שתף קטע נבחר

 

הפנינג במצעד הגאווה בת"א: הורים באו לתמוך

אלפים התכנסו מהבוקר בגן מאיר שבמרכז תל אביב, משם יצא מצעד הגאווה. בחוגגים - קבוצת הורים המפגינים תמיכה בנטייתם המינית של ילדיהם. ח"כ הורוביץ: "המהפכה לא הושלמה. מה שאתם רואים כאן לא מובן מאליו"

אירועי מצעד הגאווה נפתחו הבוקר (יום ו') תחת אבטחה כבדה בגן מאיר שבמרכז תל אביב, סמוך לבית הקהילה הגאה. לאחר מכן צעדו החוגגים לעבר חוף הים ועברו בכמה רחובות מרכזיים בעיר.

 

טרם שיצאו לדרך - משתתפי האירוע הסתובבו בין הדוכנים השונים שהציגו את ארגוני הפעילים בקהילת ההומואים, הלסביות, הבי-סקסואלים והטרנסג'נדרים.

  

מצעד הגאווה 2009 - סיקור נרחב ב-ynet:

 

בין המשתתפים היו גם קבוצת הורים שהפגינו את תמיכתם בנטייתם המינית של ילדיהם. עוד בלטה במקום קבוצה של גאים מבוגרים, הנושאים שלטים עם הכיתוב "הנעימים והנעימות". 


גן מאיר, הבוקר. "הבן שלי הומו, אז מה?"

 

על הבמה המרכזית הופיעו כמה מלכות דראג, בין הנאומים שנישאו במקום. ח"כ ניצן הורוביץ (מרצ) אמר בנאומו: "המהפכה לא הושלמה. מה שאתם רואים כאן לא מובן מאליו. במקומות אחרים בארץ הומואים ולסביות נרדפים, מוחרמים, נזרקים מהבית - אנחנו צריכים לעזור להם ואסור לנו להסתפק בחגיגה".

 

"יש גורמים שלא מעוניינים בקיום המצעד - מפלגות חרדיות, כהניסטים, אלה שלא רוצים פתיחת חניון בשבת בירושלים - הם מנסים לכפות עלינו את התנאים שלהם, אבל אנחנו נילחם על החופש שלנו", הדגיש.

 

"אנו גאים בעיריית תל-אביב שעמדה בפני הבורות של אלי ישי", אמר אדיר שטיינר, ממארגני המצעד. "המצעד ימשיך לצעוד ויהווה את הסמל הבולט בישראל לשפיות". לרגל פתיחת המרפאה המיוחדת לקהילה הגאה, כמה פעילים חילקו גלולת "אופטלגיי" נגד הומופוביה.

 

קומץ מפגינים נגד הקהילה

ברחובות סביב הגן נתלו דגלי גאווה, אך ביניהם התייצבה גם קבוצה של מתנגדי המצעד, דתיים ופעילי ימין, שהפגינו כשהם נושאים שלטים עם הכיתובים כגון "מצעד הבהמות" ו"אלוקים שונא זימה".


פעיל הימין איתמר בן גביר מפגין מול גן מאיר (צילום: עופר עמרם)

 

המצעד עבר ברחובות טשרניחובסקי, בוגרשוב, בן-יהודה ושדרות בן-גוריון, עד לחוף גורדון - שם הסתיימה הצעדה בשעות אחר הצהריים המוקדמות. האירוע בחוף יימשך כמסיבה המונית עד כניסת השבת, כששיאם של האירועים בטקס נישואים של חמישה זוגות חד-מיניים, שייערך ב-18:00.

 

אלפי שוטרים, סדרנים, אנשי מד"א ומכבי אש איבטחו את המצעד, שבעטיו נחסמו רחובות מרכזיים בעיר לתנועת כלי-רכב: בוגרשוב, בן יהודה, בן גוריון והרחובות המובילים אליהם.

 

כמו בכל שנה, צפו לקראת המצעד ועלו דברי הביקורת של אישים מהמחנה הדתי והחרדי כנגד קיומו. שר הפנים אלי ישי, רבנים וחברי כנסת קראו השבוע לראש הממשלה בנימין נתניהו

ולראש העיר רון חולדאי לבטל את המצעד. חולדאי דחה את הדרישה והסביר כי "אחד המאפיינים המרכזיים של העיר תל אביב-יפו הוא המגוון הגדול של קבוצות וקהילות שונות, החיות בעיר ומרגישות בה בבית".

 

"המצעד בתל אביב הוא לא רק הפגנתי, מחאתי ופוליטי, יש לו תפקיד מאוד חשוב", אמר אתמול ל-ynet אודי רז, בן 22 מהפורום החיפאי. "נער רואה בחדשות הערב את מצעד הגאווה בתל אביב, והוא רואה שהוא לא לבד. זה מאפשר לו הזדמנות להיות מי שהוא". 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חוגגים בגן מאיר
צילום: עופר עמרם
גלולות "אופטלגיי" נגד הומופוביה
צילום: טל רבינובסקי
הורים להומואים, הבוקר בגן מאיר
המצעד ב-2008
צילום: ירון ברנר
מומלצים