Asus Eee Box B206 – מחשב מדיה זעיר
המחשב הסלוני חדש של ASUS, ה- Eee Box Pc B206 הוא קטנטן, מעוצב, מאובזר, שקט ומשתלב יפה מאוד בסלון – רק חבל שהוא חלש. בדקנו
בדרך כלל, אם חשקה נפשכם בצפייה של קבצי HD בסלון הבית, כל 'סטרימר' (Streamer) מומלץ היה עושה את העבודה. אבל בשביל אלו שמחפשים קצת יותר" עומק" כגון גלישה באינטרנט, עבודה על מסמכים ושלל פעולות נוספות – מחשבי HTPC ייעודיים הם הדבר בשבילכם.
בשלושה השבועות האחרונים התארח אצלי בסלון ה- Eee Box Pc B206 החדש של ASUS. ממבט ראשון זו הייתה אהבה. ממבט שני ושלישי זה כבר היה משהו אחר.
קטן ואלגנטי
זה התחיל מהרגע שבו סיימתי להרכיב אותו והנחתי אותו על המזנון בסלון, לצד מסך הטלוויזיה. כבר אז היה נדמה שזה בדיוק מה שהיה חסר לי בסלון. ה- Eee Box שוקל בסה"כ 1 ק"ג, עם מבנה ריבועי (22.2 ס"מ X 17.8 ס"מ) ושטוח (עובי של 2.7 ס"מ). אל המחשב מתברגת רגלית מתכת בצורת אליפסה שעליה הוא מותקן ומקנה לו מראה מאוד אלגנטי ומדגישה את העיצוב הדקיק שלו. אין בעיצוב שלו שום דבר שונה מהדורות הקודמים של הסדרה הזו - ההבדלים נעוצים אך ורק בחומרה.ואם כבר חומרה, אז נספר לכם מה מציע המחשב הזה: בחזית המחשב ישנו מכסה לכל גובהו של המארז, סוג של "דלת" דקה שנפתחת לצד שמאל ומאחוריה נמצא את כפתור ההפעלה (ומעליו נורית חיווי לפעולת ה- HDD), קורא כרטיסי זיכרון מובנה ( 5 in 1 – SD, SDHC, MMC, MS ו- MS Pro), שתי כניסות USB 2.0, יציאת אוזניות וכניסת מיקרופון. כשסוגרים את המכסה אפשר להתרשם מאור כחלחל שזוהר מסביב לכפתור ההפעלה וכן גם בנורית ה- HDD.
בגב המכשיר אפשר למצוא את כניסת אנטנת האלחוט (מצורפת אנטנה מתברגת ומתכווננת), שקע כניסת המתח, יציאת HDMI (אפשרות לחיבור מסך ב- DVI באמצעות מתאם מצורף), 2 כניסות USB נוספות, כניסת כבל רשת (LAN) ויציאת שמע אנלוגית בתוספת מחבר S/PDIF עבור כבל אופטי.
ה- Eee Box מגיע מאובזר כראוי. עם המחשב אנחנו מקבלים כבל HDMI + כבל HDMI ל- DVI, כבל מאריך USB, שלט רחוק לשליטה על כל תוכנת ה- Eee Pc (שנרחיב עליה בהמשך) + מתאם IR בחיבור USB, מקלדת + עכבר אלחוטיים (במתאם USB), אנטנת אלחוט מתברגת ומתכווננת, מחבר S/PDIF, רגלית מתכת מעוצבת + מתקן תלייה (למי שיעדיף להסתיר את המחשב בגב הטלוויזיה בסלון) וכמובן כבל חשמל וספק כוח חיצוני.
מכל האביזרים שמגיעים עם המחשב, הייתי דווקא רוצה להתעכב על עניין המקלדת והעכבר.
המקלדת מאוד יפה, מעוצבת ונוחה. אבל הבעיה היא שאין בה עכבר משולב. זה מאוד חבל, כשמדובר על מחשב HTPC ששולטים בו בעת ישיבה נוחה על ספת הסלון, ובעצם צריך למצוא מקום, שבו יהיה אפשר לעבוד עם העכבר.
קיימים היום בשוק מספר מקלדות HTPC יעודיות עם עכבר מובנה שפותר את הבעיה הזו ובאמת מקל על השליטה במחשב.
