעזה לא משכיח מעיני פעילי הארגון את הנעשה ברצועה. "ארצות הברית מעבירה מדי שנה 3 מיליארד דולר מכספי המסים לצבא הישראלי וזאת אחריותנו כאזרחים לראות מה נעשה עם הכסף הזה ולתעד זאת", היא אמרה על רקע קול המחאה במחסום.


"משתעשעים" בצד הישראלי (צילום: צפריר אביוב)

 

בנג'מין הוסיפה בהתייחסה לכספי המסים מארצות-הברית.

 "זאת סצנה פרועה מה שהולך פה. כבר נכנסו לעזה דרך מצרים ואנחנו מרגישים שאין סיבה שלא ניכנס גם מהצד הזה, זאת זכותנו. אלו מאיתנו שכבר היו בפנים, פשוט נותרו שבורי לב מהמראות. אין לנו ספק שהיו פה פשעי מלחמה. שימוש בכספי המסים של האמריקנים למטרות אלו נוגד את החוק האמריקני. במקום לשלם על אקדחים ופצצות כדי להרוג את אזרחי עזה, באנו לפה עם עפיפונים וגני משחקים. במקום לשלם על הרס עזה נשלם לבנייתה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה צבעונית במעבר ארז
צילום: צפריר אביוב
מומלצים