שתף קטע נבחר

 

ג'יהאד-דייט: חמאס השיק שירות שידוכים בעזה

הארגון הפלסטיני הרחיב את תחום עיסוקיו לעניינים שבינו לבינה. השדכנים מספרים כי הנשים המבוקשות ביותר הן צעירות ובהירות, ואילו הגברים הפופולרים הם בני המעמד הבינוני. אישה שנרשמה לשידוך: אחיי חיבקו את נשותיהם כשהן פחדו במלחמה, ואני הרגשתי בודדה

חמאס מוכר לישראלי הממוצע בתור ארגון טרור, המבצע פיגועים וחוטף חיילים. אולם כעת נראה כי התנועה הפלסטינית החליטה להרחיב את תחומי פעילותה ולעסוק גם בענייני הלב. שירות שידוכים חדש של חמאס מבקש לסייע לכל אותם גברים ונשים בעזה המתקשים למצוא אהבה בעזה.

 

ארגון השידוכים "תייסיר" מציע את שירותיו לנשים ולגברים כאחד, אך הרוב המכריע של הפניות מגיע מנשים. "זה החזון שלנו לפעילות הומניטרית", סיפר מנהל שירות השידוכים, ווהל זארד. "הפעילות גורמת לאנשים להתקרב לחמאס, וכך חמאס מתקרב לאנשים".  

 

הפונים למשרד השידוכים של חמאס משלמים בין 40 ל-280 שקלים, והם מחולקים לקטגוריות לפי "נחשקותם". אנשי הארגון מסבירים כי קל יותר לחתן נשים מתחת לגיל 25 וכי הכי קשה לחתן נשים בנות 30 ומעלה וגרושות. לכל טופס פנייה מצורפת תמונה של אשה עטויה בצעיף ראש, לצד תיאור של גבר חלומותיה ותשובתה לשאלה: "האם את מחשיבה את עצמך יפה לאור הסטנדרטים בעזה?"


יחד, לב אל לב. משרדי ארגון "תייסיר" בעזה (צילום: AP)

 

שדכנים ותיקים בעזה מספרים כי לגברים יש העדפה ברורה לנשים בהירות, ובעיקר לבעלות מראה אירופי. ניסרין חליל, שדכנית בת 21 מארגון "תייסיר", מוסיפה: "אם אנחנו רואים בחורה שנראית לנו מתאימה לשידוך, אבל היא לא עונה לקריטריונים בנוגע למראה, אני אתקשר אל הבחור ואומר לו: 'היא יפה, אבל היא כהה'. אנחנו מעודדים את שני הצדדים להיות מציאותיים ביחס לדרישות שלהם".

 

גם בקרב הגברים יש מושכים יותר ופחות, הצריכים לזכות באהדת הנשים. בני המעמד הבינוני ומעלה, מיעוט קטן ברצועת עזה, הם המצרך המבוקש מכל. לכן יכולים גברים אלה לבחור בנשים היפות ביותר.

 

עבודת ארגון "תייסיר" אינה נפסקת במציאת שידוך הולם. אחרי שנקבע כי יש התאמה בין גבר לאשה, מתואמת פגישה תחת עיניהם הפקוחה של השדכנים. לאחר מכן, אם הושגה כימיה, מתחיל תהליך החיזור, כאשר קרובי המשפחה של הגבר נפגשים עם משפחתה של האשה. אף צד לא מזכיר את דבר קיומם של המשדכים, הנחשבים לטאבו. לבסוף, אם המשפחות מגיעות להסכמה - נקבע מועד לחתונה. מאז הקמתו של "תייסיר" הצליח הארגון לשדך בין יותר מ-40 זוגות שנישאו.

 

ותודה לצה"ל

ראניה חיג'אזי פנתה לארגון "תייסיר" וכך מצאה את בעלה אשרף פרחאת, בן 36. היא סיפרה כי פנתה לשירות לאחר שהבינה שמשפחתה לא מוצאת לה בעל. "תחילה כשניגשתי לארגון הרגשתי נבוכה", נזכרת חיג'זאי. "אבל אז אמרתי לעצמי שאני לא אמצא גבר בשום דרך אחרת - אז ניסיתי להיות חזקה". 


עוד זוג מאושר. ראניה ואשרף (צילום: AP)

 

טהני היא רק בת 29, אך נחשבת לרווקה ערירית במונחים של החברה המסורתית בעזה. מכיוון שחיפושיה אחר חתן עלו בחרס, היא פנתה לעובדי "תייסיר"

כדי למצוא לעצמה בעל. "אני מסתכלת על כל הגברים ברחוב ותוהה לעצמי, 'אלוהים, אין מישהו בשבילי'?"

 

טהני העדיפה להיחשף רק בשמה הפרטי, מאחר שמדובר בנושא רגיש בקרב האוכלוסייה הפלסטינית. מאמצי משפחתה למצוא לה שידוך לא הועילו ולכן היא פנתה לשירות החדש. גם לצה"ל, כך מסתבר, יש חלק בהחלטתה, שכן הרעיון עלה בקרבה במהלך מבצע "עופרת יצוקה". "אחיי חיבקו את נשותיהם כשהן פחדו, ואני הרגשתי בודדה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניסרין חליל. מעודדים להיות מציאותיים
צילום: AP
חיילים בעופרת יצוקה
צילום: AFP
מומלצים