חזון רה"מ: "נחוש להבהיר לעולם שאינו סרבן שלום"
נאום התגובה של נתניהו לנאום הנשיא האמריקני בקהיר לא יכלול כנראה את המונח "שתי מדינות לשני עמים", אך ינסה לצמצם מחלוקות בנושא ההתנחלויות. בסביבת ראש הממשלה אמרו ל-ynet: "ישראל מאמצת את עקרונות חזונו של אובמה"
נאום ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בשבוע הבא באוניברסיטת בר-אילן יציג את האופק המדיני שלו לשלום עם הפלסטינים. בעקבות נאומו ההיסטורי של נשיא ארצות-הברית, גורמים בסביבתו של ראש הממשלה אמרו הערב (יום א') ל-ynet כי "סוגיות מדיניות אינן נחתכות בתוך שבוע, אך ראש הממשלה נחוש להבהיר לאזרחי ישראל ולעולם שישראל אינה סרבנית שלום, ושהיא מאמצת את עקרונות חזונו של אובמה, תוך שמירה על האינטרסים של ישראל, בעיקר הביטחוניים".
בסביבתו של נתניהו מעריכים כי ראש הממשלה לא ישתמש בנאומו במושג שהפך למבחן מול הממשל האמריקני בוושינגטון, "שתי מדינות לשני עמים". עוד מעריכים כי נתניהו יבקש בנאומו לצמצם את המחלוקת עם ארצות-הברית סביב נושא ההתנחלויות, תוך הצבעה על נכונות ישראלית לטפל במאחזים הלא חוקיים שהוקמו בגדה המערבית.
תוכן נאום התכנית המדינית של ראש הממשלה אינו ידוע עדיין. נתניהו ואנשיו הקרובים שומרים את הקלפים בנושא זה קרוב לחזה. הצוות הקרוב בלשכת ראש הממשלה, בעיקר היועצים המדיניים, עוזי ארד, יצחק מולכו ורון דרמר, אמורים לסייע לו ביציקת התוכן המדיני אל תוך הנאום, אולם בכל מקרה הוחלט לשמור את התכנים בסודיות. הכנת הנאום נעשית במקביל לפעולה מואצת לקביעת תכנית מדינית של נתניהו בסוגיה הפלסטינית, בסוגיית קידום היחסים האזוריים עם מדינות ערב המתונות, ובסוגיה הסורית.
הדיונים בסוגיות המדיניות תופסות את מרבית זמנו של ראש הממשלה ואנשיו הקרובים.
את ניירות העבודה שיכינו יועציו של נתניהו בעזרת נציגי משרדי ממשלה נוספים, יעבירו אנשיו לדרג המדיני. במהלך הימים הקרובים יפעל נתניהו גם מול ראשי הסיעות בקואליציה, אביגדור ליברמן, אלי ישי ודניאל הרשקוביץ, כדי לקבל את עמדותיהם בטרם יטרח על הנאום עצמו - השלושה עשויים לחשק את נתניהו ימינה בטרם יישא את נאומו.
ההערכה בסביבת נתניהו היא שהנאום יהיה אבן דרך בכהונה הנוכחית של ראש הממשלה, אם כי ראש הממשלה מבקש שלא לטפח ציפיות. בלשכת ראש הממשלה כבר התקבלו פניות מאמצעי תקשורת מרחבי העולם כדי להיות נוכחים בנאום.