נתוני המחשב
עד עכשיו הכול דבש. אבל מה קורה בפנים? ובכן, ה- Eee Box הוא לא בדיוק מפלצת מבחינת הנתונים שלו (יחסית ל- Nettop), וגם בקטגוריה של חיית מחמד הוא די נשאר מאחור (מבחינת ביצועים בפועל). מעבד Atom של אינטל מדגם N270 במהירות של 1.6 GHz, זיכרון של 1 GB – DDR2, כרטיס גרפי on-board מבית ATI שאמור לתמוך ב- Full HD ו- Direct X 9.
בנוסף, במארז הקטנטן הזה אפשר למצוא כונן קשיח בנפח 160GB, כרטיס קול שתומך ב- עד 5.1 ערוצים (באמצעות מחבר S/PDIF שמצורף) מבית RealTek, קישוריות Bluetooth ו- Wireless Lan 802.11b/g/n. על כל החגיגה בקטן הזו שולטים באמצעות גרסת ה- Home של Windows XP שמותאמת למחשבי Nettops כדי לצמצם כמה שיותר את העומס של מערכת ההפעלה על המעבד, שגם כך אינו חזק במיוחד.
יחד עם כל אלו, ASUS טוענים שזהו מחשב "ידידותי לסביבה" בכך שהוא צורך כ- 20 וואט בלבד – מה שמאפשר לו לחסוך עד כ- 90% מצריכת החשמל של מחשבים נייחים סטנדרטיים, וזה בזכות מעבד ה- Atom של Intel שעובד בהספקים מאוד נמוכים, ובאופן ישיר חוסך בהוצאות חשמל.
שלל תוכנות
ASUS השקיעו לא מעט בתפישה של 'מחשב מדיה-סנטר' שיושב בסלון הבית, וציידו את ה- Eee Box בשלל תוכנות שפשוט עושות את העבודה על המחשב הרבה יותר נוחה. הדבר הראשון הוא סוג של Media Center, בסגנון זה של Windows Vista – רק בווריאציה אחרת.
לתוכנה הזו קוראים Eee Cinema: קטגוריות של מוסיקה, תמונות, סרטוני וידיאו וסרטים. ההפעלה שלהם מהירה, נוחה ומסודרת, וגם הממשק נחמד מאוד וקל לשליטה. התוכנה הבאה היא ה- Easy Mode: זו תוכנה שמיועדת לפעול כל הזמן ובעצם להחליף את ה- Desktop הרגיל של מערכת ההפעלה.
מה שמיוחד בה זה שהיא מחולקת גם כן לקטגוריות עבודה שונות (Fun, Work, Tools וכד') ובכל קטגוריה ישנם אייקונים גדולים במיוחד עבור כל אפליקציה שעל המחשב (דפדפן, משחקים שונים, קורא מסמכים, Outlook ועוד). בפועל זה עובד מצוין – מקל על הגישה לאפליקציות שונות, ומאפשר שליטה מאוד נוחה במחשב. יחד עם התוכנה גם מתנגנת ברקע מוסיקת לובי נעימה.
עוד שתי תוכנות נחמדות אלו ה- Eee Bar ו- Eee Screen Settings: ה- Eee Bar זו תוכנה שמאפשרת Tab קטנטן שנשלף מאחד הצדדים של ה- Desktop ומאפשר הפעלה מהירה של כל מיני תוכנות ואפליקציות. ה- Screen Settings מאפשר לנו להגדיר את הרזולוציה ואת גודל הפונט המתאימים למסך שאליו מחובר המחשב. זו תוכנה שימושית לא פחות מכיוון שהיא הרבה יותר נוחה ופשוטה מאשר הגדרות המסך הרגילות של Windows.
יש מספיק מקום לכולם?
דבר נוסף ושימושי ש-ASUS מפרגנת לרוכשי ה- Eee Box הוא שירות אכסון On-Line. יחד עם תוכנה נוספת שמצורפת למחשב, ה- Eee Storage, ASUS מאפשרת לנו לאכסן ולגבות מידע עד 10 GB בשרת מקוון. אופציה נחמדה לגיבוי בסיסי אבל לא מעבר לזה, זה פשוט מעט מדי מקום.
התוכנה דורשת תהליך הרשמה קצר שנותן לנו ששה חודשי שימוש בחינם, ואז בעצם כל עבודת הגיבוי נעשית על ה- Desktop עצמו. התוכנה בעצם מופיעה על המסך כתיקיות רשת שמחולקות לקטגוריות שונות (מסמכים, ווידיאו, תמונות וכד') ומה שעושים זה פשוט לגרור אליהן קבצים, וזהו. שוב, אם במחשב HTPC עסקינן שאמור להכיל בתוכו כמויות של קבצי מדיה שונים – 10 גיגה זה כמו טיפה בים, ולכן בפועל זה לא ממש יעיל. דבר נוסף בשרות המקוון הזה של ASUS הוא גם אפשרויות השיתוף של הקבצים שהועלו אליו וסריקת ווירוסים.
