מסתמן: תוגדל כמות הסחורות לעזה
בעקבות הלחץ האמריקני והאירופי הגדל התכנס הקבינט כדי לדון בהקלות לתושבי רצועת עזה. טרם התקבלו החלטות רשמיות, אך מסתמן שישראל תפתח את המעברים לכניסת סחורות וסיוע הומניטרי. האיסור על חומרי בנייה יישאר בתוקף
מאז סוף מבצע "עופרת יצוקה", ניהל שר הביטחון, אהוד ברק, את ההתנהלות במעברים בעצמו. מספר המשאיות שקיבלו אישורי כניסה גדל, ועימו גדל נפח הסיוע. כמו כן, ניתנו הקלות נוספות ביחס למוצרים מסוימים. עם זאת, הסגר המוטל על עזה הוא עדיין עמוק וישנה פגיעה באוכלוסייה האזרחית.
סוגי מזון שונים לא הוכנסו לעזה בעקבות החלטה של ישראל, וכך גם לגבי מוצרי צריכה אחרים. הממשלה אמנם הקפידה שכל נושא הנופל תחת הגדרה של סיוע הומניטרי יועבר לרצועה, אולם הכמות ירדה בצורה דרסטית.
בעקבות הלחץ הגדל מצד ארצות הברית והאיחוד האירופי, התכנס הקבינט כדי לדון במצב בעזה. לצד ההחלטה המתגבשת לפתיחת המעברים לסיוע הומניטרי, תמשיך ישראל למנוע העברה של חומרי בנייה לתוך הרצועה. זאת, מחשש שאלה ישמשו את חמאס לצורך התחמשות.
בהודעה הרשמית שפרסם הקבינט נמסר כי הדיון עסק במצב בעזה ובחייל החטוף גלעד שליט. "ישראל רואה בחמאס אחראי על כל פעילות התקפית שנעשית משטח עזה. הקבינט בוחן דרכים נוספות להקל על חיי האוכלוסיה הפלסטינית בעזה, תוך שמירה על האינטרסים הביטחוניים של ישראל".
שר התמ"ת, בנימין בן אליעזר, הביע תמיכה בהקלות מסוימות בעזה, בעיקר בתחום ההומניטרי, אולם הוא מתנגד לשיקום הרצועה. לדבריו, הבעיה אינה
בפתרון כזה או אחר בהקלות ההומניטריות, אלא בצורך להתניע את התהליך כולו מול הפלסטינים. הוא סבור שיש לפעול עתה לחידוש הדיאלוג על פי הרוח של שתי מדינות לשני עמים.
גם שרים אחרים במפלגת העבודה, בהם השר ברק, סבורים שיש לאפשר הקלות על חיי הפלסטינים ברצועה, אך עדיין להטיל מגבלות על המעברים. שר הביטחון תובע מהקבינט לא לפתוח את המעברים בכלל, כפי שמבקשים האמריקנים, גם לא לצרכי שיקום עזה.