עוד תרגיל? קצב ביקש עוד שבועיים להשיב לאישום
פרקליטי הנשיא לשעבר, שכבר הודיעו לפני כחודש כי יכחיש את כל האישומים, פנו למחוזי בבקשה שיעניק להם 14 יום נוספים במתן התשובה. בינתיים הצליחו להשיג עיכוב של שבוע בדיון בעליון בערעורם על ההחלטה לא לאפשר להם להתפטר
האם מדובר בניסיון נוסף לעכב את עשיית הצדק בפרשה שהתפוצצה לפני שלוש שנים? פרקליטיו של הנשיא לשעבר, משה קצב, ביקשו הבוקר (יום א') מבית המשפט המחוזי בתל-אביב להעניק להם ארכה של שבועיים במתן תשובתם לכתב האישום בפרשת עבירות המין. עם זאת, בדיון שהתקיים בנושא לפני כחודש הבהירו עורכי הדין ציון אמיר, אביגדור פלדמן ואבי לביא כי קצב יכחיש את כל האישומים נגדו.
דחייה אחת הצליחו הסנגורים להשיג היום - בית המשפט העליון קיבל היום את בקשתם, וקבע כי הדיון בערעורם על החלטת המחוזי שלא לאפשר את התפטרותם ייערך בעוד כשבוע וחצי, ולא ביום רביעי הקרוב. בערעור טענו הפרקליטים כי קביעת בית המשפט לא התחשבה בטענתם כי לוחות הזמנים שנקבעו פוגעים לא רק בייצוג קצב, אלא גם בתיקיהם האחרים. קצב גם מבקש סיוע משפטי מלשכת עורכי הדין בבקשה שתתמוך בחוות דעת הקובעת כי ניהול המשפט ארבע פעמים בשבוע - עלולה לחשוף את הפרקליטים לעבירות אתיות.
נסיונות הדחייה האחרונים של פרקליטי קצב:
- 16 באפריל: הסנגורים ביקשו, המשפט נדחה
- 30 באפריל: העתירה לבג"ץ - לחקור הדלפות
- 7 במאי: בקשת דחייה נוספת, השופטים לא קיבלו
- 13 במאי: קצב דורש להעביר המשפט לב"ש - העליון מסרב
- 31 במאי: דורשים דיון בדלתיים פתוחות
- 1 ביוני: הפרקליטים "מתפטרים"
- 9 ביוני: מערערים לעליון בדרישה לאפשר להם להתפטר
בשבוע שעבר קבע הרכב השופטים בראשות השופט ג'ורג' קרא כי משפט עבירות המין של הנשיא לשעבר יתנהל בדלתיים סגורות. עוד נקבע כי בחלק מהדיונים תישקל האפשרות לפרסם את את תוכן העדויות, לאחר שימסרו. עדותו של קצב, המואשם בשני מעשי אונס ומעשה מגונה בכוח בא' ממשרד התיירות וכן בהטרדה מינית של ה' מלשכת הנשיא, תישמע גם היא בדלתיים סגורות ותיאסר לפרסום. זאת, "לאור קיומו של חשש ממשי כי במהלך מתן עדותו, יעלו פרטים שיש בהם כדי לפגוע בפרטיותן של המתלוננות ולחשוף את זהותן".
מישור שלישי בו מתנהלת פרשת קצב היא הטענה להדלפות מהחקירה. לפני כחודש וחצי עתרו פרקליטיו של הנשיא לשעבר לבג"ץ בבקשה לחייב את היועץ המשפטי לממשלה ואת המשטרה לחקור את הדלפת התקליטור עם חומרי החקירה בפרשה.
הטענה לאותה הדלפה לכאורה עמדה במרכזה של מסיבת העיתונאים הארוכה שכינס קצב לפני כמה חודשים, שבה טען בין היתר: "המערכת היתה נחושה להפליל אותי בכל מחיר, אני עומד בפני מתקפה תמנונית".
בתשובה שהגישה לבג"ץ בשבוע שעבר, טענה הפרקליטות כי קצב "מנסה להתחמק בבירור מההאשמות נגדו" באמצעות הדרישה לחקור את ההדלפות לכאורה מחקירתו. "קצב מבקש ליצור קשר - מלאכותי ומופרך - בין ההחלטה להגיש כתב אישום בעניינו לבין דליפת חומר החקירה. מטרת העתירה היא הטלת דופי בניקיון השיקולים ובכשרות ההחלטה להגיש נגדו כתב אישום וכתוצאה מכך - להסיט את הדיון אל עבר עיסוק בעניין אחר תוך ניסיון להכתמת התביעה הכללית, ובכך להוסיף ולעכב את התנהלותו התקינה והרציפה של ההליך הפלילי בעניינו, ואולי אף לסכלו כליל", נכתב בתושבת המדינה.