ביצועים
זה היה אמור להיות החלק המהנה ודווקא כאן התוצאות היו מעט מאכזבות: בשימוש יומיומי רגיל של גלישה באינטרנט, האזנה למוזיקה וצפייה בתמונות וסרטונים ה- Eee Box מתפקד נהדר. אם מעלימים את תוכנת ה- Anti-Virus המעיקה של Norton שמגיעה יחד עם המחשב, העבודה על המחשב בהחלט עונה על כל הציפיות.
אבל, כשמגיעים לת'כלס של הרצת קבצי HD מתחילות הבעיות: קבצי MKV מאוד מכבידים על הקטנטן, ולכן קבצים באיכות של 1080p היו בלתי ניתנים לצפייה. בקושי כמה פריימים לשנייה וסאונד מגמגם די סתמו את הגולל על ביצועי Full HD שמובטחים לנו.
כשיורדים מעט באיכות ל- 720p אז כבר אפשר להכין את קערות הפופקורן. קבצי MKV ו- AVI באיכות הזו מתנגנים בצורה חלקה ואם השכלתם לרכוש כבל סאונד אופטי תיהנו גם מ- 5.1 ערוצים, והתוצאה תהיה מעולה.
רושם ראשוני קצת מטעה
הייתי מאוד רוצה להכריז שה-Eee Box החדש של ASUS הוא מחשב HTPC מושלם. אם הוא היה חזק יותר, התואר היה מגיע לו בהחלט, למרות שברושם הראשוני ממנו הוא בהחלט נראה כך. בהשוואה ל- HTPC אחר, ה- Dell Studio Hybrid, הוא יותר קומפקטי, פרקטי, מעוצב, מאובזר והכי חשוב - יותר זול. מבחינת הביצועים שניהם מאוד דומים, וה- Eee Box עדיף מכיוון שהוא מריץ את Windows XP למרות שהמעבד והזיכרון שלו נחותים מאלו של ה- Dell.
אבל הבעיה כאן היא דווקא לא במעבדים שלה המחשבים הללו, אלא יותר בכיוון של המאיצים הגרפיים. ועד שאלו לא ישודרגו יהיה לנו מאוד קשה ליהנות מ- HD מקסימאלי באמצעות HTPC סלוני. בינתיים, בשביל חווית HD אמיתית, הייתי דבק במזרימי המדיה (Streamers) המסורתיים למיניהם.
לסיכום, אם הצורך שלכם הוא לא יותר מביצועי Media Center בסיסיים – זה המוצר בשבילכם.
Asus Eee Box B206
ציון:מחיר: 2,699 שקלים. אחריות לשנה.
בעד: קטן ממדים, מעוצב ומאובזר עד למקסימום. עבודה קלה ונוחה במסגרת התוכנות הייעודיות, ושימוש יומיומי בפעולות בסיסיות הולך טוב מאוד.
נגד: יכולות HD מוגבלות מאוד – לא מחזיק מעמד בניגון קבצים איכותיים מדי. מקלדת ועכבר אלחוטיים בנפרד במקום מקלדת משולבת עם עכבר.
שורה תחתונה: מי שרוצה רכיב מעוצב ומוקפד בסלון יצטרך להתפשר על ביצועים.
מפרט טכני
מערכת הפעלה: XP
מעבד: CPU Intel Atom N270 1.6 GHzזכרון: DDR2 SO-DIMM 1 GB
כונן קשיח: 160GB SATA II ו-10 גיגה בשירות מקוון.
מידות: 222×178×26.9 מ"מ. 1 ק"ג.
קישוריות: LAN 10/100/1000 Mbps , Wireless 802.11 b/g/n, Bluetooth
קורא כרטיסים: SD/SDHC/MS/MS Pro/MMC
כרטיס קול: Realtek ALC662 Azalia CODEC
חיבורים: Giga Lan ו-4 שקעי USB,
יציאת וידאו: : HDMI ו-DVI-D(דרך מתאם)
לכל סקירות מחשבי המדיה
לסקירת Asus Eee Box B206 ב-dtown