סקר: 51% מההורים בעד להפליק לילד כעונש
סקר ישראלי מגלה: 59% מההורים לא עומדים בעונשים שנתנו לילדיהם, יותר משליש סבורים שאין מקום לעונש פיזי, אך 51% בעד להפליק לילד מידי פעם כאמצעי ענישה. מומחה: עונשים פיזיים אינם מועילים ככלי חינוכי, והחינוך מתחיל בבית"
סקר שנערך במסגרת בית הספר לפסיכולוגיה במרכז ללימודים אקדמיים אור יהודה מגלה כי כ-51% מההורים בעד "להפליק" לילד כאמצעי ענישה. עוד מגלה הסקר כי כ-59% מההורים לא עומדים בביצוע העונשים שהטילו על ילדיהם. הסקר הקיף 534 נשאלים ממרכז הארץ ובוצע ע"י מכון "כלים שיווקיים".
לנשאלים הוצגו 13 שאלות שהתמקדו בשאלות שהתמקדו בענישה והצבת גבולות לילדים. 54% ענו כי מזיכרונות ילדותם ההורים היו לעיתים מתחשבים ולפעמים קשים בענישה. 32% ענו שהוריהם היו מבינים ומתחשבים ו- 14% זכרו כי הוריהם היו קשים איתם. באותו הקשר ענו 53% שהוריהם מעולם לא הרימו עליהם יד , 17% הבהירו כי העונש היה תלוי בחומרת המעשה ו - 29% אמרו כי היו מקבלים "פליקים".
38% מהנשאלים סבורים שאין מקום לענישה פיזית בחינוך הילדים. עם זאת כאמור, 51% אמרו כי במקרים חמורים יש מקום למתן "פליק" במטרה להבהיר לילדים את חומרת המעשה. 11% הסבירו שקיבלו כילדים עונשים פיזיים וגדלו בסדר גמור.
על השאלה האם נוכחות אנשים באירוע מתן העונש השפיעה על התגובה למעשה הילדים ענו 17% שהם נזהרים בתגובתם בנוכחות קהל ו- 64% ענו שתגובתם תושפע מחומרת המעשה ולא מנוכחותם של אנשים.
בשאלה האם אתם עומדים בעונשים שאתם נותנים לילדכם ענו 42% כי עונש זה עונש ואנו לא מוותרים. 36% אמרו שאחרי שעתיים הם שוכחים מהעונש ו- 24% ענו שהם נמסים מהחיוך ומבקשת הסליחה ושוכחים מהעונש. לפיכך כ – 59% לא עומדים בעונש שנתנו.
לדעת כ-60% מהנשאלים, סביבתם הקרובה מגדירה אותם כהורים טובים ומבינים. 16% סבורים שהם קשים עם הילדים לעומת 25% מסביבתם הקרובה שמעריכים שהם מפנקים את ילדיהם יתר על המידה.
על השאלה האם עצות מומחים בתקופה האחרונה בה גוברת המודעות בנושא חינוך ילדים עוזרות ענו 22%% שהם לומדים מעצות מומחים בתחום הילדים, 35% טענו שההתעסקות המוגזמת בחינוך הילדים גורמת להם להיות נשלטים ע"י ילדיהם בעוד ש 44% ענו שהם משלבים בין שיטות החינוך שלהם לעצות המומחים.
"אין ספק שעונשים פיזיים אינם מועילים ככלי חינוכי" אומר ד"ר עמי שקד, ראש החוג לפסיכולוגיה במרכז ללימודים אקדמיים הבהיר בתגובה לנתוני הסקר, "באימרה 'חוסך שבטו' אין הכוונה לעונש פיזי אלא להסבר. החינוך מתחיל בבית ולכן המודל של ההורים משפיע מאוד על חיי הילדים ואלימות בוודאי אינה מודל לחינוך נאות".
פליק. למה לא. רוב ההורים תומכים
צילום: jupiter
מומלצים