חרירי: האחרונה שתעשה שלום עם ישראל - לבנון
ראש המחנה האנטי-סורי צפוי ללכת בדרך אביו ולהתמנות לראש ממשלת לבנון. סעד אל-חרירי הבהיר כי לבנון תחת הנהגתו תדחה על הסף שיחות שלום עם ישראל, אך הבטיח כי אם כל מדינות ערב יסכימו על יוזמת השלום - ביירות תצטרף
הזוכה הגדול בבחירות בלבנון, ראש המחנה האנטי-סורי סעד אל-חרירי, מעוניין לנצל את ניצחונו כדי ללכת בעקבות אביו ולהיכנס לנעלי ראש הממשלה. חרירי הבהיר הערב (ג') כי אם יקבל את התפקיד, אין בכוונתו לפתוח בשיחות שלום עם ישראל. יתרה מזאת, לבנון תחת הנהגתו תהיה האחרונה לחתום על הסכם עם השכנה מדרום.
הבחירות בלבנון - עדכונים אחרונים ב-ynet:
בראיון לרשת CNN אמר חרירי כי הוא דוחה על הסף את האפשרות לפתוח במגעים עם ממשלתו של בנימין נתניהו. הוא ציין כי ארצו אינה מתנגדת ליוזמת השלום הערבית, שאותה מטפח נשיא ארצות הברית, ברק אובמה,
אך יש לו כמה הסתייגויות משמעותיות. "אנחנו נלך בעקבות היוזמה, מכיוון שהיא מערבת מדינות ערביות רבות בתהליך השלום. אולם לבנון תצטרף לבסוף בהתאם לצרכיה".
חרירי נועד היום עם נשיא ארה"ב לשעבר ג'ימי קרטר המבקר הנמצא בביירות. קודם לפגישה אמר המנהיג הלבנוני כי הוא מצפה מהממשל האמריקני למלא תפקיד מרכזי בתהליך השלום במזרח התיכון. "אני חושב שהשאלה הגדולה ביותר שמרחפת מעל התהליך היא מה ארצות הברית תעשה", אמר.
"ארצות הברית צריכה לקחת חלק מרכזי ואם היא תעשה את הצעדים הנכונים, אז סוף סוף יהיה שלום באזור. עליה ללחוץ על שני הצדדים להתקדם - הישראלים והפלסטינים, הישראלים והסורים - ואני בטוח שגם אנחנו נגיע לשם", הוסיף.
"לא אתנגד להתמנות לראש הממשלה"
מתוצאות הבחירות עולה כי המחנה האנטי-סורי גרף 71 מושבים, מתוכם שלושה לעצמאים, בעוד שהגוש של חיזבאללה קיבל רק 57 מושבים. חרירי הדגיש כי בכל מקרה, מינויו אינו מובטח וכי עליו להתייעץ עם בני בריתו. "לא ניצחתי בבחירות הללו לבדי", אמר. "לבעלי הברית שלי היה תפקיד מרכזי בניצחון, ואני חושב שזה יהיה הוגן וברור שנדבר, אני והם, ורק לאחר מכן - אם יתברר שזה מה שכולם רוצים - לא אתנגד להתמנות לתפקיד".
הפוליטיקאי הצעיר עומד בראש מחנה "14 במרס", המתנגד למעורבות הסורית בלבנון. הוא אמר בראיון כי ברצונו להגשים
את החזון של אביו - ראש ממשלת לבנון לשעבר רפיק אל-חרירי - שנרצח לפני ארבע שנים לפני שהצליח לממש את מטרותיו. "הוא הגשים בעצם ההתנקשות בחייו את הריבונות ואת העצמאות של לבנון, ואני רוצה להמשיך את דרכו", הסביר הבן.
"אני חושב שאבי היה רוצה שאעשה את מה שנכון עבור לבנון, לעשות את מה שנכון עבור העם הלבנוני. הוא היה רוצה שאתמקד בכלכלה ובביטחון וביציבות של המדינה", הדגיש חרירי.
הוא דחה את טענות אנשי מחנה "8 במרס", בראשות חיזבאללה, לפיהן הוא חייב את ניצחונו לסיוע מהמערב. "הבחירות האלה לא עסקו במערב או באיראן וגם לא בסוריה. הן התמקדו בשאלה מה אנחנו, הלבנונים, רוצים מהפרלמנט החדש והממשלה החדשה".